signalforstærker mobil

Bruger du signalforstærker? Det kan koste 10.000 kroner i bøde

Brugen af signalforstærkere er en ny tendens, lyder det fra Energistyrelsen. Siden starten af 2013 har Energistyrelsen fundet mere end 100 signalforstærkere, der er blevet brugt ulovligt og det kan koste en bøde på 10.000 kroner at bruge en signalforstærker.

En signalforstærker bruges for at opnå bedre mobilsignal i hjemmet, sommerhuset eller hvor man nu tænker at vil bruge den. Men selvom du altså kan få et bedre og mere stabilt mobilsignal, så kan brugen af den genere mobilmasternes signal, så det går ud over andre mobilbrugeres dækning.

Se også: Mobilselskaber med god dækning

Ulovligt at bruge signalforstærker

Energistyrelsen oplyser, at det kun er lovligt at bruge signalforstærkere, hvis det sker efter aftale med mobilselskaberne.

”I Danmark har vi velisolerede bygninger og solafvisende vinduer, og nogle kan opleve, at det forringer deres mobilsignal. Derfor kan det være tillokkende at købe en billig mobilforstærker, så ens eget signal forbedres i og omkring hjemmet. Men det kan genere signalet fra den mobilantenne, som andre kunder også er forbundet med. Det går derfor ud over andre mobilbrugere, der for eksempel oplever manglende dækning eller at blive smidt af midt i en samtale,” siger kontorchef i Energistyrelsen, Maria Schmidt Jensen.

Hun advarer derfor mod at man bruger signalforstærkere: “Vi tror simpelthen ikke, at folk ved, at brugen af signalforstærkerne kan være ulovlig og genere andre mobilbrugere. Derfor ofrer man måske 1.000 kroner på en signalforstærker, men det kan have store konsekvenser i sidste ende. Det kan hverken vi eller forbrugerne være interesserede i,” siger Maria Schmidt Jensen.

Lige nu er omkring 100 personer anmeldt til politiet for ulovligt at bruge signalforstærkere og de risikerer at få bøder på op mod 10.000 kroner.

Se også: Mobiltelefoner med god samtalekvalitet

Hvorfor har du dårlig mobilsignal?

Der kan være flere grunde til, hvorfor du har dårlig mobilsignal og derfor kan være fristet til at købe en signalforstærker.

Det kan blandt andet skyldes, at dit teleselskab ikke dækker godt, der hvor du bor. Spørg naboen, hvilket teleselskab de bruger og om de er tilfredse med dækningen.

Måske har din mobil dårlig antenne. Igen – spørg naboer eller venner og bekendte om deres oplevelse med mobilsignalet.

Du kan også tjekke danskerne oplevelse med dækningen hos de danske mobilselskaber på teleprisguide.dk. Her kan du se, hvilke teleselskaber der dækker godt i dit postnummer.