Test og bedømmelse af iPhone 11 – se også bedste pris

iPhone 11 er et glimrende og noget billigere valg for dem, der bare gerne vil have en iPhone og den er blevet pænt forbedret i forhold til sidste års XR - test af iPhone 11.

Test og bedømmelse af iPhone 11 – se også bedste pris

iPhone 11 kan meget vel vise sig at blive den bedstsælgende moel af de tre nye telefoner, som Apple netop har lanceret og den er faktisk billigere end sidste års billigste iPhone, nemlig iPhone XR. Test og bedømmelse af iPhone 11 med for og imod køb af telefonen.

I modsætning til sidste år kom den billige iPhone 11 ud i butikkerne på samme tid som de dyrere modeller – sidste år gik der omkring fire uger, inden den billige XR-model kom ud i butikkerne. iPhone XR var en populær model sidste år og mange anbefalede den faktisk som det bedste valg for de fleste almindelige mobilbrugere. Den bar betydeligt billigere, men leverede alligevel en tilpas høj kvalitet til at tilfredsstille de fleste. Det samme gælder også for den nye iPhone 11 og den har faktisk en lavere vejledende pris sammenlignet med XR.

Læs vores test og bedømmelse af iPhone 11.

Se også: Priser på iPhone 11

 

iPhone 11 – test og bedømmelse

Fordele ved iPhone 11:

Selvom iPhone 11 Pro-modellerne ikke er super heldige med designet, særligt på bagsiden, så er iPhone 11 stadig ikke helt på niveau med de to modeller. Den er ikke så elegant skruet sammen og de farver, man kan få den i, er ikke lige vellykkede. Den er dog vandtæt ned til 2 meter i 30 minutter.

Skærmen er 6,1 tommer stor med 1.792 x 828 pixel opløsning og den er beskyttet af et lag, der skal forsøge at forhindre ridser og lignende. Skærmen er generelt lidt lavt opløst for størrelsen, men der er dog HDR10 og True-tone til at give en fornuftig skærmoplevelse.

Det er dejligt, at den er udstyret med den kraftige A13 Bionic processor. Den er muligvis lidt spild af skønne kræfter, men den sikrer i hvert fald en meget hurtig brugerflade de næste mange år.

Kameraet er med dual-optik, så man kan altså tage noget bedre billeder end med sidste års XR og kameraet er grundlæggende på niveau med sidste års dyrere XS. Det ene kamera er på 12 megapixel og det andet er et Time of Flight (ToF-kamera) til bokeh-billeder.

iPhone 11 har muligheder for lynopladning – dog er det et minus, at der ikke følger en lynoplader med i æsken, den skal man selv købe. Er man til trådløs opladning, så understøttes det også med Qi-standarden.

Lyden er fin fra de to højtalere og den er understøttet af Dolby Digital Plus. FaceID fungerer godt og fra lidt skarpere vinkler end hidtil og også i mørke kan man låse op med ansigtet.

Se også: Den billigste iPhone 11

 

Ulemper ved iPhone 11:

Batterikapaciteten er på det jævne med 3.110 mAh – det er ikke for meget den store skærm taget i betragtning og iPhone 11 har langt fra den bedste batteritid i en mobil. Det er som sagt for dårligt, at der ikke følger en lynoplader med i æsken til telefonen. Selv Android-telefoner til under 3.000 kroner har ofte en lynoplader med i æsken.

Antennekvaliteten er dårlig lige som på alle andre iPhones. Det spiller negativt ind på opkoblingen til det mobile netværk, på lydkvaliteten til samtaler og batteriet lider ogsǻ under, at den skal arbejde mere på at holde forbindelsen til netværket.

Skærmopløsningen er lige i underkanten. Med 6,1 tommer og en pris på over 6.000 kroner kan man godt sætte næsen op efter en højere skarphed. Mange Android-mobiler, der koster det halve, har højere skærmopløsning.

Det kan muligvis irritere enkelte brugere, at der ikke er indgang til jackstick eller en 3,5 mm-adapter med i æsken.

Se også: Find billig iPhone 11

 

iPhone 11 – bedste pris

iPhone 11 har en vejledende pris på 6.299 kroner uden abonnement og det er muligt at finde den med abonnement i seks måneder til en pris fra cirka 6.300 kroner.

 

Særlige fordele ved iPhone 11:
+Kamera (8/10)
+Hastighed i brugerflade (9/10)
+ Datahastighed (8/10)

Bedste pris – Cirka 6.450 kroner med abonnement i seks måneder: Bedste pris på iPhone 11.
Samlet bedømmelse af iPhone 11

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Apple