Tips til mobilen: Undgå at batteriet hurtig mister strøm i kulden

Kulde og mobilbatterier er en skidt kombination - i hvert fald hvis man ikke passer på. Vi tipper her til, hvordan du let kan beskytte mobilens batteri mod kulde, så det ikke hurtigt mister strøm.

Tips til mobilen: Undgå at batteriet hurtig mister strøm i kulden

Mobiltelefonens batteri har det skidt med hård kulde. Jeg prøvede sidste år, på et tidspunkt hvor det var rigtig koldt og blæsende, at cykle med mobilen i hånden – batteriets procenttal raslede ekstremt hurtigt ned og jeg mistede 50-60 procent batteri på under 10 minutter.

Så det er en rigtig god idé at beskytte mobilen, når det er koldt.

Se også: Roamingfri på vinterferien

Derfor mister mobilbatteri strøm i kulde

“I det kolde vintervejr er det helt almindeligt, at din smartphone mister strøm hurtigere end normalt. Det skyldes, at batteriets kemiske sammensætning har det svært med kuldegrader,” siger Christoph Nørgaard, der er privatkundedirektør i Telia og det er Telia, der kommer med råd til, hvordan man med simple greb beskytter mobilen mod kulde.

“Det handler om at beskytte mobilen mod de værste kuldechok” fortæller Christoph Nørgaard.

Se også: Rejsetips til vinterferien

 

Råd til længere batteritid i kulde

Her er en række råd til, hvordan du kan forlænge batteritiden på din smartphone, når det er koldt.

 

Hold mobilen varm i kulden

Mobilbatterier kan bare ikke lide frostvejr og kulde – eller høj varme for den sags skyld, men det er så heller ikke aktuelt lige nu på vores breddegrader. Mobilen opbevares bedst, hvor det er tørt og mellem 10 og 40 grader. Er du på ski det meste af dagen, så opbevar mobilen i en lomme tæt på kroppen.

Se også: Mobiltelefoner med bedst batteritid

 

Pak telefonen ind når det er koldt

Lige som vi mennesker selv pakker os ind, når det er koldt, så bør man også gøre det samme med mobilen, hvis du bruger den meget i løbet af dagen.

Det kan være et cover med god isolering eller du kan pakke den ind i en strømpe, som du så lige kan tage den ud af, når du skal bruge den.

Se også: Løb aldrig tør for mobilbatteri

Oplad ikke en kold telefon

Hvis mobilen, trods dine anstrengelser for at beskytte den og holde den varm, alligevel er blevet kold, så vent med at sætte den i opladeren til den har nået stuetemperatur.

Det gør, at batteriet holder længere, og du mindsker risikoen for skader på både batteri og mobil.

Se også: Billige mobilabonnementer

 

Sluk opkobling til netværk og tjenester du ikke bruger

Det sidste råd handler ikke nødvendigvis om kulde som sådan – men mere om, at man er langt fra forskellige former for opkobling.

For eksempel vil der højst sandsynligt hverken være wifi eller bluetooth ude på pisten, så sørg for at slukke for de opkoblinger. Telefoner bruger nemlig strøm på at leve efter netværk, hvis den slags forbindelse er aktive på mobilen.

Du bør også sørge for at opdateringer og push-beskeder bliver slålet fra, da den slags funktioner også bruger strøm.

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid