Yousee hæver abonnementsprisen med 20 kroner pga. roamingaftale

Roaming-afgifterne inden for EU fjernes helt per 15. juni - hos Yousee får det nu den konsekvens, at mobilabonnementerne stiger med 20 kroner i pris.

Yousee hæver abonnementsprisen med 20 kroner pga. roamingaftale

Fra og med den 15. juni fjernes roaming-afgifterne inden for EU’s grænser. Det betyder, at der ingen yderligere roamingafgifter kommer oven i ens mobilforbrug, når man bruger mobilen i udlandet, men det får en konsekvens, i hvert fald hos Yousee.

Yousee hæver pris på mobilabonnementer med 20 kroner

Yousee melder nemlig ud, at de fra 8. maj hæver priserne på selskabets mobilabonnementer med 20 kroner.

Kasper Ørtvig, direktør for YouSee Mobil, forklarer til Berlingske Business, at det er dejligt at danskerne nu kvit og frit kan benytte sig af mobilen i udlandet, men at det altså samtidig har den konsekvens, at teleselskaberne taber indtægter.

Det forventes, at TDC Group med Yousee, Telmore og Fullrate i 2017 taber indtægter for cirka 150 millioner på grund af fjernelsen af roaming-gebyret og det er altså blot på godt 6 måneder. Derfor vil beløbet være langt større om året i fremtiden.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

Telia overvejer situationen

Telia forklarer til telepristjek.dk, at de selvfølgelig følger meget med i, hvad deres konkurrenter foretager sig i forhold til de kommende EU-regler. “Dagens udmelding fra TDC/YouSee er selvfølgelig interessant, men også forventet. Det er en logisk konsekvens af et indgreb, der i den grad skævvrider mobilmarkedet for danske mobilkunder. I Telia har vi noteret os TDCs udmelding. Men vi sidder fortsat og regner på forskellige muligheder. Hvor vi endeligt lander, er det stadig en smule for tidligt at sige”, lyder det fra Rasmus Avnskjold, pressechef hos Telia.

Han forklarer, at de regner med en udmelding om et par uger fra Telias side.

Vi afventer svar og kommentarer fra Telenor og 3 på Yousees annoncerede prisstigninger og om de kommer med lignende prisstigninger.

Se også: Mobilabonnementer med fri roaming

Prisstigninger på mobilabonnementer er forventet

Jakob Willer, direktør i telebranchens organisation Teleindustrien, har da også advaret mod, at danskerne får ikke blot dyrere mobilabonnementer, når roaming-gebyret fjernes, men også ringere kvalitet på netværkene.

Når roaming-indtægterne fjernes, betyder det færre indtægter for teleselskaberne, hvilket også betyder færre penge at investere for i hurtigere og bedre netværk. Ikke blot Danmark men også resten af Europa står i en situation, hvor USA og Asien kan stikke af, når det gælder mobil infrastruktur.

Se også: Nyheder om Yousee

Emnets videre forløb

Redaktionen følger op med den seneste udvikling. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. 12/4/2017 tunede vi igen ind på emnet med artiklen Det billigste abonnement med fri tale – Artiklen kan du læse her her. Seneste nyt om tematikken finder du her.