Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved CBB Mobil

CBB Mobil tilbyder en lang række tjeneste på Telenors net. Men hvilke fordele og ulemper er der ved teleselskabet? Det kigger vi på her.

Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved CBB Mobil

CBB Mobil blev etableret for snart tyve år siden, og hed i starten Club Blah Blah. CBB var dengang blandt de første teleselskaber til at tilbyde telefoni over internettet – altså uden fysiske butikker. Der gik dog ikke mange år før Club Blah Blah smed det lidt useriøse navn, og skiftede til CBB Mobil, hvilket selskabet har heddet lige siden. I dag hører CBB Mobil under Telenor, hvilket blandt andet betyder, at selskabet bruger Telenors netværk. Sammen med Telia, har Telenor i øvrigt et af Nordens stærkeste netværk, hvilket CBB’s kunder altså nyder godt af.

Udover et stærkt netværk, tilbyder CBB Mobil også et bredt udvalg af de nyeste mobiltelefoner på markedet. Dertil kommer en masse tilbehør, som covers, headsets, kabler og opladere. Sågar deres ’små priser’ fra reklamerne er blevet så populære, at CBB nu sælger dem som bamser. Det er dog ikke bamserne vi er mest interesserede i her hos TelePrisTjek, men derimod mobilabonnementerne – her har CBB et solidt udvalg, der spænder fra det lille, forbrugsbaserede abonnement, til den store mobilpakke, som også kan bruges i EU. Se vores guide til priser, fordele og ulemper ved CBB Mobil.

Fri tale, fri SMS/MMS, 50 GB data og TIDAL – 159 kroner om måneden

Det måske mest populære abonnement hos CBB Mobil inkluderer fri tale, fri SMS/MMS og 50 GB data, hvoraf 10 GB kan bruges i EU, til 159 kroner om måneden. Det er i sig selv en ganske glimrende pris som de fleste kan være med på, men det stopper ikke her. Med abonnementet kommer nemlig adgang til TIDAL – en musiktjeneste med mere end 60 millioner musiknumre, som alle kan streame i HiFi-kvalitet. Og så er der for resten hverken binding eller oprettelsesgebyr på abonnementet.

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

CBB Mobil – Priser på alle selskabets mobilabonnementer

Fri tale, fri SMS/MMS og 50 GB data
Kan bruges i EU
Inklusive streamingtjenesten TIDAL
Månedlig pris: 159,-

Fri tale, fri SMS/MMS og 60 GB data
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 129,-

Fri tale, fri SMS/MMS og 400 GB data
Kan bruges i EU
Månedlig pris: 119,-

Fri tale, fri SMS/MMS og 15 GB data
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 99,-

30 timers tale, fri SMS/MMS og 30 GB data
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 99,-

6 timers tale, fri SMS/MMS og 6 GB data
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 79,-

1 times tale, fri SMS/MMS og 1 GB data
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 49,-

Alle mobilabonnementer hos CBB Mobil er uden oprettelsesgebyr og bindingsperiode. Skulle du opsige dit abonnement, så vil det slutte ved månedens udløb. Udover de listede abonnementer, tilbyder CBB Mobil også et forbrugsbaseret mobilabonnement til 19 kroner om måneden plus forbrug.

CBB Mobil – Priser på alle selskabets bredbåndsabonnementer

5 GB
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 64,-

15 GB
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 109,-

75 GB
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 199,-

1000 GB
Kan bruges i DK
Månedlig pris: 229,-

Ligesom med mobilabonnementerne, så er der hverken bindingsperiode eller oprettelsesgebyrer på bredbåndsabonnementer hos CBB Mobil. De tre billigste bredbåndsabonnementer kommer med rabat, hvis du allerede er kunde, og der er mulighed for at tilkøbe både router og USB-dongle.

Fordele og ulemper ved CBB Mobil

Fordele

  • Et af Nordens stærkeste netværk
  • Mobilpakker til et hvert behov
  • Stort udvalg af de nyeste mobiltelefoner
  • Intet oprettelsesgebyr
  • Ingen binding
  • Mulighed for tilkøb af router og dongle ved bredbånd
  • Rabat på mobilt bredbånd for eksisterende kunder
  • CBB Internet – mobilt internet til en fornuftig pris

Ulemper

  • Ikke mulighed for eSIM
  • Høj pris på mobilt bredbånd med mindre datapakker
  • Kun de dyreste mobilabonnementer kan bruges i EU
  • Mobiltelefonerne er generelt dyrere end hos konkurrenterne

Alternativer til CBB Mobil

Hvis du leder efter et teleselskab, der primært fungerer via internettet – altså hvor du klarer betaling mv. via selvbetjening – og du ikke har brug for fysiske butikker, så er der for mig at se tre alternativer til CBB Mobil. Her tænker jeg på Telmore, Oister og Call Me, som alle tre hører under de store selskaber TDC, 3 og Telia. De er med andre ord meget ens i deres forretningsmodel, og de tilbyder langt hen ad vejen meget ens produkter, blot på forskellige mobilnetværk.

Konklusion

Der er ingen tvivl om, at CBB Mobil tilbyder en lang række abonnementer, der dækker de fleste behov. Hvis du foretrækker at klare ting selv, og ikke har behov for hjælp i en fysisk butik, er CBB også et godt selskab at tage med i dine overvejelser. Teleselskabets aktive valg at sløjfe oprettelsesgebyrer og bindingsperiode, er også en klar fordel for de fleste, ligesom Telenors stærke netværk, der gør CBB Mobil attraktivt over det meste af landet.

Der hvor CBB Mobil halter en en smule, er på selskabets priser på nye telefoner. Her er CBB ganske enkelt en del dyrere end de nærmeste konkurrenter. Hos andre teleselskaber tilbydes telefonerne selvfølgelig også billigere, fordi du samtidig binder dig i minimum 6 måneder. Det retfærdiggør dog ikke en prisforskel på over 1.000 kroner, når du sammenligner priser på de nyeste telefoner hos CBB Mobil og andre teleselskaber.

Se også: Guides til teleselskaberne

Videre nyt om Mobilabonnement

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Robin Dixen Eggert gik et skridt videre. 15/4/2020 gik vi videre med fortællingen Valg af teleselskab? Priser, fordele og ulemper ved dukaTALEKlik her for at åbne artiklen.. Meget er sket siden. Du kan klikke her for sidste nyt i sagen..