Test af Beosound Level – en investering for livet

Beosound Level er et dugfrisk bevis på, at danske Bang & Olufsen stadig kan trylle med fantastisk design og lyd, der kan følge en hele livet.

Test af Beosound Level – en investering for livet

Beosound Level fra danske Bang & Olufsen er et bevis på, at selskabet stadig er i stand til at lave fuldstændig outstanding produkter, der kan følge en resten af livet. Test af Beosound Level.

Det er sjældent, at et tech-produkt for alvor kan vække følelser i en, men for første gang i mange, mange! år føler jeg, at jeg med Beosound Level har et materielt produkt, som jeg vil få det bedre af at have stående i mit hjem. Ikke kun på grund af det flotte design, men også fordi jeg ved, at jeg vil få en fantastisk lydoplevelse, hver gang jeg trykker på powerknappen.

Test af Beosound Level

Designet

Bare min bedre halvdel ser billedet af Level på den æske, den kommer i, er hun solgt. Det forstår jeg godt. Det er et forrygende flot og cool design, Beosound Level kan prale med. Det er svært ikke at tænke 70’er stil, men i så fald er det i et moderne look.

Højtaleren er bygget med perleblæst aluminiumsramme og naturligt egefiner og fås også i en version med mørkegråt tekstil fra danske Kvadrat. Den er også støv- og vandbestandig og kan altså klare en tur uden for. Det er en slank højtaler, men rimelig stor. Den kan placeres de fleste steder: Både hænges på væggen, stå på et bord eller ligge fladt ned. Der er bygget et lille håndtag ind, så man let kan flytte den rundt.

Level vejer dog 3,3 kilo, så det er ikke lige en højtaler, man tager med i tasken. Alt i alt er designet dog fuldstændigt forrygende.

Man kan justere lydstyrken, få hurtigt adgang til Google Voice Assistant eller starte ens favorit radiokanal eller playliste ved et enkelt tryk på en af de fire favoritknapper på touchdisplayet på Beosound Level. Det fungerer super fint og indlysende.

Lyden i Beosound Level

Beolit 20 er den seneste højtaler, vi har testet fra Bang & Olufsen. Den har virkelig god lyd, men den kan ikke måle sig med lyden i Level.

Hold nu op, den er god! Det tekniske først. Den har 105 watts kombineret med fem drivere med to 4 tommer bashøjttalere, 2 tommer full range driver, to 0,8 tommer diskanthøjttalere og forstærkere med lav forvrængning, der giver mulighed for at tilpasse lyden til rummet.

I praksis er lyden som sagt fremragende. Lydbilledet er uhyre nuanceret med fyldig bund i bassen og klare og sprøde detaljer uanset hvilke genrer, jeg lytter til. Uanset om jeg har lav eller høj volumen, så er lyden helt i top

Funktionen Active Room Compensation teknologien analyserer rummet, den står i, med en intern mikrofon og skaber et sæt brugerdefinerede filtre, som kompenserer for de refleksioner, som forskellige møbler kan være skyld i. “Resultatet er perfekt, skræddersyet lyd i alle dine foretrukne lyttepositioner”, forklarer Bang & Olufsen. De er sjældent blege for at finde de store superlativer frem om egne kvaliteter. Hvor stor indflydelse Active Room Compensation har på lyden, skal jeg ikke kloge mig på – jeg kan bare konstatere, at lyden er i verdensklasse.

Musikken kan streames fra en mobil eller tablet via WiFi og Bluetooth. Jeg foretrækker WiFi, når det er muligt, da det giver den største fleksibilitet.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Batteritid

Beosound Level er udstyret med et batteri, der giver op til 16 timers musikafspilning på én opladning. Det stemmer meget godt i forhold til vores test, hvor der både blev spillet musik og radio ved høj og lav volumen.

Funktioner

Beosound Level understøtter streaming via AirPlay2 (multiroom), Chromecast, Google Assistant og Bluetooth og der er mulighed for stereoparring mellem to højttalere, hvis pengene virkelig ligger og brænder hul i lommen.

Bang & Olufsen understreger selv, at det er en meget bæredygtig højtaler og det modulære design fremhæves. Det betyder blandt andet, at man har mulighed for at skifte batteriet ud. Man vil også kunne opdatere softwaresystemet, så højttaleren løbende har de nyeste standarder.

Bang & Olufsen lover, at du kan bruge den i årtier og de vil derfor løbende lancere nye covers til fronten.

Se også: Find priser på højtalere

Pris og konklusion

9.499 kroner for en højtaler er mange penge. Måske jeg er farvet af det danske islæt, men jeg mener, den er pengene værd. Det er ikke bare en højtaler, man køber, har stående i 3-4 år og så smider ud. Jeg synes ikke, selskabets fjernsyn er pæne, faktisk tværtimod – jeg kunne ikke drømme om at købe et. Fik jeg et foræret ville jeg sælge det og bruge pengene på noget andet. Beoplay-højtalerne er rigtig gode og pæne, men de er ikke produkter, jeg forestiller mig går i arv til næste generation.

Det gør jeg med Beosound Level. Jeg kan formentlig have højtaleren resten af mit liv og når den tid kommer, vil børnene eller eventuelle børnebørn stå i kø for at arve den. Derfor kan jeg godt se mig selv bruge de penge på den, som den koster. Ikke kun fordi den også vil virke om mange år. Men også fordi den er så flot og har så fantastisk god lyd.

Beosound Play lander derfor på 10/10 i karakter i vores test.

Se også: Test af højtalere