iphone x pris

Undersøgelse: Derfor vil folk ikke opgradere til iPhone X

iPhone X blev skudt i stilling som den største Apple-nyhed siden den første iPhone, men hvor godt har iPhone X egentlig solgt? Det er der delte meninger om. Men noget af det, der måske taler det klareste sprog er, at visse af Apples leverandører har måtte skære ned i antallet af komponenter, de skulle producere til iPhone X. Det er normalt et tegn på, at salget af det endelige produkt, ikke går helt som planlagt.

 

Undersøgelse: “Du har ikke opgraderet til iPhone X – hvorfor ikke?”

Der har også været spekuleret en del i årsagen til den manglende succes for Apples jubilæumstelefon, men nu har analysefirmaet Piper Jaffray undersøgt det nærmere. De har nemlig gennemført en undersøgelse, hvor Apple-kunder er blevet spurgt, hvorfor de ikke har opgraderet til iPhone X.

Spørgsmålet lyder: ”Du ejer en iPhone i dag, men du har ikke opgraderet til den (ifølge Apple) bedste Apple-telefon nogensinde, iPhone X. Hvorfor?” Ud fra de svar, de har fået, er de kommet frem til en hovedårsag, og den har at gøre med prisen på iPhone X.

Se også: Billigere alternativer til iPhone X

Prisen på iPhone X er afgørende

31 procent har direkte svaret, at telefonen er for dyr, hvilket er svært at benægte med en pris på 8.899 kroner for 64 GB-versionen og hele 10.249 kroner for 256 GB versionen. Vi har tidligere dokumenteret, at iPhone X er op mod 200 procent dyrere end de bedste alternativer, så prisniveauet for iPhone X er unægtelig virkelig høj.

44 procent har svaret, at deres nuværende iPhone fungerer helt fint. Dette svar, at deres nuværende iPhone fungerer fint, har på en måde også med prisen for iPhone X at gøre. Havde iPhone X været billigere, kunne folk formentlig have haft lyst til at opgradere alligevel. Det kan dog også skyldes, at der ikke er tilstrækkeligt mange nyheder i iPhone X til, at man som ejer af en ældre model synes, det motiverer til en opgradering.

Se også: Priser på brugt iPhone X

 

iPhone X har for lille skærm

Endelig var der 8 procent at deltagerne, der svarede, at de synes skærmen på iPhone X med sine 5,8 tommer er for lille. Der har den seneste tid været rygter om, at Apple kan være på vej med en telefon med større skærm, hele 6,5 tommer, så måske bliver der rådet bod på det.

Se også: Prissammenligninger på iPhone X

kilde