kobbernet

Nokia skal puste nyt liv i TDC’s kobbernet til glæde for landdistrikterne – om et par år

TDC Group (YouSee, Telmore, Fullrate og TDC Erhverv) går nu i gang med at forbedre kobbernettet og bredbånd via telefonstikket og det vil specielt være de mindre byer i landdistrikterne, der vil få glæde af den nye teknologi, Vplus, der tages i brug med opdateringen.

Vplus giver mulighed for højere hastigheder og mere stabilitet på bredbånd og tv-produkter og teknologien skal rulles ud i hele Danmark.

Se også: Sammenlign priser på bredbånd

300 Mbit/s med kobbernet til landdistrikterne

Koncerndirektør i TDC Group, Peter Trier Schleidt, forklarer, at teknologien ikke vil gavne alle steder i Danmark, men en række kunder vil opleve en klar forbedring af deres bredbåndshastigheder og underholdningstilbud, når teknologien rulles ud. Vplus gør det muligt, at give 300 Mbit/s via kobberkabler.

TDC forklarer også, at de nu skal findes leverandører af udstyr, der understøtter Vplus og som kunderne skal have for at glæde af teknologien.

Se også: Skærpede krav til mobildækning til gavn for landdistrikter

Klar med udgangen af 2018

Peter Trier Schleidt, understreger, at TDC Group “har en klar ambition om at tilbyde de bedste forbindelser til danskerne” og uanset hvor man bor, så skal man via TDC Group få en mobil-, tv- og bredbåndsløsning.

TDC Group starter den kommercielle udrulning af Vplus-teknologien i slutningen af første halvår 2017 og forventer, den er tilgængelig for omkring 300.000 danske hustande med udgangen af 2018.

Den nye opdatering af kobbernettet sker i samarbejdet med Nokia og ikke Huawei, som ellers står for TDC’s mobile netværk.

Se også: Nyheder om netværksdækning