Spar penge på fibernet og vælg en billig udbyder

Betaler du for dit fibernet hos det energiselskab, der leverer dit fibernet? Så betaler du alt for meget for dit bredbånd. Se hvor meget du kan spare ved at vælge den billigste udbyder.

Spar penge på fibernet og vælg en billig udbyder

Det kan være svært at gennemskue, hvad der er en god pris på fibernet. Ikke alene afhænger prisen, du skal betale, af hvilket energiselskab der har nedgravet fibernet i dit område, da hver leverandør har forskellige priser på deres net. Prisen afhænger derudover også af, hos hvilken internetudbyder, som lejer sig ind på nettet, du vælger at købe fibernettet hos.

Vidt forskellige priser på fibernet rundt omkring i Danmark

Vi guider dig her til markedet for fibernet: Hvor meget bør du give for en 1.000 Mbit/s fibernetforbindelse rundt omkring i landet, og hos hvilken udbyder kan du få 1.000 Mbit/s fibernet billigst?

Der findes mange forskellige leverandører af fibernet rundt omkring i Danmark, og priserne varierer meget. Nogle af de største er:

 • TDC NET: Fra 279 kroner per måned for 1.000 Mbit/s
 • EWII: Fra 299 kroner per måned for 1.000 Mbit/s
 • Norlys: Fra 339 kroner per måned for 1.000 Mbit/s
 • Nord Energi: Fra 299 kroner per måned for 1.000 Mbit/s
 • Fibia: Fra 329 kroner per måned for 1.000 Mbit/s
 • Energi Fyn: Fra 329 kroner per måned for 1.000 Mbit/s

Det er som regel kun en enkel, muligvis to, leverandører, der nedgraver fibernet i samme område. Har du fibernet på din adresse fra et dyrt energiselskab, vil du formentlig opleve højere priser end de steder i landet, der er dækket af et billigt energiselskab.

Se også: Guides og tips til bredbånd

Skift til den billigste udbyder og spar op til 150 kroner per måned

Der er dog stadig mange penge at spare på 1.000 Mbit/s fibernet ved at købe internetforbindelsen hos den billigste internetudbyder i stedet for direkte hos det energiselskab, der har nedgravet fibernettet i dit område. Tommelfingerreglen er nemlig, at du altid betaler en højere pris ved at købe det direkte hos leverandøren frem for hos et lavprisselskab, der tilbyder den laveste pris ved at leje sig ind på fibernettet.

Så meget kan du spare ved at vælge den billigste udbyder

 • Har du fibernet fra TDC NET, kan du spare 70 kroner per måned ved at købe det hos den billigste udbyder, JETNET, frem for hos det TDC-ejede YouSee til 349 kroner per måned.
 • Har du fibernet fra EWII, kan du spare 150 kroner per måned ved at købe det hos den billigste udbyder, JETNET eller Kviknet, til 299 kroner per måned frem for hos EWII selv til 449 kroner per måned.
 • Har du fibernet fra Norlys, kan du spare 40 kroner per måned ved at købe det hos den billigste udbyder, JETNET, til 339 kroner per måned frem for hos Norlys selv til 379 kroner per måned.
 • Nord Energi sælger ikke selv internetadgang, men henviser til udbydere på selskabets fibernet. Du kan dog spare 150 kroner ved at vælge den billigste udbyder på nettet, JETNET, til 249 kroner per måned frem for hos den dyreste, Altibox, til 399 kroner per måned.
 • Har du fibernet fra Fibia, kan du spare 70 kroner per måned ved at købe det hos den billigste udbyder, JETNET eller Kviknet, til 329 kroner per måned frem for hos Fibia selv til 399 kroner per måned.
 • Energi Fyn sælger ikke selv internetadgang til privatkunder, men henviser til udbydere på selskabets fibernet. Du kan dog spare 60 kroner ved at vælge den billigste udbyder på nettet, JETNET eller Kviknet, til 329 kroner per måned frem for hos den dyreste, Waoo, til 389 kroner per måned.

Læs også: Sådan får du meget billigt mobilt bredbånd

Vælg altid et lavprisselskab

Konklusionen er altså klar. Selv om der er forskellige priser på de forskellige fibernet, og udvalget af udbydere og priserne på hvert fibernet varierer, er der altid penge at spare ved at vælge en anden udbyder end den, der leverer fibernettet til din adresse.

Du kan altid regne med at finde den laveste pris hos JETNET, som er Fastspeeds lavprisselskab, og ofte også hos Kviknet, som dog i nogle tilfælde er dyrere end JETNET. Hos andre udbydere som Hiper og Fastspeed kan du som regel også finde lavere priser end hos energiselskabernes egne udbydere.

Hvor kan jeg få billigst bredbånd?

Du ved måske ikke selv, hvem der har lagt fibernet i dit område, og hvilke udbydere der tilbyder fibernet i dit område. Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur har dog oprettet hjemmesiden Tjek dit net, hvor du nemt kan slå din adresse op og se, hvilke udbydere der tilbyder internet på din adresse.

Se også: Tips til internetopkobling