smukfest skanderborg

3 klar til Smukfest i Skanderborg med opgraderet netværk

Rihanna, Kygo og SIA er blandt de bands, der skal underholde på årets Smukfest i Skanderborg, der løber af stablen den 3-7- august. De 50.000 gæster, der kommer til festivallen, kræver dog ikke kun god musik – de kræver også fuld adgang til mobilnetværket.

En undersøgelse, som Teleselskabet 3 har fået lavet af analysebureauet Wilke, viser nemlig, at 26% af danskerne nødigst vil undvære toiletpapiret på festival, mens hele 23% nødigst vil undvære mobilen.

Se også: De billigste mobilabonnementer

Mobiltelefonen er vigtig på festivaller

”Det er ret bemærkelsesværdigt, at mobilen rangerer på niveau med noget så essentielt som toiletpapir. Tallene viser, hvor stor en betydning mobilen har. Den er blevet et vigtigt ’værktøj’ for gæsterne i deres færd på festivalen, og derfor er det vigtigt, at vi gør en stor indsats for at imødekomme festivalgængernes behov ved at levere god mobildækning,” siger Kim Christensen, netværksdirektør i 3 Danmark.

3 forventer da også en massiv stigning i forbruget på mobilen under festivalen, fordi mobilforbruget i et yderområde som Bøgeskoven udenfor Skanderborg under normale omstændigheder ikke udfordrer netværket.

Se også: Mobilabonnementer med tv-serier

7 mobilmaster på Smukfest i Skanderborg

Derfor skal der sættes hårdt ind med masser af ekstra udstyr til ekstra god dækning.Derfor får Smukfest nu fire sæt mobile antenner i selve træerne i Bøgeskoven og en midlertidig mobil mast. I forvejen er der allerede to master, der har en permanent plads i området. Alle master er udstyret med både 3G og 4G.

“Eftersom vores kunder er storforbrugere af data og streamer løs på deres mobiltelefoner, skaber det i stigende grad nogle udfordringer for vores netværk i yderområder som for eksempel Bøgeskoven udenfor Skanderborg,” siger Kim Christensen, netværksdirektør i 3 Danmark.

Se også: Nyheder om mobildækning