bedste mobildækning mobil netværk danmark

Skærpede krav til mobildækning vækker forsigtig optimisme hos Landdistrikternes Fællesråd

1.800-Mhz-auktion. Det lyder som en kedelig omgang, men den kan få indflydelse på tusindvis af menneskers hverdag.

I forbindelse med auktionen af 1.800 Mhz-frekvensen har Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) nemlig fået opbakning fra teleforligskredsen til det dækningskrav, der skal stilles i forbindelse med auktionen.

Se også: Teleselskaber med god mobildækning

 

Over 2.000 husstande får bedre mobildækning

Og det vækker forsigtig optimisme hos Landdistrikternes Fællesråd, da det skulle betyde, at 2.183 husstande, virksomheder og sommerhuse får adgang til en mobil bredbåndsforbindelse med en downloadhastighed på mindst 30 Mbit/sekund, en uploadhastighed på mindst 3 Mbit/sekund samt taledækning.

Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, forklarer, at det er positivt, der er bedre mobil- og bredbåndsdækning i vente til de dele af lande, der i dag ikke har en stabil forbindelse, men: “Det bringer os dog langt fra i mål i forhold til regeringens egen målsætning om, at alle skal have adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.

Han forklarer, at en hurtigt internetforbindelse er afgørende i forhold til at sikre, at folk og erhverv vil bo på landet.

1800-Mhz auktionen vil finde sted en gang i løbet af efteråret 2016.

Se også: Nyheder om mobilnetværk