Udlejning af sommerhus? Så skal det have bredbånd

Skal du leje dit sommerhus ud, skal det have internet - vi tipper her til den bedste og billigste løsning til bredbånd i sommerhuset.

Udlejning af sommerhus? Så skal det have bredbånd

Sommerhussalget eksploderede under COVID-19 lockdown og mange har formentlig også brugt det meget, mens samfundet har været lukket ned. Nu begynder det hele heldigvis at åbne mere op og mange danskere begynder at se mere på mulighederne for at holde ferie syd på. Derfor overvejer mange sommerhusejere formentlig at leje deres sommerhus ud.

Et vigtigt kriterie, når man vil leje sommerhus ud, er internet. Selvom mange kan være trætte af konstant at være online og søger mere fred og ro i det offline-liv, så er det bare bydende nødvendigt med internet – særligt hvis man er en familie.

Udlejer du sommerhuset? Så skal du have internet

Lejer man ud til udlændinge, så kan det være endnu vigtigere med internet i sommerhuset. Udfordringen ved sommerhuse og internet er, at mange sommerhuse ligger afsides med begrænset mulighed for at få internet. I hvert fald med hastigheder, der kan bruges til at streame video og musik.

Den bedste og mest fleksible løsning er mobilt bredbånd. Mobilt bredbånd kan man få næsten over alt i Danmark og man får som regel også gode hastigheder. Hvis den ene udbyder ikke kan tilbyde mobilt bredbånd med 4G, så kan den anden formentlig. Enkelte teleselskaber tilbyder også 5G-bredbånd.

Mobilt bredbånd er let at sætte op og komme i gang med og prisen er overkommelig.

Se også: Smart home produkter til sommerhuset

Fri data anbefales

Skal det bruges som en del af sommerhusets attraktioner i forbindelse med udlejning, så bør man tegne abonnement på en løsning med 1.000 eller 2.000 GB data om måneden. Det kaldes også mobilt bredbånd med fri data. Så er man sikker på, at der er data nok.

Har du en løsning med 150 GB data for eksempel, så risikerer du, at få udlejeren i røret, der spørger, hvorfor internettet ikke virker. Samtidig risikerer du, at du skal betale noget af lejen tilbage, da sommerhuset ikke leverer det, man har lovet.

Se også: Billig bredbånd med fri data

Sæt dit bredbåndsabonnement på pause

Når du lejer sommerhus ud med internet inkluderet, så er det måske kun i begrænsede perioder, at det udlejes. For eksempel i højsæsonen om sommeren, efteråret og når der er helligdage om foråret.

Flere teleselskaber tilbyde, at man kan pause abonnementet i længere tid, så man kun betaler for det, når det rent faktisk bruges.

Se også: Mobilt bredbånd du kan sætte på pause

Mobilt bredbånd med fri data

Herunder kan du se mobilt internet med fri data inkluderet. Som sagt, så definerer vi fri data som 1.000 GB data om måneden eller mere.

#1

CBB
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: Telenor og Telia
Pris: 229 kroner om måneden. 

Se aktuelle tilbud hos CBB

#2

Oister
2.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: 3
Pris: 229 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Oister

#3

Call Me
1.000 GB, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: Telia/Telenor
Pris: 229 kroner om måneden.

Se abonnementer fra Call Me

#4

3
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: 3
Pris: 230 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos 3

#5

Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 4G.
Netværk: TDC
Pris: 259 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

#6

Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

#7

YouSee
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Pris: 349 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Yousee

#8

Telmore
1.000 GB data, Mobilt bredbånd med 5G.
Netværk: TDC
Med i abonnement: Netflix, ViaPlay, HBO Nordic og TV2 Play
Pris: 599 kroner om måneden.

Se aktuelle tilbud hos Telmore

Se også: Sammenlign priser på mobilt bredbånd

 

Fortsættelse følger

Meget er sket siden redaktionen postede artiklen. Lasse Olsen kunne ikke lade være. 30/7/2021 gik vi videre og publicerede en artikel omkring temaet De bedste abonnementer med mobilt bredbånd med streaming – Det videre forløb i sagen finder du her. Tjek også seneste nyt om temaet her.