3 sænker prisen på mobilt bredbånd via 5G – se alternativer

Teleselskabet 3 sænker prisen på mobilt bredbånd via 5G og gør nu den trådløse bredbåndsteknologi endnu mere attraktiv for danskerne.

3 sænker prisen på mobilt bredbånd via 5G – se alternativer

Mobilt bredbånd via 5G har været på markedet siden efteråret 2020. Selv i dag er det dog fortsat kun nogle få af de store teleselskaber, 3, YouSee og dets søsterselskab Telmore, som sælger mobilt bredbånd via deres nye 5G-netværk.

Uanset hvor man har købt mobilt bredbånd via 5G, har det været en markant dyrere løsning end mobilt bredbånd via 4G. Det vil 3 dog nu gøre noget ved.

Se også: Sammenlign priser og tilbud på mobilt bredbånd

3 har nu Danmarks klart billigste mobilt bredbånd via 5G

Nu kommer der dog noget mere konkurrence på området, for teleselskabet 3 indleder nu en offensiv og gør mobilt bredbånd via 5G 100 kroner billigere end hidtil. Det sker med lanceringen af produktet Internet til hjemmet 5G.

Prisen på det nye bredbåndsprodukt er 199 kroner per måned, hvor det gamle bredbåndsprodukt via 5G kostede 300 kroner per måned. Til gengæld er der en merudgift på i alt 2.760 kroner for 5G-routeren, som man ejer. Man kan for eksempel afbetale 5G-routeren med 69 kroner per måned over 40 måneder.

Hos 3 betaler man derfor reelt 268 kroner per måned de første 40 måneder. Det hjælper dog lidt på regnestykket, at 3 giver en god intropris. I de første seks måneder sparer man 100 kroner per måned på abonnementet. Det vil altså sige, at den gennemsnitlige pris for abonnement og 5G-router fordelt ud i de første 40 måneder hedder 253 kroner.

Det er dog værd at bemærke, at 3 har halveret den såkaldte fair use-grænse – det vil sige mængden af data, man kan bruge i løbet af en måned, før dataforbindelsen eventuelt begrænses. Før hed grænsen 2 terabyte (TB) – nu hedder den kun 1 terabyte. For langt de fleste vil denne grænse dog ikke have nogen betydning.

Se det aktuelle tilbud på 5G bredbånd hos 3

Mobilt bredbånd via 4G udgår

Indtil 3 lancerede sin satsning på mobilt bredbånd via 5G, tilbød teleselskabet 3 abonnementsløsninger til internet i hjemmet. To abonnementer var med 1 TB data på 4G-mobilnettet til henholdsvis 230 og 257 kroner per måned, mens det tredje abonnement var det førnævnte 5G-abonnement med 2 TB data for 300 kroner per måned samt 50 kroner per måned i afdrag på 5G-router de første 40 måneder.

De to 4G-abonnementer kan ikke længere købes på 3’s hjemmeside. Inkluderer man de 40 måneder med afdrag af 5G-routeren, må man altså nu affinde sig med, at der nu kun er et lidt dyrere bredbåndsprodukt til rådighed. Efter de 40 måneder er det nye produkt via 5G omvendt 30 kroner billigere, end 3’s tidligere billigste 4G-produkt var.

Alternativer til mobilt bredbånd via 5G hos 3

3 er som bekendt ikke det eneste teleselskab, der sælger mobilt bredbånd. Herunder kan du se to alternativer til mobilt bredbånd hos 3:

YouSee

YouSee, som bruger TDC’s mobilnet, tilbyder et enkelt abonnement på mobilt bredbånd, som giver adgang til teleselskabets 5G-net.

 • 1 TB data per måned
  Gratis 4G-router inkluderet. 5G-lånerouter kan tilkøbes for 200 kroner
  Pris per måned: 349 kroner
  Binding: 6 måneder
  Oprettelse: 99 kroner
  Mindstepris: 2.193 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos YouSee

Telmore

Telmore, som også bruger TDC NET, tilbyder også et enkelt abonnement på mobilt bredbånd via 5G:

 • 1 TB data per måned
  Gratis 5G-router inkluderet
  Pris per måned: 349 kroner
  Binding: 6 måneder
  Oprettelse: 149 kroner
  Mindstepris: 2.243 kroner

Se aktuelle priser og tilbud hos Telmore