smukfest mobildækning

3s mobilnetværk kommer til at spille ekstra hurtigt på Smukfest

En af Danmarks mest populære festivaller er Skanderborg Festivalen kendt som Smukfest. Der kommer i år 50.000 gæster og de kommer ikke kun for at høre Jamiroquai, Major Lazer og Ellie Goulding, de kommer også for at blære sig på sociale medier med, at de hører Jamiroquai, Major Lazer og Ellie Goulding og de vil også streame videoer og alt muligt andet.

En undersøgelse, som 3 har fået lavet af analysebureauet Wilke, viser, at mobilen er uundværlig på festivalen og at den er mere vigtig end musikken. Forbruget var i 2016 rekordhøjt med 12,9 TB data og igen i år forventer 3 en massiv stigning.

Se også: Mobilselskaber med bedst dækning

Smukfest er en stor udfordring for mobildækningen

Teleselskabet 3 ruller derfor ind med massiv netværksforstærkning og sætter sit mobile netværksudstyr op otte forskellige steder på festivalen og festivalpladsen.

”Vi ser en kæmpe stigning i dataforbruget på festivaler år for år, og på Skanderborg steg forbruget med 78 % fra 2015 til 2016 – og det kræver altså noget af netværket. Samtidigt er bøgeskoven er et terræn, som kræver, at vi tænker kreativt i forhold til vores netværksopsætning. Vores master bliver derfor placeret højt oppe i træer såvel som i skovbunden, så vores kunder kan få den allerbedste dækning, når telefonerne gløder under de store koncerter eller i ude lejrene,” Stefan Ring Støhrmann, som er ansvarlig for 3’s netværk på Smukfest.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer