Test af JBL Live Free NC+ TWS – Skuffende støjreduktion

JBLs nye trådløse in-ear byder på god lyd, fin pasform og en fornuftig batteritid. Desværre skuffer deres aktive støjreduktion. Her er test af JBL Live Free NC+ TWS.

Test af JBL Live Free NC+ TWS – Skuffende støjreduktion

Der findes efterhånden et utal af store og små hovedtelefoner med aktiv støjreduktion. Men når man taler aktiv støjreduktion, så bliver priset for det meste også en hel del højere. JBLs helt trådløse nye in-ear, Live Free NC+ TWS, har på papiret det hele til billigere penge. Men er de gode nok? Her er vores test af JBL Live Free NC+ TWS.

Med en pris på under 1.200 kroner og med ganske imponerende specifikationer, så kan de nye JBL Live Free NC+ TWS for mange virke meget fristende. Specielt når andre øretelefoner i samme type, fx Bose QuietComport Earbuds og Jabra Elite 85t, koster flere hundrede kroner mere. Ifølge JBL er her nemlig producentens berømte signaturlyd, aktiv støjreduktion, IPX7-certificering mod vand, op til 21 timers battertid og trådløs opladning i etuiet. Og oven i dette koster JBL Live Free NC+ TWS vejledende 1.199 kroner. Vi har haft JBL Live Free NC+ TWS til test, som vi mener byder på både godt og skidt.

Fordele og ulemper ved JBL Live Free NC+ TWS

Fordele

  • Fin basfyldt lyd
  • Fornuftig byggekvalitet og god pasform
  • Lang batteritid
  • Etuiet fylder ikke meget i lommen
  • Trådløs opladning

Ulemper

  • Meget svag aktiv støjreduktion
  • Sidder ikke godt nok fast til løb og hård træning
  • Kvaliteten af ambient sound er ikke god

Læs også: De bedste hovedtelefoner og højtalere i 2020

Design og komfort

Når man først får JBLs nye helt trådløse in-ear Live Free NC+ TWS i hænderne, så opdager man hurtigt hvor små både etui og øretelefoner er. Sammenlignet med de fleste af konkurrenterne med aktiv støjreduktion, så er JBLs betydeligt mindre.

Etuiet er blandt de mindste og letteste vi har set og er lavet i mat plastik. Det føles fornuftigt bygget og fylder ikke meget i bukselommen. På etuiet sidder desuden en lille batteriindikator, hvilket kan være ganske handy. Derudover byder etuiet på både USB-C-opladning og trådløs opladning, men mere om batteritiden senere.

I etuiet sidder JBL Live Free NC+ TWS godt fast med magneter – ofte lidt for godt. Det kan nemlig være en anelse besværligt at få dem ud af etuiet, men stryg fra indersiden af øretelefoner og ud og det går rimeligt nemt, har jeg erfaret.

Først og fremmest er det vigtigt at finde de passende eartips, som lukker ordentligt til og som sidder behageligt. I øret sidder JBL Live Free NC+ TWS behageligt og relativt godt fast. De bliver siddende ved en gåtur, men ved løb og anden aktiv sport, så mangler de noget mere til at holde dem fast. Pasform er forskellig fra person til person, så prøv dem gerne inden køb. JBL Live Free NC+ TWS er udstyret med en IPX7-certificering, så man kan roligt bruge dem til sport.

Alt i alt er JBL Live Free NC+ TWS godt designet og behageligt i ørerne. Euitet er kompakt og byder på ekstra batteritid.

Se også: Priser på streaming tjenester

JBL Live Free NC+ TWS
JBL Live Free NC+ TWS fylder ikke meget i etuiet.
JBL Live Free NC+ TWS
JBL Live Free NC+ TWS fylder ikke meget i forhold til dyrere konkurrenter.

Lyden i JBL Live Free NC+ TWS

Er du til en behagelig og basfyldt lyd, så vil du helt sikkert kunne lige JBL Live Free NC+ TWS. Overordnet set er jeg ret imponeret over lyden i dem, som dog ikke slår dyrere øretelefoner af denne type, men dog gør det mere end godt nok til de fleste. De byder på en varm lyd, krydret med en klar diskant, som gør dem velegnet til mange forskellige musikgenrer. Skal jeg være krævende, så finder jeg lidt mundrede i mellemtone og bas og der mangler bedre balance mellem de dybe-, mellem og høje toner. Til prisen er lyden dog bestemt godkendt.

Jeg har haft JBL Live Free NC+ TWS gennem det meste; pop, rock, akustisk heavy metal og de gør det rigtig fint. Jeg finder dem personligt en anelse for bastunge, hvor de via appen heldigvis byder på en equalizer, hvor lyden kan fintunes.

JBL Live Free NC+ TWS byder på både passiv og aktiv støjreduktion. Finder man de rette eartips, så er den passive støjreduktion meget effektiv. Derimod er den aktive støjreduktion ret uimponernede – på flere områder. Først og fremmest er ANC’en i disse øretelefoner ikke særlig behagelig. Slår man aktiv støjreduktion til og hører godt efter, så hører man en svag skratten/støj, som jeg ikke har oplevet før. Når først der bliver sat musik på, så hører man det ikke længere. Derudover er den aktive støjreduktion utroligt svag. Det er tæt på umuligt at fornemme, når man slår ANC til og fra. Også selvom jeg har forsøgt at tilpasse ANC’en i indstillingerne i appen. Så er du på jagt efter in-ear med effektiv ANC, så er disse altså ikke det rigtige valg.

Se også: Mobilabonnementer med musik og streaming

Batteri og opladning

Sammenlagt byder JBL Live Free NC+ TWS på 21 timers batteritid. Der er op til 7 timer i øretelefonerne og til to fulde opladninger i det medfølgende etui. Det er vel at mærke uden aktiv støjreduktion aktiveret. Slår man ANC fra, så holder de en time mindre per opladning, altså i alt cirka 18 timer.

Det er en ganske fornuftig batteritid. Også sammenlignet med dyrere konkurrenter, som ofte tilbyder kortere batteritid. Derudover finder man både kablet og trådløs opladning i JBL Live Free NC+ TWS. Den indbyggede hurtigopladning bringer JBL Live Free NC+ TWS fra 0 til 100 procent på blot 2 timer.

JBL Live Free NC+ TWS
Der er kablet og trådløs opladning i JBL Live Free NC+ TWS.

Funktioner og betjening

Der er masser af funktioner gemt i JBL Live Free NC+ TWS. Henter man appen JBL Headphones, så finder man alt fra genveje til finjustering af lyden. Det er også her man kan justere den aktive støjreduktion.

Her kan man nemlig vælge mellem ANC, Ambient Aware og “off”. Eftersom jeg har gennemgået dette sæts mangelfulde støjreduktion, så springer jeg videre til ambient aware. Med ambient aware bruger man øretelefoner mikrofoner til at høre omgivelserne, uden at skulle tage dem ud af ørerne. Det er en funktioner, som findes i mange hovedtelefoner, og som har fået mange navne. I JBL Live Free NC+ TWS er det brugbart og fungerer udmærket, dog er kvaliteten af lyden ikke imponerende.

I appen kan man også vælge mellem Google Assistent og Amazon Alexa, ændre genveje, opdatere øretelefoner og meget mere. Generelt har appen fungeret helt uden problemer og her er mange muligheder. Her er desuden også en funktion, som gør det let at finde JBL Live Free NC+ TWS-øretelefoner, der er blevet væk. I “Find my buds” kan man vælge enten højre eller venstre øretelefoner, hvorefter den udsender en høj lyd. Ret smart.

Man kan vælge at bruge en JBL Live Free NC+ TWS-øretelefon ad gangen eller begge og de kan forbindes til to enheder på samme tid. Til sidst, men ikke mindst, er JBL Live Free NC+ TWS udstyret med en IPX7-certificering, som gør dem velegnede til hård træning.

JBL Live Free NC+ TWS
Sættets ANC og ambient sound imponerer desværre ikke. Til prisen er JBL Live Free NC+ TWS alligevel et godt sæt øretelefoner.

Pris og konklusion

JBL Live Free NC+ TWS er uden tvivl et godt sæt øretelefoner til prisen på 1.199 kroner. De byder på god lyd, en behagelig pasform og en meget fornuftig batteritid. Og hertil kommer et stort udvalg af funktioner, hurtig opladning, trådløs opladning samt IPX7-certificering.

Derimod imponerer JBL Live Free NC+ TWS i vores test ikke med deres aktive støjreduktion. ANC’en er svag og ikke effektiv nok – slet ikke til at bære navnet NC+(noise cancelling plus). Har du brug for god ANC, så spring disse over. Har du derimod brug for et godt sæt øretelefoner, med god lyd og funktioner, som ikke vælter budgettet, så kan de være med i overvejelserne. I dette tilfælde er det godt svært at komme uden om Jabra Elite Active 75t, som nu koster det samme.

JBL Live Free NC+ TWS lander i vores test på 7/10 i karakter.

Se også: Test af headset, hovedtelefoner og gadgets