Teleselskaber med mobilforsikring – priser og dækning

En mobilforsikring giver ekstra tryghed, men den koster og kan det betale sig? Guide og priser på mobilforsikring hos teleselskaberne.

Teleselskaber med mobilforsikring – priser og dækning

Telefoner får større og mere skærm, hvilket også gøre dem sårbare. De går ganske enkelt lettere i stykker. Der er dog enkelte teleselskaber, der tilbyder dedikerede mobilforsikringer. Guide til teleselskaber med mobilforsikring.

Det kan være dyrt at få repareret sin mobil, særligt hvis man har en topmodel. Et skærmskift med originalskærm koster for eksempel mellem 2.000-3.500 kroner. Det kan derfor være et væsentligt konkurrenceparameter for teleselskaberne at inkludere en form for mobilforsikring, når man køber mobil med mobilabonnement.

Herunder guider vi til de muligheder, der er hos de forskellige teleselskaber.

Se også: Find de billigste mobilabonnementer

Mobilforsikring hos teleselskaberne

Telenor

Telenor inkluderer tre skærmskift i alt over tre år, et skærmskifte om året, når man køber mobil med abonnement hos dem. Skærmskiftet indebærer dog en egenbetaling på 149-499 kroner afhængig af model.

Tilbuddet gælder ikke andre former for skader – kun skærmskifte. Telenor tilbyder dog også mobilforsikring til 69 kroner, der omfatter en række andre skader. Der er selvrisiko fra 149-499 kroner alt efter hvor dyr ens mobil er. Telenors mobilforsikring dækker ikke forsætlig skade, tyveri eller bortkomst.

Se aktuelle priser hos Telenor

Teleselskabet 3

3 har mobilforsikring, der dækker skærmbrud, væskeskader og tyveri. Der er ingen bindingsperiode. Prisen er 89 kroner om måneden, de første to måneder er gratis.

Man er dækket fra første dag og 60 måneder frem. I den periode kan du få dækket op til tre skader med en selvrisiko på 499 kroner ved første skade. Anmelder du to skader inden for 12 måneder, fordobles selvrisikoen på anden skade til 998 kroner.

Se aktuelle priser hos 3

Telia

Hos Telia kan man tilkøbe mobilforsikring for 89 kroner om måneden. Forsikringen dækker pludselig og uventet skade opstået pga. en udefrakommende begivenhed, for eksempel skærmbrud og væskeskade. Den dækker ved uheld i hele verden og dækker altid mobilens fulde værdi.

Se aktuelle priser hos Telia

YouSee, CBB, Oister, Greentel, Call me og alle de andre

YouSee er det fjerde teleselskab med eget netværk. De tilbyder ikke nogen særlig mobilforsikring, men har dog samarbejde med forsikringsselskabet SqaureTrade. Den indebærer for eksempel reparation inden for to timer.

Se aktuelle priser hos YouSee

De andre teleselskaber, de såkaldte MVNO’er som CBB, Oister, Greentel, Call me, dukaTale og Telmore, tilbyder heller ingen særlig mobilforsikring.

Når din mobil går i stykker – reklamationsret

Som altid har du to års reklamationsret på din mobil fra den dag, du køber den. Reklamationsretten er din ret til at få det produkt, du har betalt for. Er der fejl eller mangler på det produkt du har købt, er du dækket ind af reklamationsretten.

Den dækker dog langt fra alle skader på mobiltelefonen. Er der eksempelvis tale om hærværk, misbrug eller lignende, hvor skaden er selvforskyldt – også ved rent uheld – er du ikke dækket af reklamationsretten. Det gælder bl.a., hvis du kommer til at tage din mobiltelefon med i vandet eller spilder ud over den (selvom den er certificeret vandtæt).

Det gælder eksempelvis også, hvis du kommer til at tabe din mobiltelefon. I disse og lignende tilfælde vil reklamationsretten ikke gælde. Med en mobilforsikring kan man derfor dække sig bedre ind.

Kan det betale sig med en mobilforsikring?

Skal man betale 89 kroner i abonnement om måneden for en mobilforsikring, kan man overveje om det er pengene værd. Med en mobil til 1.500 kroner er man nok bedre tjent med blot at købe et godt cover. Har man en mobil til 7.000 kroner eller mere kan det være en fordel.

Telenors tilbud med tre gange skærmskift inden for tre år, er godt for de klodsede og uheldige. Her betaler man kun selvrisikoen, da skærmskifte er inkluderet i abonnementet. Dog dækker skærmskift, som begrebet lægger op til, kun skærmskift – ikke andre skader.

Det er muligt at købe mobilforsikring hos tredjepartsselskaber og her kan det alt efter din telefons pris være billigere. I nogle tilfælde halv pris.

Indboforsikring kan også gælde

Man skal huske på, at ens indboforsikring også i nogle tilfælde kan dække, hvis uheldet er ude med ens mobil.

Indboforsikringen dækker pludselig skade, for eksempel hvis du taber din mobiltelefon, kortslutning, overspænding og lignende. Den dækker også pixelfejl på skærmen, hvis fejlene er så alvorlige, at de ligger uden for producentens retningslinjer for, hvad der er acceptabelt.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer