Test af Nokia BH-805 Cancelling EarBuds – go’ mellemvare

Nokia BH-805 Cancelling EarBuds er et okay headset til prisen, der dog ikke løfter kategorien op i nye højder. Læs vores test og se pris.

Test af Nokia BH-805 Cancelling EarBuds – go’ mellemvare

Nokia har de sidste 3-4 år lanceret mange telefoner, der først og fremmest har skullet sælge sig selv på pris. Funktionsmæssigt har de ligget i den lave ende af tech-skalaen. Nokia BH-805 Cancelling EarBuds er nyeste bud på et true wireless headset og det lægger sig op af samme metode som selskabets telefoner. Her er vores test af Nokia BH-805 Cancelling EarBuds.

Nokia BH-805 Cancelling EarBuds – fordele og ulemper

Fordele:

  • Pænt design
  • God ANC indendørs
  • Lette og behagelige

Ulemper:

  • Dårlig ANC udendørs
  • Ingen bluetooth multipoint
  • Betjeningen

Se også: Find de bedste priser på hovedtelefoner

Test af Nokia Cancelling EarBuds

Design og komfort

Nokias nye helt trådløse headset er fint nok designet og skiller sig okay ud fra andre i kategorien. Det har naturligvis lidt samme format som for eksempel Apple AirPods med stilken, der stikker ud, når de sidder i øret, men de har også sit eget særpræg med den runde ring yderst på hver earbuds. Samtidig er der også et stort Nokia-logo på begge stilke.

De to earbuds er og føles meget lette og behagelige at have i ørene, men de føles samtidig også ret plastikagtige. Man mærker, at de ikke har været dyre at producere.

Det er ærgerligt, at headsettet ikke er særligt godt IP-certificeret – det kan klare lidt fugt. Det danske vejr skriger altså efter IP-certificering på et headset, så det i hvert fald er stænktæt og også gerne dediceret vandtæt.

Betjeningen af headsettet giver en svingende oplevelse. De to touch-stilke er meget følsomme og jeg kommer ofte til at udføre en handling, jeg ikke ønsker, når jeg prøver at pause musikken, aktivere eller deaktivere ANC og skrue op og ned for musikken.

Lyden

Lydkvaliteten svinger alt efter, om man er inde eller ude. Inde oplever jeg lyden som god. Fine detaljer, god bund i bassen og generelt er lydbilledet udmærket – i hvert fald for prislejet. ANC’en fungerer godt og sorterer fint støj fra og ambient-mode, også kaldet hear-through hos andre producenter, fungerer også fint til at gøre lyden omkring en endnu tydligere. Det kan være smart, hvis man skal tale med nogen og uden at tage headsettet ud af ørene.

Udendørs er der problemer med ANC’en. Når den er aktiveret, bliver lyden helt smadret af susen – særligt når jeg cykler. Går jeg i let modvind med dem, bliver lyden også generet af susen. Faktisk er lyden klart bedst udendørs, når jeg ikke bruger ANC eller ambient mode –  i hvert fald når jeg bevæger mig.

Til samtaler er lyden i orden – i hvert fald indendørs… Jeg kan høre den, jeg taler med klart og tydeligt og jeg får heller ingen negative kommentarer i den anden ende.

Se også: Guide til de bedste in ear headset

Funktioner

Der er stemmestyring med Google Assistant – ikke noget, jeg jubler over. Det er sjældent, jeg står i en situation, hvor jeg bare skal bruge stemmen til at styre headsettet.

Jeg savner multipoint-funktionalitet, så headsettet kan være koblet til både min mobil og computer på samme tid uden, at jeg skal koble til og fra, hver gang jeg skifter fra mobil til laptop.

Se også: Mobilabonnementer med musikstreaming

Batteritid

5 timer på en opladning, når jeg bruger ANC, lover Nokia. Det synes jeg holder stik – faktisk kan jeg godt presse lidt mere tid ud af batteriet.

Nokia oplyser ikke, hvor mange gange, man kan lade headsettet op med batterietuiet, inden det også skal lades op. Så jeg har gjort arbejdet for dem og jer: Cirka fire gange kan jeg lade det op med batterietuiet på farten. Så cirka 20 timers batteritid i alt.

Pris og konklusion på Nokia Cancelling EarBuds

Prisen på Nokia Cancelling EarBuds ligger på 799 kroner. Det er en okay pris, men den ligger og dyster med blandt andet Nothing Ear1 og Huawei Freebuds 4, der måske lige er 50-100 kroner dyrere, men som også levere lidt højere kvalitet.

Nokia Cancelling EarBuds lander i test på 6 ud af 10.