Test af iPhone 6S – skal man opgradere fra iPhone 6?

iPhone 6S og iPhone 6S Plus kan købes herhjemme fra i morgen - læs vores test af iPhone 6S og se, om det er på tide at opgradere sin nuværende iPhone.

Test af iPhone 6S – skal man opgradere fra iPhone 6?

iPhone 6S er nu kun få timer fra at blive sluppet fri i de danske butikker, men er den værd at kaste penge efter og opgradere til, hvis man har iPhone 6S? Læs vores test og bedømmelse af iPhone 6S.

Trods S’et i iPhone 6S, der indikerer, at der kun er tale om en mindre opdatering af Apples store iPhone 6, så er der faktisk flere grunde til at vælge kaste penge efter iPhone 6S, selvom man allerede har iPhone 6.

Se også: De bedste priser på alle versioner af iPhone 6S

 

Test og gennemgang af iPhone 6S

Her under lister vi 5 grunde til, at iPhone 6S er værd at opgradere til.

 

1.  3D Touch – ny brugervenlighed

3D Touch er en ny skærmtype, som Apple bruger på sin nyeste iPhone 6S og den højner brugervenligheden betydeligt. Den fungerer ved, at man ved at trykke lidt ekstra hårdt på skærmen, kan se et preview af en mail uden egentlig at åbne selve mail-appen.

Eller trykker man lidt ekstra hårdt på et ikon, for eksempel kamera-ikonet, så dukker et lille pop up vindue op, hvor man kan foretage valg, inden man åbner selve kamera-appen. For eksempel at man gerne vil tage en selfie.

Lige nu er 3D Touch kun integreret i Apples egne apps, men det kommer helt sikkert også snart til tredjepart-apps, for det er en super smart måde at navigere i telefonen på og højner virkelig brugervenligheden.

En del anmeldere mener, at det tager tid at vænne sig til at bruge 3D Touch – de tager fejl. Det er hurtigt at lære at bruge og når man først har prøvet det et par gange, kan man ikke gå tilbage til tidligere iPhone-brug.

 

2. 2 GB RAM og A9-processor – hurtigere brugerflade

Noget, der også har højnet brugeroplevelsen, er den ekstra GB RAM, der er kommet – nu er iPhone 6S på 2 GB RAM – og så den nye kraftfulde A9-processor.

Det er måske nørd-ting at tale om RAM og processor og du behøver heller ikke interessere dig for den slags – du skal bare vide, at iPhone 6S er ekstremt hurtig at bladre rundt i og til at åbne apps og køre mange apps på én gang.

 

3. Live Photo – video i stillbilleder

Kameraet er en af de absolut vigtigste funktioner i en mobil i dag og her har Apple endelig oppet sig lidt. iPhone 6S har 12 megapixel mod tidligere 8 og det kan ses, når man redigerer og beskærer.  Vigtigere er dog nok Live Photo.

Live Photo-funktionen gør, at du kan optage en ultra kort video på det stillbillede, du er i gang med at tage. Det er faktisk en skøn funktion, når man lige tager et billede af ungen, der hopper, at man så samtidig kan optage en videosnas på et par sekunder og se det direkte på stillbilledet.

Se også: Guide til rigtig gode kameramobiler

 

4. 5 megapixel selfie-kamera med bedre lys – langt bedre selfies

Jeg har tit ærgret mig over elendige selfie-billeder, bare fordi man tager selfies under forhold med dårlig belysning. iPhone 6S tager betydeligt flottere selfies end forgængeren.

For det første har den 5 megapixel på frontkameraet mod tidligere 1,2 megapixel. Det spring i antallet af megapixel betyder meget.

For det andet bruges skærmen til at lyse bedre op, når man tager selfies i mørke omgivelser. Når du tager en selfie, registrerer en preflash-funktion lysforholdene omkring dig. Derefter matcher skærmens True Tone Flash lyset i omgivelserne for at sikre mere naturlige farver og hudtoner.

En særligt tilpasset skærmprocessor gør samtidig, at skærmen er i stand til at affyre lys af, der er tre gange stærkere end normalt – så nu er risikoen for mørke selfies betydeligt mindre.

Se også: Sådan tager man gode selfie billeder

 

5. Næsten vandtæt

Det er ikke noget, Apple selv har sagt noget om og det er nok også dumt at udfordre skæbnen, men iPhone 6S ser ud til at være ganske vandtæt – i hvert fald betydeligt mere end forgængeren. Videoer har vist, hvordan iPhone 6S kan klare 1 time under vand og stadig fungere 48 timer senere.

Det er dog dumt at lave sit eget vand-forsøg med iPhone 6S, for går den i stykker på grund af vandskade, så får man problemer med at få den dækket af garantien.

 

Negativt ved iPhone 6S

Der er dog også et par negative ting ved iPhone 6S, som du skal vide inden et køb.

1. Svagere batteri

Batteriet er faktisk svagere end på forgængeren. Selvom A9-processoren er mere strømoptimeret end på forgængeren, så kan iPhone 6S ikke prale med længere batteritid end forgængeren.

 

2. 16 GB bør man holde sig fra

Som sædvanlig er der ikke plads til hukommelseskort og det grænser til at sjofle køberne, at man tilbyde iPhone 6S med kun 16 GB. Du kommer ganske enkelt ikke langt med 16 GB og du vil inden for få måneder, måske endda kun uger eller dage, stå med en iPhone 6S, der er løbet tør for plads, hvis du køber 16 GB-udgaven. Gå hellere efter 64 GB eller 128 GB udgaven.

 

Pris for iPhone 6S

iPhone 6S er bestemt ikke blandt de mobiler, der har den laveste pris, den starter fra 5.652 kroner for den version, der har 16 GB indbygget hukommelse og det er med et mobilabonnement med meget lidt tale og lidt data.

Du skal op og give fra 6.000 kroner for at finde den med et rigtig godt mobilabonnement. Du kan se alle priser for iPhone 6S i vores iPhone pris guide.

Konklusion

iPhone 6S har fået et par smarte nye funktioner, at man helt sikkert bør overveje at opgradere til den, selvom man har iPhone 6 i forvejen. Når man først oplever Live Photo og 3D Touch i aktion, så vil man ærgre sig over, at man ikke har de funktioner.

Samtidig er hastigheden i brugerfladen fremragende med den ekstra RAM, den kraftfulde processor og iOS 9 i skøn kombination.

Se også: De bedste mobilabonnementer til iPhone

 

Særlige fordele ellers ved iPhone 6S

+ Godt kamera (9/10)
+ God skærm (8/10)
+ Hurtig på nettet (9/10
+ Meget brugervenlig (9/10)
+ Hurtig brugerflade (9/10)

Se også: Test & bedømmelse af iPhone 6S

Bedste mindstepris – 5.652 kroner ved Telia

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Apple