3 klar med mobilt bredbånd sammen med udendørs antenne til huset

3 giver nu mulighed for at man kan få en udendørs antenne med til sit mobile bredbåndsabonnement for at sikre mere stabilt og hurtigere internet - se pris.

3 klar med mobilt bredbånd sammen med udendørs antenne til huset

Mobilt bredbånd kan efterhånden erstatte almindelig bredbånd for mange danskere, da dækning og hastighed hele tiden bliver forbedret – samtidig kan det også være en billigere løsning. Der er dog steder i Danmark, hvor dækningen kan drille, hvilket videre vil påvirke hastigheden negativt. Det vil teleselskabet 3 nu gøre noget ved og er klar med en løsning til mobilt bredbånd, hvor man udover 1.000 GB data og en 4G-router også får en lille udendørs antenne med i købet.

 

Udendørs antenne skal højne kvaliteten på 3 mobile bredbånd

Denne udendørs antenne er leveret af Huawei og oplyses at kunne fange signaler fra master længere væk og og den sørger for at signalet bedre kan trænge igennem materialer, der normalt sløver signalet. 3 forklarer, at antennen skal gøre op med myten om, at det kun er byboere og dem med en mast i baghaven, der kan bruge mobilnettet til at få hurtigt internet i hjemmet.

 

Antennen måler 12,5 x 24 cm og kan monteres på altanen, på jorden eller direkte på husfacaden, hvorefter den forbindes til den indendørs router med et medfølgende netværkskabel.  Antennen kan drejes 360-grader, så ved du, hvor den nærmeste mast fra 3 befinder sig, kan du altså få antennen til at pege i den retning for bedst mulig signal. Antennen har en radius på 5-8 kilometer afhængigt af, om antennen har frit udsyn til masten, eller om eksempelvis høje træer eller bygninger står i vejen for signalet.

Se også: Billigt mobilt bredbånd til sommerhuset

 

3: Mobilt bredbånd er reelt alternativ til almindeligt bredbånd

Denne bredbåndsløsning fra 3  understreger selskabets satsning på mobilt bredbånd. David Elsass, der er direktør for 3’s privatmarked, der flere gange peget på, at mobilt bredbånd er et billigt og nemt alternativ til de kablede forbindelser og han har også udtrykt undren over, hvorfor mobilt bredbånd ikke er en del af den bredbåndspulje, som danskere kan søge om støtte fra til at give hurtigere internet på steder, hvor internettet er for langsomt til at man kan føre et fornuftigt online-liv i henhold til de visioner, som den danske regering har for det digitaliserede Danmark.

”Det er langt fra alle danskere, som har nem adgang til fibernet eller coax-kabler, og for dem kan mobilt bredbånd være det eneste gode og prisvenlige alternativ til en lunken kobberforbindelse. Men mange tøver med at prøve det, fordi de bor i områder, hvor vi har været begrænset af manglende mulighed for at opsætte mobilmaster, eller fordi deres hjem er bygget af materialer som beton, som blokerer for signalet. Derfor introducerer vi nu et produkt, som kan gøre mobilt bredbånd til et reelt alternativ for endnu flere danskere,” siger David Elsass.

Normalt kan almindelige indendørs routere fange signal på op til 4 kilometers afstand under optimale forhold, så den udendørs antenne vil give en klart bedre dækning og højere hastighed til ens mobile bredbånd – i hvert fald på steder, der normalt har dårlig dækning og lave hastigheder.

3 vil dog ikke garantere en hurtig og stabil forbindelse eller en minimumshastighed, men de vurderer, at de vil kunne tilbyde rigtig mange en god og hurtig forbindelse, som fint kan måle sig med øvrige bredbåndstilbud.

Se også: Find billigt bredbånd

Pris og tilgængelighed

Hvis man vil have antennen, kan den kun købes sammen med 3 største bredbåndsabonnement med 1.000 GB til 230 kroner om måneden. Man kan vælge at betale kontakt for antenne og så binder man sig i seks måneder til abonnement. Man kan også vælge at afdrage på antenne i 10, 20 eller 40 måneder. Den samlede pris for antennen vil være den samme, men her og nu prisen vil altså afhænge af, hvordan du vil købe antennen.

Køber du antennen kontant vil prisen de første seks måneder være 2.700 kroner, inklusiv udendørsantenne, 4G-router og abonnement med 1.000 GB data om måneden. Du kan læse mere om 3’s tilbud på mobilt bredbånd med udendørsantenne inkluderet her.

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd