Test og bedømmelse af Samsung Galaxy Note 9 + bedste pris

For og imod Samsung Galaxy Note 9 med test og bedømmelse: En dejlig opgradering på flere punkter uden at prisen er stukket helt af. Men den er ikke for alle.

Test og bedømmelse af Samsung Galaxy Note 9 + bedste pris

Samsung Galaxy Note 9 er den nyeste supermobil fra Samsungs Note-serie, der særligt har S-Pennen som en særlig funktion, men der er kommet et par nye interessante nyheder og forbedringer til. Test og bedømmelse af Samsung Galaxy Note 9 med for og imod køb.

Samsung Galaxy Note 9 er en lidt speciel mobil. Den er et flagskib, men målgruppen er alligevel nichet. Særligt på grund af prisen, da Note-serien er de dyreste telefoner hos Samsung og fordi man betaler for noget, de færreste måske har brug for – nemlig en pen til at skrive og tegne med og nu også til at styre apps og funktioner med på telefonen.

Herunder finder du test og bedømmelse af Samsung Galaxy Note 9.

Se også: Priser på Samsung Galaxy Note 9

 

Samsung Galaxy Note 9 – test og bedømmelse

Fordele ved Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 har et pænt design og er bygget i gode materialer. Skærmformatet er 18,5:9.  Skærmen er 6,4 tommer, hvilket gør den til markedets største mainstream-mobil lige nu. Skærmen er af typen Super AMOLED  og 2.960 x 1.440 pixel, Gorilla Glass 5 og  den er HDR-klar og har naturligvis også Always On Display. Skærmen på Note 9 er allerede kåret til den bedste nogensinde på en mobil.

Brugerfladen er Android 8.1 fra start, der drives af Samsungs egen super processor, Exynos 9810 og 6 eller 8 GB RAM. Et sandt monstrum af en mobil med andre ord, der snildt kan håndtere stort set alle apps – og mange af dem på samme tid. Også Fortnite.

Den indbyggede hukommelse er på 128 eller 512 GB og der er plads til hukommelseskort op til 512 GB. Så er du vild med meget hukommelse, så kan du altså få op til 1 TB på Note 9.

Samsung Galaxy Note 9 har dual kamera på 12+12 megapixel og blænde på henholdsvis F/1.5 og F/2.4. Det er rigtig gode blændetal og gør, at den tager gode billeder i mørke uden brug af irriterende og ødelæggende fotolys. Frontkameraet er på 8 megapixel med blændetal på F/1.7 – også det tager flotte billeder.

Batteriet – et kildent emne for Samsung efter Note 7, men nu har Samsung fuld tillid til batteriet på Note 9, der har batteri på 4.000 mAh med lynopladning og trådløs opladning.

Det store nummer, i hvert fald når vi skal finde noget, der skiller Note 9 markant ud fra konkurrenterne, er S-Pen. De kan bruges til at navigere rundt i mobilen, til at skrive og redigere billeder med. Nu kan man også trykke på pennen for at tage billeder med kameraet, man kan bladre rundt i præsentationer der bliver kørt fra mobilen og vist på et stort lærred – med tiden kommer der endnu flere funktioner til. Det virker faktisk meget praktisk. Endelig skal vi nævne Samsung DeX, hvor man nu kan koble mobilen til en stor skærm og tastatur & mus blot ved et simpelt kabel.

Se også: Priser på de bedste Samsung telefoner

 

Ulemper ved Samsung Galaxy Note 9

Der er også ulemper ved Note 9. Størrelsen for eksempel. Den er stor og vejer 201 gram – det er alligevel en høj vægt. Det er lidt ærgerligt, at Samsung ikke er kommet med større forbedringer til kameraet – det virker som om, at Huawei med P20 Pro stadig er førende på innovation med sine tre kameraer.

Den vejledende pris fra 7.849 kroner er høj, i hvert fald for en Android-mobil og selvom Note 9 er fremragende og måske den bedste overhovedet lige nu, så er den svær at anbefale med tanke på Galaxy S9+, der koster fra cirka 5.300 kroner.

Se også: De bedste Samsung mobiler til prisen

 

Samsung Galaxy Note 9 – bedste pris

Samsung Galaxy Note 9 har en vejledende pris fra 7.849  kroner uden abonnement, men den kan købes fra cirka 7.100 kroner med abonnement i 1 måned.

Se også: Den billigste Samsung mobil

 

Særlige fordele ved Samsung Galaxy Note 9:

+Samtalekvalitet (9/10)
+Spil (10/10)
+Skærm (10/10)
+Batteri (10/10)
+ Kamera (10/10)

Bedste pris – Cirka 7.100 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Samsung