Test: Disse teleselskaber har det hurtigste internet

Vil du gerne sikre dig, at du har det hurtigste internet på din mobiltelefon eller router til mobilt bredbånd? Se de teleselskaber, der klarer hastighedstest bedst.

Test: Disse teleselskaber har det hurtigste internet

Hvilke teleselskaber skal prale af, at have det hurtigste internet? Her tager vi et kig på uafhængige undersøgelse, der viser hvilke mobilnetværk, der er de hurtigste til download, upload og med korteste forsinkelse.

Mange ting skal overvejes, når man skal vælge mobilabonnement eller mobilt bredbånd, herunder ting som taletid, mobildata, roaming, pris, tjenester og mere. Det er mindre populært at kigge på sådan noget som rå hastighed, altså download- og uploadhastighed på det trådløse internet, der serveres til din mobiltelefon eller router.

Men når man tænker over det, giver det netop god mening at kigge nærmere på, hvilke teleselskaber, der har det hurtigste netværk, da de fleste af de ting vi laver på mobilen er afhængige af adgangen til internet – og det er i større grad også mobilt bredbånd.

Se også: Tips til billigere mobiltelefoni

TDC og 3 klarer sig bedst i test

Så hvem skal man som forbruger finde et abonnement hos, hvis man vil have den hurtigste dataforbindelse? Flere uafhængige udbydere (Ookla, Tutela og Opensignal) har testet hastighed, forsinkelse og pålidelighed på de danske mobilnetværk: 3, Telia, Telenor og TDC. Selvom resultaterne af Ookla, Tutela og Opensignal tests afviger en smule fra hinanden, er konklusionen den samme.

Vil man have det generelt hurtigste netværk, er det et abonnement hos TDC eller 3, man skal tegne. TDC og 3 ligger tæt i både download- og uploadhastighed, dog vinder TDC på en kortere forsinkelse. De er dog begge betydeligt hurtigere end Telia og Telenor, som man kan se i denne eksempel i undersøgelsen fra Opensignal:

  • 3: 82,2 Mbps i download og 24,9 Mbps i upload
  • TDC: 81,1 Mbps i download og 16,6 Mbps i upload
  • Telenor: 52,2 Mbps i download og 15,1 Mbps i upload
  • Telia: 54,4 Mbps i download og 15,7 Mbps i upload

Billigste mobilabonnementer på TDCs og 3s netværk

Er du blevet interesseret i at finde de bedste mobilabonnementer på TDCs og 3s netværk, efter at have læst ovenstående? Så er vi selvfølgelig klar med dette til dig.

De laveste priser finder man hos lavprisselskaberne Oister og eesy, som benytter henholdsvist 3 og TDC. Priserne hos Yousee og 3 er betydeligt højere, så dem kan vi ikke anbefale.

Herunder er noget af udvalget af mobilabonnementer hos eesy og Oister.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

eesy

  • Fri tale, 30 GB og 15 GB EU-data til 109 kroner per måned.
  • Fri tale, 80 GB og 20 GB EU-data til 129 kroner per måned.
  • Fri tale, fri data og 25 GB EU-data til 199 kroner per måned.

Se aktuelle mobilabonnementer hos eesy

Oister

  • Fri tale, 40 GB og 10 GB EU-data til 89 kroner per måned.
  • Fri tale, 70 GB og 12 GB EU-data til 109 kroner per måned.
  • Fri tale, fri data og 20 GB EU-data til 179 kroner per måned.

Se aktuelle mobilabonnementer hos Oister