signalforstærker mobil

Signalforstærker – sådan sætter du en op på lovlig vis

Energistyrelsen var sidste uge ude og advare mod selv at sætte signalforstærkere op, da det er ulovligt. En signalforstærker kan nemlig gøre signalet svagere hos naboer. Her kan du se, hvor enkelt det faktisk er at få en signalforstærker på lovlig vis.

Flere og flere benytter ulovligt signalforstærkere – Energistyrelsen oplyser, at de siden 2013 har fundet over 100 signalforstærkere, der er sat op og brugt ulovligt. Det koster op mod 10.000 kroner i bøde og det høje beløb skyldes specielt, at en signalforstærker kan ødelægge signalet for ens naboer.

Se også: Mobilselskaber med god dækning

Lovlig brug af signalforstærker

Man må kun sætte en signalforstærker op, hvis det sker i samarbejde med et mobilselskab, men gør man det, så er det faktisk uproblematisk at få en sat op – men det koster over 10.000 kroner.

3 forklarer, at de sælger signalforstærkere til en række kunder i dag for at forbedre deres indendørs mobilsignal. “De skal som sådan ikke opfylde nogle formelle krav ud over at overlade installation og vedligehold til os, så vi kan sikre, at forstærkeren ikke forstyrrer det omkringliggende radiomiljø”, forklarer Rikke Juul, PR- og Kommunikationschef hos 3.

Hun forklarer, at de hidtil kun har solgt signalforstærkere som en firmaløsning, da priserne ligger over 10.000 kroner.

 

Hvordan får man bedre mobildækning?

Oplever du dårlig mobildækning og overvejer at kaste penge efter en signalforstærker? Mange danskere oplever dårlig mobildækning. Det er især udenfor landets større byer, at mange slås med dyre og smarte telefoner uden dækning. Ofte er det ikke teleselskaberne, men mobiltelefonen man bør pege fingre af. Flere undersøgelser peger på, at mange populære telefoner som iPhones og enkelte Samsung telefoner har så dårlige antenner, at det går ud over mobildækningen.

Et godt råd at at spørge dine naboer og gæster som kommer på besøg, hvilket netværk de benytter og om de har god mobildækning. Du kan også spørge om, hvilken mobil de benytter.

Se også: Nyheder om mobilnetværk

 

 

  • Steffen Andersen

    Kan private ikke bruge voip løsning fra 3 nu ?

  • John

    Diskussionen om signalforstærker bliver jo lidt irrelevant, hvis man kan bruge wifi-opkald (eller wifi calling på engelsk), som 3 indtil videre er de eneste der tilbyder. Indtil nu fungerer det vist kun med iPhones og et par enkelte android-mobiler, men det bliver formentlig udvidet til at omfatte flere telefoner.

    Jeg bruger det selv, og det fungerer glimrende. Jeg havde faktisk lidt dårlig dækning fra 3 i min lejlighed, og jeg flyttede netop mit mobilabonnement til 3, da de begyndte at tilbyde wifi-opkald. Har ikke oplevet problemer eller dårlig lydkvalitet.