vigtig kriterie ny mobil

De vigtigste kriterier ved køb af ny mobil

Hvad er vigtigst, når man køber ny mobil? Det kan der være delte meninger om, da den bedste mobil altid skal ses i forhold til ens behov.

Har du stort behov for at dokumentere ting på billeder med din mobil, så skal den have et godt kamera, ser du meget video på mobilen på farten skal den have god skærm og lang batteritid, ringer og sms’er du kun med mobilen, skal den bare være billig.

Se også:

Ny mobil? Det mener danskerne er vigtigt

Telia har dog undersøgt, hvad vi danskere mener er vigtigst i valget af ny mobiltelefon og pris og batteriets levetid er faktisk to af de vigtigste ting, der overvejes ved køb af ny mobil. Så er det egentlig lidt pudsigt, at iPhone sælger så godt, for iPhone er både kendt for at være dyr og have dårlig batteritid – men det er en anden snak…

I følge Telias undersøgelse, så de er fem vigtigste ting, når man køber en ny mobil, følgende:

  • 1.Pris
  • 2.Batteriet levetid
  • 3.Samme styresystem som tidligere mobiltelefon
  • 4.Skærm (størrelse eller kvalitet)
  • 5.Holdbarhed

Det kræver et par kommentarer til nogle af punkterne og lad os starte fra bunden.

Se også: Sammenlign karakter på mobiltelefoner

Holdbare mobiltelefoner

Ingen almindelig smartphone er særlig holdbar. Bruger du ikke et cover eller skærmbeskyttelse, så vil du med tiden helt sikkert opleve ridser på telefonen eller skærmen eller måske endda også det frygtede spindelvæv hen over skærmen – altså at skærmen nærmest er splintret. Flere telefoner er dog vandafvisende og støvafvisende, hvilket kan være en rigtig god ting.

Men køber du et cover, så kommer du ganske langt, når det gælder om at beskytte mobilen.

Skærm

Skærmen mener jeg personligt er et meget vigtigt punkt ved en mobil – vi har vores øjne på mobilen det meste af dagen af diverse årsager og så skal skærmen altså være god.

Selv foretrækker jeg mobiltelefoner med store skærme med høj opløsning – men der findes også rigtig gode små mobiltelefoner med små skærme.

Se også: Mobiltelefon med bedst skærm

Brugerflade

Når man først er “fanget” i et øko-system / styresystem, så er det svært at komme ud af det, da man formentlig har rigtig meget data her, man ikke har lyst til at give slip på. Det er blevet meget lettere at skifte fra iOS til Android og omvendt, men man kan have betalt for apps, spil og andre programmer og tjenester, som man ikke har lyst til at starte forfra med.

Desuden er det bare rart at kunne sætte sin SIM-kort i en ny mobil og så kunne gå i gang med den ud af boksen.

Men uanset hvad man vælger, så skal man vælge en mobil med hurtig brugerflade uden alle mulige widgets og apps installeret på forhånd. En mobil med hurtig brugerflade er ganske enkelt vigtigt, hvis du ønsker en god brugeroplevelse. Hakker og sprutter din mobil, hver gang du scroller rundt eller starter en app, så vil du blive rigtig irriteret på den.

Se også: Brugervenlige mobiler

 

Batteri

Vi kommer heller ikke uden om batteriet. Uden batteri kan man ikke bruge mobilen. Mobiltelefoner med lang battertid giver bare en tryghed ved at bruge løs af mobilen dagen lang, når man ved der stadig er batteri på mobilen hen på aftenen.

Men det handler ikke kun om lang batteritid, men også om hurtig opladning. Måske din mobil ikke har det mest kraftfulde batteri i en mobil, men har den hurtigopladning og kan lades 50-60 procent op på en halv time, så kan det sagtens være rigeligt.

 

Pris

Så er der det med pris. Det er klart, at man gerne vil give mindst muligt for en mobil og man bør samtidig overveje ens behov. Har man brug for en ny topmobil til 6.000 kroner, hvis en mobil til 3.000 faktisk fint dækker ens behov? Du kan sammenligne pris på mobiltelefoner i vores mobilprisguide.

Se også: Sammenlign priser på de bedste smartphones

Kamera

En sidste ting, jeg bestemt også synes skal prioriteres højt på en mobil er kameraet – det kriterie er ikke med i Telias top 5-liste, men mobilkameraet er blevet så vigtigt for mange. Mange har faktisk mobilen som det eneste kamera overhovedet – så er det muligt, bør man bruge ekstra penge på en mobil med et rigtig godt kamera.