Undersøgelse: Danmark har et af verdens bedste telenetværk

Nordisk undersøgelse konkluderer, at danskerne har et af verdens bedste telenetværk. Her er udvalgte mobilabonnementer på hvert netværk.

Undersøgelse: Danmark har et af verdens bedste telenetværk

En ny stor nordisk undersøgelse foretaget af Tutela viser, at nordiske telenetværk er af en utrolig høj kvalitet med god dækning og hastighed – faktisk er de blandt verdens bedste.

Faktisk er de nordiske telenetværk så gode, at de alle er blandt de 20 bedste i verden, må på hastighed og forsinkelse. Her er Norden er det i Danmark og Norge, at man kan få den bedste mobilnetværks-oplevelse, som Tutela har givet mærkatet “Excellent Consistent Quality”. Nærmere fortæller dette, at de danske netværk og dækningen af disse er god nok til krævende opgaver fra brugerne, såsom streaming i HD, online gaming og videoopkald.

TDC har det bedste netværk

Undersøgelsen gør det også klart, at TDC har det bedste netværk i Danmark, men forskellen ikke er stor blandt de tre netværk. TDC scorede endda højest blandt alle operatører i Norden, og havde den højeste mediandownloadhastighed og upload-hastighed.

De nordiske netværk klarede uden problemer streaming i SD, webbrowsing og brug af sociale medier, hvor forskellene var større, når det kom til mere krævende opgaver, såsom streaming i fuld HD. Her fandt Tutela, at der var en forskel på 10 procent mellem TDC og Telenor.

Se også: Mobilabonnementer på TDCs netværk

Brugernes oplevelser er ofte anderledes

Her på Telepristjek har vi selv søsat en undersøgelse af mobilselskabernes mobildækning & kundetilfredshed, hvor vi spørger til de danske mobilkunders oplevelse med deres teleselskab og dækning. Undersøgelsen er ikke videnskabelig, men resultatet giver alligevel en god indikation af teleselskabernes dækning på et lokalt plan.

At vi skulle have et af verdens bedste telenetværk er ikke usandsynligt, men der er stadig områder med problemer. Brugernes oplevelse af de danske telenetværk er overordnet positive, men det er samtidig tydeligt, at der i områder stadig opleves mobilhuller med mangelfuld dækning. Ligesom i undersøgelsen fra Tutela, viser stemmerne fra deltagere i undersøgelsen indtil videre, at kunderne oplever bedst dækning på TDCs netværk med færrest mobilhuller.

Men det er også tydeligt, at man ikke bare kan vælge TDC og så være sikker på en god dækning. Er man i tvivl om dækningen hos et teleselskab, så skal man derfor altid undersøge dækningen i det område, hvor man bruger mobiltelefonen mest.

Tre anbefalede mobilabonnementer på danske telenetværk

#1

Eesy
Fri tale og sms/mms og 15 GB data
Netværk: TDC
Pris: 99 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Eesy

#2

Oister
20 timers tale og sms/mms og 40 GB data
Netværk: 3
Pris: 89 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#3

CBB Mobil
Fri tale og sms/mms og 50 GB data
Netværk: Telenor/Telia
Pris: 119 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos CBB Mobil

5G-udrulning går sløvt i Norden

Undersøgelsen fra Tutela viser desuden, at langt størstedelen stadig benytter 4G-netværket til deres smartphone-aktiviteter. At hoppe på 5G kræver selvfølgelig både en telefon som understøtter det og mobilmaster med 5G i nærheden. Dog er prisen på 5G-telefoner faldet drastisk og 5G findes nu i mange billigere modeller – selv i Apples seneste serie af iPhones.

Men på trods af dette, så anvendes 4G over 90 procent af tiden. Skylden skydes på coronavirus, som har bremset udrulningen af det nye mobilnetværk. I løbet af 2021 forventes flere at hoppe på 5G, da flere får hænderne i 5G-kapable telefoner og 5G-dækningen vil være bedre.

Se også: Nyheder om telenetværk og dækning