simkort udland

Hvornår kan det betale sig at købe simkort til brug i udlandet?

Den er go’ nok – sommerferien nærmer sig med syvmileskridt og snart kan vi pakke kufferten og finde passet frem. Selv om vi rejser på ferie i udlandet, så har mange stadig behov for at kunne være online af den ene eller anden grund – og har altså brug for billig roaming.

Spørgsmålet er så, i hvor høj grad man bør forberede sig hjemme fra med en billig roaming-løsning eller om man bare kan tage afsted vel vidende, at roaming-priserne i i hvert fald EU er faldet markant, så det i dag koster 46 øre per megabyte data, 46 øre per minut for udgående opkald og 18 øre per sms.

Det kommer meget an på, hvordan du har tænkt dig at bruge mobilen og hvor du rejser.

Se også: Stor oversigt over mobilabonnementer med billig roaming

Hvornår bør man have ekstra simkort til brug i EU?

Har du et lille mobilforbrug på rejsen inden for EU, så kan det næsten ikke betale sig at gøre noget væsentligt ud af at købe et ekstra simkort til brug i udlandet.

Forventer du ikke at skulle ringe eller sms’e særlig meget på ferien og skal du kun læse lidt mails, nyheder og lave lidt opdateringer på Facebook og Instagram, så vil det udgøre en så forholdsmæssig lille udgift, at der ingen grund er til at bekymre sig over, at ens forbrug løber løbsk. Bare du sørger for ikke at streame video, når du læser nyheder eller er på Facebook – så kan mobilregning løbe op.

Og det bringer os så til, hvornår man bør købe et simkort hjemmefra til brug i EU.

Det bør du gøre, hvis du ved, at du kommer til at ringe meget, sende mange sms’er og vil streame musik og videoer, mens du er på farten og ikke kan gøre det, når du har Wi-Fi opkobling.

Se også: Har du mobilabonnement med fri roaming skal du passe på disse fælder

Hvornår bør man have ekstra simkort til brug uden for EU?

Rejser man uden for EU, så bør man helt sikkert få fingre i et ekstra simkort til brug i udlandet. Minutprisen for at tale i mobil uden for EU kan løbe op i 30 kroner og dataprisen for 1 MB kan snildt løbe op i over 100 kroner.

Hvor det inden for EU’s grænser ikke er ubetinget nødvendigt med et ekstra simkort for at holde omkostningerne på et minimum, så er det absolut nødvendigt, når man rejser uden for EU. I hvert fald hvis du vil bruge mobilen bare lidt.

Se også: Ring gratis lokal i udlandet

 

Muligheder for billig mobilbrug i udlandet

Du har flere muligheder for at få billig mobilbrug i udlandet. De danske teleselskaber 3, Telia og Telenor tilbyder faktisk billige løsninger med fri tale, fri SMS og op til 10 GB data om måneden i EU – 3 gør det også i enkelte andre lande uden for EU.

TDC har også roaming-løsninger med fri tale og fri SMS, men kun med 500 MB data.

Derudover kan du også købe sim-kort med forskellige mængder indhold af tale, sms, mms og data hos selskaber som Simgoo eller Holidayphone. Du kan også købe sim-kort, når du er ankommet til det land, du skal holde ferie i.

Husk også, at du også vil have mulighed for at koble dig på billig eller gratis Wifi i udlandet, og så surfe løs via det – du kan naturligvis også sende beskeder via Messenger-tjenester eller føre samtaler, både tale og video, over Wifi.

Se også: Billig telefoni i udlandet