bedste dual kamera mobil

Telefoner med bedst dual kamera – guide og sammenligning af priser

Personligt synes jeg, at dual kamera er en af de bedste nyheder til mobilkameraer, der har været længe – funktionen giver nemlig mulighed for at tage rigtig flotte billeder.  Se vores opdaterede guide til bedste dual kamera i mobiltelefoner.

Det vælter ud med nye telefoner og de kommer alle med rigtig gode kameraer. Kameraet er nok den funktion på en mobil, der arbejdes allermest på for at sikre de bedst mulige billeder og kampen er benhård på den front. Et godt våben er dual kamera – hvis teknikken vel og mærke virker. Der var lidt udfordringer med at udnytte dual kamera-teknikken ordentligt på første generation af de telefoner, der kom med teknikken, men allerede nu ser vi tydelige forbedringer. Dual kamera giver mulighed for at sløre baggrunden ekstra meget, mens personen, dyret eller objektet i det hele taget forrest i i billedet, står skarpt frem. Vi kan næsten tillade os at sammenligne med den kvalitet, DSLR-kameraer kan levere.

Se guide med pris på de bedste dual kameraer i dagens mobiltelefoner – der er over 5.000 kroner at spare på den dyreste og billigste dual kamera-mobil.

Bedste dual kamera i en mobil – guide og priser

 

#1 iPhone X

Kommentar: iPhone X har et super godt dual kamera med flot sløring af baggrunden med gode farver. En særlig effektfuld mulighed er at justere lyssætningen takket være dual kameraet. Det kan give ekstremt flotte sort/hvid billeder for eksempel, men det kræver noget øvelse.

Bedste pris: Fra cirka 8.800 kroner

Se også: Sammenlign priser på iPhone X

 

#2 Huawei Mate 10 Pro

Kommentar: Et godt dual kamera kræver, at det kan sørge for at billedet i forgrunden holdes skarpt, selvom objektet bevæger sig. Det magter P10 Pro og man kan tage virkelig flotte portræt- og makrobilleder med Mate 10 Pro.

Bedste pris: Cirka 5.600 kroner

Se også: Sammenlign priser på Huawei Mate 10 Pro

 

#3 Samsung Galaxy Note 8

Kommentar: Note 8 tager rigtig flotte portræt- og makrobilleder med flot, naturlig sløring og gode farver og det er muligt at justere graden af sløring efter, billedet er taget.

Bedste pris: Fra cirka 6.800 kroner.

Se også: Sammenlign priser på Samsung Galaxy Note 8

 

#4 OnePlus 5T

Kommentar: OnePlus 5T har fået et godt løft på dualkamera-fronten sammenlignet med forgængeren og sløringen af baggrunden er mere naturlig.

Bedste pris: Fra cirka 3.800 kroner

Se også: Sammenlign priser på OnePlus 5T

 

#5 Motorola Moto Z2 Force

Kommentar: Motorola Moto Z2 Force er første Moto-mobil i Danmark med dual kamera og det slipper den godt fra med fin sløring og gode farver.

Bedste pris: Fra cirka 6.000

Se også: Sammenlign priser på Motorola Moto Z2 Force

Dual kamera – hvorfor den ståhej omkring det?

Dual kamera teknikken er langt fra den gimmick, som man ofte ser, at nye funktioner og muligheder i virkeligheden er og derfor kommer mobilproducenterne til at fokusere hårdt på dette område i fremtiden. Teknikken giver mulighed for at tage nogle virkelig flotte billeder, der oser langt væk af det niveau, man ser på DLSR-kameraer. Der er stadig lidt vej endnu, inden niveauet på telefoner med dual kameraer kan matche de billeder, man kan tage med DLSR-kameraer, men inden for de næste to-tre år kommer vi til at se afstanden blive mindsket meget.

Allerede i dag kan du faktisk tage professionelle portrætbilleder med telefoner med dual kamera, uden at du skal anstrenge dig særligt meget – du skal sådan set bare trykke på kameraudløseren.

Se også:  Bedste kameramobil

 

Bedste dual kamera mobil, november 2017

Guiden til telefoner med bedste dual kamera er fra november 2017. Rangeringen er baseret på test foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk og telepristjek.dk. De fem telefoner med bedste dual kamera kommer fra Huawei, Apple, Samsung, OnePlus og Motorola.

Den dyreste telefon på top 5 listen koster cirka 8.900 kroner, mens den billigste koster 3.800 kroner. Du kan altså spare 5.000 kroner på den billigste telefon med dual kamera.

Se også: Bedste kamera mobil prisen

 

Min anbefaling

- iPhone X udnytter dual kamera-funktionen optimalt med både bokeh-effekter og den særlige lyssætning-funktion og man kan tage fremragende billeder. Den er bare sindsygt dyr. Til prisen er OnePlus 5T en klar favorit, men alle telefoner på listen har fremragende dual kameraer.

- Steen Jørgensen, mobilekspert.

Se også: Prissammenligninger af bedste kameramobil