Test og bedømmelse af Nokia 7.2 + bedste pris

Nokia 7.2 kombinerer pris og funktioner på næsten optimal facon og står som et af de bedste køb til prisen - test og bedømmelse af Nokia 7.2.

Test og bedømmelse af Nokia 7.2 + bedste pris

Nokia 7.2 er arvtageren til den udmærkede Nokia 7.1, der dog havde en lidt for høj pris i forhold til kvaliteten -det kritiserede vi den for og det ser ud til, at Nokia har lyttet til vores kritik. Test og bedømmelse af Nokia 7.2 med for og imod køb.

Nokia 7.1 havde sine kvaliteter, men den var ærlig talt lige nogle hundrede kroner for dyr. Den nye og overordnet set forbedrede Nokia 7.2 har til gengæld en pris, der sidder lige i skabet og den er blandt de bedste telefoner til prisen lige nu.

Herunder finder du test og bedømmelse af Nokia 7.2.

Se også: Priser på Nokia 7.2

Nokia 7.2 – test og bedømmelse

Fordele ved Nokia 7.2

Nokia 7.2 har fået en noget større skærm end 7.1 – 6,3 tommer i stedet for 5,84 tommer. Den har fuld HD-opløsning, hvilket er mere end nok til at give en god skærmoplevelse. Skærmformatet er 19:9, så telefonen er lidt mere aflang og smal end man normalt ser på de fleste telefoner. Skærmen er skarp og har fine farver og understøttelsen af HDR10 og Always On display er rigtig godt i prisklassen.

Det aflange format gør samtidig, at telefonen er nem at betjene med én hånd.

Brugerfladen er fra start Android 9, men den skulle snart kunne opgraderes til Android 10 og den er også sikret sikkerhedsopdateringer i mindst tre år, da den er en del af Googles Android One-projekt. Brugerfladen er hurtig og selvom det kun er en Snapdragon 660 processor, der sidder i telefonen, så kan jeg godt spille Call of Duty:Mobile uden problemer. Nokia 7.2 kommer med enten 4 eller 6 GB RAM og enten 64 eller 128 GB hukommelse. Det er skønt, at Nokia har fordoblet hukommelsen  – 32 GB rækker ikke så langt. Der er plads til hukommelseskort op til 512 GB.

Kameraet på bagsiden består af tre kameraer: Et på 48 megapixel, et på 8 og et på 5 og der er kamera til både dybdeeffekt (bokeh) og til vidvinkel. Telefonen er udstyret med Carl Zeiss-optik og til videooptagelser er der EIS til at stabilisere billedet med. Kameraet klarer sig generelt helt fint, men man ser dog samtidig tydeligt, at det er kameraet, man betaler en del ekstra for i de dyrere topmodeller med bedre kameraer.

Batteriet er på 3.500 mAh, hvilket er acceptabelt for en mobil som denne. Forvent dog, at du skal lade telefonen op dagligt.

Af de lidt mere lavpraktiske ting kan nævnes FM-radio, Bluetooth 5.0 og 3,5 mm jackstik.

Nokia 7.1 havde en pris fra 2.700 kroner, hvilket vi vurderede var for høj en pris sammenlignet med de nærmest e konkurrenter. Den skulle ned i 2.300 kroner for rigtig at kunne matche dem. Nokia 7.2 har en pris fra 2.300 kroner og med de forbedringer, som der trods alt har været flest af, så står den som et godt køb til prisen.

Se også: Priser på de bedste Nokia telefoner

 

 

Ulemper ved Nokia 7.2

Nokia 7.1 har fremragende antennekvalitet, men det har 7.2 ikke. Hvor Nokia 7.1 har sar-værdi på 0,26 W/kg har Nokia 7.2 sar-værdi på  0,99 W/kg. Det er antennekvalitet på niveau med iPhone og det er ikke så godt.

Som på forgængeren beskyttes skærmen med Corning Gorilla Glass 3 – version 6 er på markedet i dag, så man bør nok få sig et cover til telefonen eller i hvert fald noget ekstra skærmbeskyttelse.

Nokia 7.2 sælges ikke hos så mange teleselskaber, så man bliver hurtigt låst på et teleselskab, hvis man vil have muligheden for at bruge wifi opkald – de enkelte teleselskaber skal have telefonen i sortiment, hvis man ønsker at bruge det. Wifi opkald kan være en fordel på steder, hvor almindelig mobildækning svigter og med den forholdsvis dårlige antennekvalitet havde det været dejligt med muligheden for Wi-Fi-opkald.

Telefonen er ikke vandtæt eller blot stænkafvisende. Der er godt nok en 10W oplader med i boksen, men i dag kan det næppe kaldes for lynopladning – jeg skal bruge cirka to timer på at lade helt op fra 0-100 procent.

Se også: De bedste Nokia mobiler til prisen

 

Nokia 7.2 – bedste pris

Nokia 7.2 har en vejledende pris fra cirka 2.200 kroner uden abonnement.

Se også: Den billigste Nokia mobil

 

Særlige fordele ved Nokia 7.2:

+Brugervenlighed (10/10)
+Hastighed i brugerflade (9/10)
+Skærm (7/10)

Bedste pris – Cirka 2.200 kroner

Se også: Sammenlign priser på Nokia mobiler