Test af Huawei Sound X – God lyd i usmart højtaler

Huawei Sound X er en utroligt velspillende højtaler, men uden WiFi, multiroom og en digital assistent, er den reelt kun bluetooth-højtaler til ret mange penge. Her er vores test af Huawei Sound X.

Test af Huawei Sound X – God lyd i usmart højtaler

Sammen med Devialet har Huawei lavet smarthøjtaleren Sound X, som med en vejledende pris på 2.499 kroner lander i direkte konkurrence med højtalere fra B&O, Sonos, Apple og Google. Hvordan klarer den det? Læs vores test af Huawei Sound X og få svaret.

Kender du ikke Devialet, så er du nok ikke den eneste. Devialet er en fransk high-end højtalerproducent, som blev etableret tilbage i 2007. De er bedst kendt for deres Analog Digital Hybrid, teknologi, som nu er at finde i alle deres produkter, og deres vanvittige Devialet Phantom-højtaler fra 2015. Devialet er bedst kendt blandt audiofil og lydnørder, og priserne er normalt i den højere ende – medmindre man er stødt på Huawei Sound X. Huawei Sound X er nemlig udviklet i samarbejde med Devialet og dette skulle resulterer i en “lydoplevelse udover det sædvanlige”.

Ikke nok med det, er Huawei Sound X også en smarthøjtaler med både bluetooth, WiFi og en digital assistent – i hjemlandet Kina i hvert fald. Herhjemme er ingen af disse funktioner og dermed heller ingen multiroom til rådighed, og den er derfor udelukkende en bluetooth-højtaler.

Læs også: Gode tablets, smarthjem og mobilpakke med Netflix

Designet

Kender man til højtalerproducenten Devialet, så er Sound X nærmest kedelig at se på. Sammenlignet med den typiske bluetooth-højtaler, så er den ret speciel. Det er svært ikke at komme til at tænke på Apples HomePod (som koster det samme), men dens finish er dog noget anderledes. Med blankpoleret pianolak, touch-knapper i toppen, udgange til højtalerens dobbelte subwoofers og et mesh-finish i bunden, så er det ikke sikkert Sound X vil passe ind i alle hjem. I modsætning til det minimalitiske design på Googles Nest Audio-smarthøjtaler, så vil Sound X, og dens futuristiske design, gerne ses.

Og den er godt og solidt bygget, det er der slet ingen tvivl om. Der er god vægt bag højtaleren (3,5 kg) og den godt plantet i vindueskarmen eller på reolen. Med dens ret beskedne 16,5 x 20 centimeter er den ret kompakt. Gemt i vægten og dimensionerne er 100 procent højtaler, for her er ikke spildt plads til et batteri. Det betyder selvfølgelig også, at man ikke kan tage Sound X med udenfor – den er lavet til hjemmet.

På toppen sidder touch-knapper, hvor man kan skrue og ned samt parre via bluetooth. Her er også en dedikeret knap til aktivering og deaktivering af den indbyggede mikron, som bruges af Huaweis digitale assistent, Celia. Celia er dog ikke tilgængelig i Danmark. Holder man hånden over touch-panelet, så pauses eller startes musikken automatisk. Touch-knapper fungerer udmærket, men kan til tider drille.

Huawei Sound X er velbygget og har et spændende design, som nok ikke falder i alles smag.

Læs også: Kæmpe besparelser på abonnement, streaming og mobil

Huawei Sound X
Huawei Sound X er kompakt, men har stor lyd. Designet er nok ikke noget for alle.

Lyden i Huawei Sound X

Den primære tanke med at inddrage Devialet i udviklingen af Sound X er selvfølgelig for at sikre den bedst muligt lydkvalitet. Og det må siges at være lykkedes ganske godt for de to producenter, på trods af der kun kan afspilles via bluetooth. Huawei Sound X understøtter Bluetooth 5.1 med aptX (16-bit/44.1kHz), hvis altså din mobiltelefon også gør.

Selvom Huawei Sound X er en ganske kompakt højtaler, så gemmer der sig en imponerende stor lyd i den. Den spiller voldsomt højt, og på de høje lydniveauer opleves lyden på ingen måde anstrengt. Huawei Sound X har en varm lyd med en utroligt fast og lækker bas, og der er også masser af fine detaljer i de høje toner. I vores test af Huawei Sound X har den været udsat for alle kontorets foretrukne musikgenrer; rock, heavy metal, akustisk, pop og har klart til hele til topkarakter. Skal man købe en Huawei Sound X, så skal man købe den for lyden. Er der overskud på bankkontoen, så kan to Sound X parres og spille i stereo. Dog kaster Sound X lyden 360 grader rundt i rummet, så de fleste vil have rigeligt i en enkelt.

Læs også: Disse abonnementer inkluderer streamingtjenester

Huawei Sound X
Huawei Sound X har hverken WiFi, multiroom, batteri eller digital assistent.

Funktionerne skuffer

Heldigvis er lyden i Huawei Sound X god, for dens funktioner skuffer fælt. Langt de fleste bluetooth-højtalere kommer i dag med masser af funktioner, som de fleste vil se som nødvendige. Her mener jeg WiFi-afspilning, multiroom og ikke mindst en indbygget digital assistent, såsom Google Assistent eller Apples Siri. Ingen af disse ting finder man i Sound X. Faktisk understøtter Huawei Sound X, ifølge specifikationerne, WiFi, men kan ikke benyttes til Spotify, AirPlay eller Chromecast eller andre populære teknologier som tillader trådløs streaming. Huawei fortæller os, at Sound X senere vil modtage en opdatering, som gør afspilning via WiFi muligt. Når den opdatering lander, så tester vi selvfølgelig igen.

Eftersom den udelukkende er en bluetooth-højtaler, skulle man tro den kunne tages med på farten. Men uden et indbygget batteri, så er det heller ikke en mulighed. Så Huawei Sound X er altså ikke den mest funktionsrige højtaler, som de seneste fra konkurrenterne B&O, Sonos, Google, Apple og flere.

Læs også: Test af WiZ: Discount lyspærer til smarthjemmet

Huawei Sound X
Huawei Sound X har touch-knapper, som fungerer udmærket.

Køb Huawei Sound X for den gode lyd

Med en pris på 2.499 kroner er Huawei Sound X ikke en billig Bluetooth-højtaler, tværtimod. Specielt hvis man tager i betragtning, at man hverken finder WiFi, multiroom og smarthøjtaler blandt funktionerne. Og med kun Bluetooth som afspilningsmulighed, så skulle man tro Sound X var transportabel, men det er altså ikke tilfældet. Huawei fortæller os, at WiFi kommer i en opdatering senere, hvor vi selvfølgelig vil teste højtaleren igen.

Huawei Sound X får hård konkurrence fra Sonos One, Sonos Move, B&O Beolit 17, Apple HomePod og ikke mindst den meget billigere Google Nest Audio. Og den kan ikke slå dem på funktioner, men den kan være med de bedste når det kommer til lyden. Skal du købe en Huawei Sound X, så skal du kende til dens begrænsninger og kun købe den for den gode lyd.

Huawei Sound X lander i test på 6 ud af 10

Læs også: Test af Sony SRS-XB43 – højtaler til de helt unge