Skolestart: De bedste abonnementer og telefoner til børn

Hvilke abonnementer og mobiltelefoner er bedst til børn i skolealderen, hvad enten det er barnets første mobil eller det ældre barn, som skal opgradere til en ny mobil? Få hjælp her.

Skolestart: De bedste abonnementer og telefoner til børn

Børn, der enten skal starte i skole for første gang, eller de lidt ældre børn er alle digitalt indfødte. Børn får derfor mobiltelefoner og abonnementer i en tidligere og tidligere alder. I dag ligger gennemsnitsalderen på børns første telefon på omkring 8,5 år.

Skal dit barn have en mobiltelefon i forbindelse med den snarlige skolestart? Så læs med her og få hjælp til valg af det rette mobilabonnement og en god mobiltelefon, der passer til barnets behov – både dem der skal have deres første telefon og de børn, som skal have en ny telefon.

Abonnementer til børn med første mobiltelefon

Børn under 10 år, som går i de mindste klassetrin, har endnu ikke et særligt stort mobilforbrug.

Forbrugsafregnede abonnementer, hvor du betaler en taks for antal udgående opkald, sendte SMS/MMS og antal MB data brugt, kan betale sig, hvis barnet bruger sin mobil meget lidt, og når regningen derfor holder sig under cirka 50 kroner per måned. Se fordele og ulemper ved et forbrugsafregnet abonnement her.

Det bedre alternativ er et mobilabonnement lavet til de helt små børn, som har nok tale og data til deres begrænsede forbrug. Stort set alle teleselskaber tilbyder desuden funktioner såsom saldokontrol, spærring af indholdstakserede beskeder og udenlandske numre og muligheden for at få barnets nummer udeladt fra nummeroplysninger såsom Krak.

Herunder er tre af de bedste mobilabonnementer til de mindste børn, der passer godt til 0. til 3. klassetrin:

#1 OiSTER
1 times tale og 3 GB data (3 GB i EU)
Netværk: 3
Pris: 49 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos OiSTER

#2 Greentel
2 timers tale og 2 GB data (2 GB i EU)
Netværk: Telia (kun 2G og 3G)
Pris: 48 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos Greentel

#3 dukaTALE
5 timers tale og 5 GB data (5 GB i EU)
Netværk: Telenor
Pris: 59 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos dukaTALE

Se også: De bedste mobilabonnementer til børn

Bedste mobilabonnementer til ældre børn i 4. til 6. klasse

Når børn kommer i 4., 5. og 6. klasse, stiger dataforbruget til omkring 6 GB per måned. Når ens barn når 10-12-årsladeren, kan du derfor være være nødt til at opgradere barnets første abonnement til et lidt større. Her følger tre gode abonnementer til ældre børn i skolen:

#1 OiSTER
1 times tale og 6 GB data (5 GB i EU)
Netværk: 3
Pris: 69 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos OiSTER

#2 Call me
5 timers tale og 5 GB data (10 GB til og med 9. september 2021)
Netværk: Telia
Pris: 79 kroner per måned
Se aktuelle tilbud hos Call me

#3 CBB
6 timers tale og 6 GB data
Netværk: Telenor
Pris: 79 kroner per måned (39 kroner de første tre måneder)
Se aktuelle tilbud hos CBB

Se også: De bedste mobilabonnementer til børn

Telefon til ens barn – hvilken skal man vælge?

Det var mobilabonnementerne til børn. Et mobilabonnement er dog ikke meget værd uden en telefon. I princippet kan alle telefoner, som kan især ringe og SMS’e, men også gerne kunne gå på nettet, bruges af børn. Nedenstående tre modeller er gode bud på billige telefoner i lidt forskellige prisniveauer, som egner sig som barnets første mobiltelefon:

  • Nokia 6300 4G til 410 kroner
  • Nokia 1.4 til 800 kroner
  • motorola moto g20 til 1.200 kroner

Ganske tidligt begynder børn dog at stille krav til deres telefon og vil ikke blot ’nøjes’ med hvad som helst. Så skal den også helst kunne tage gode billeder og spille de rigtige spil. Når børnene kommer op i 3., 4. og 5. klasse, vil de formentlig gerne opgradere til en nyere og bedre telefon, som passer til deres øgede mobilforbrug. Følgende tre telefoner er gode bud på sådanne:

  • Nokia G20 til 1.200 kroner
  • motorola moto g50 til 1.450 kroner
  • Xiaomi Redmi Note 10 5G til 1.700 kroner

Særligt iPhones er selvfølgelig altid i høj kurs blandt unge. Og hvis det endelig skal være en iPhone, bør du købe iPhone SE (2. generation) fra april 2020. Den er dog noget dyrere end de ovenstående modeller.

Overvej også en tablet eller computer

Når børn nærmer sig 3. klassetrin, er det ofte ikke nok kun med en mobiltelefon til barnet. Mange børns undervisning foregår i dag også ved brug af en computer eller tablet, og ofte er det forældrene selv, der skal investere i udstyret.

Der kan være forskellige anbefalinger til udstyret fra den enkelte skole, men som hovedregel bør både en tablet (med Android eller iPadOS) og en computer (med Windows eller macOS) fungere i børnenes undervisning.

En enhed, som også er rigtig populær blandt danske skoleelever, er en tablet eller bærbar computer med styresystemet Chrome OS. Disse kendes også som Chromebooks. Der kan ikke installeres samme programmer som på Windows på dem, men til gengæld kan man bruge Android-apps på dem, og de er billigere end computere med Windows.

Computere med Windows er i dag også tæt integreret med Android-mobiler. De har den fordel, at de kan køre alle de programmer, som skolen måtte kræve. De er dog som regel også lidt dyrere.

Er du på udkig efter en tablet til dit barn i forbindelse med skolestart? Så find gode tilbud og priser på pricepusher.dk.

Se også: De bedste priser og tilbud på tablets

Mere til sagen

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. Lasse Olsen kunne ikke lade sagen ligge. 2/8/2021 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel om Teleselskab med app til selvbetjening – disse apps er bedstKlik her for artiklen.. Seneste tidende om temaet kan du læse her..