Rekordmange anmeldelser af netbutikker der svindler

Netbutikker svindler som aldrig før og politiet forventer at lukke hele 1.600 online butikker alene i år - se hvordan du undgår at blive fuppet på nettet.

Rekordmange anmeldelser af netbutikker der svindler

Seneste tal fra Dibs Payment Service, der tager sig af betalingssystemerne for tusindvis af danske webshops, viser, at der vil blive handlet for 84,5 milliarder kroner på nettet i 2017, hvilket svarer til en vækst på godt 13 procent sammenlignet med online-handlen sidste år.

Fordelen ved online-shopping er, at det kan gøres nemt og bekvemt hjemme fra sofaen og man kan lynhurtig sammenligne priser på produkter på prissammenligningsportaler. Desværre er ikke alt lutter lagkage. I takt med at vi handler mere og mere på nettet, bliver der også anmeldt flere og flere webshops for svindel.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

1.600 webshops ventes lukket i år af Bagmandspolitiet

DR Østjylland forklarer til Ritzau, at Bagmandspolitiet ind til nu har lukket 800 webshops på baggrund af svindel og Bagmandspolitiet forventer, at de kommer til at lukke i alt 1.600 webshops i Danmark i 2017. Svindlen består oftest i, at der bliver handler med kopivarer eller at varerne ganske enkelt ikke kommer frem til køberen, selvom der er betalt og trukket penge fra kontoen.

Bagmandspolitiet forklarer, at folk i større omfang har forstået, at de kan anmelde webshops, der svindler, til Bagmandspolitiet og at danskerne er blevet bedre og hurtigere til at gennemskue, når der er tale om svindel.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer

 

Sådan spotter du webshops der svindler

Webshops og online-svindlere er gennem årene blevet bedre til at svindle folk, men det er stadig muligt relativt enkelt at sikre sig, at den webshop, man handler i, har rent mel i posen.

For det første kan du se efter e-mærket på webshoppens hjemmeside. Er webshoppen e-mærke certificeret, opfylder den de krav, som e-handelsfonden stiller til webshops til sikker e-handel > Principperne bag e-mærket.

Du kan også se efter den lille grønne hængelås øverst til venstre i browserfeltet, hvor webadressen på shoppen du handler i, står. Kan du se den grønne hængelås efterfulgt af ordet Sikker og at adressen starter med https og ikke kun http, så er risikoen for svindel også minimal.

Er du i tvivl om wepshoppens hensigter, kan du også forsøge at finde kontaktinformation til de ansvarlige bag shoppen. Er denne type kontaktinfo meget let at finde, er der formentlig tale om en webshop med reelle hensigter – skal du bruge meget tid på at finde kontaktinformation eller kan du slet ikke finde den, så bør alarmklokkerne ringe og du bør handle et andet sted.

Se også: Guide til sikker e-handel

Sammenlign priser hos sikre webshops

Benytter du prissammenligningsportalen pricepusher.dk til at sammenligne priser på, så sammenligner du kun priser på webshops, der er e-mærkecertificeret. På den måde kan du sammenligne priser på varer hos webshops, der er sikre at handle med.

Se også: Artikler om sikker e-handel