Sådan skal ny standard gøre smart home nemmere

Smart home kræver i dag en hel del tålmodighed og teknisk snilde, men sådan skal det snart ikke være længere. Det skal en ny standard lave om på.

Har du kastet dig ud i at bygge et smart home? Så ved du også, at det kræver både tålmodighed, teknisk snilde og et godt overblik over det hele. Men snart skal det være meget lettere for den almindelige forbruger at lave hjemmet smart – det skal en ny IoT-standard sørge for. Læs hvad Matter er og hvordan det skal gøre smart home nemmere, hurtigere og mere pålideligt.

Se også: Flere Teknofil-videoer på Youtube

Google, Amazon og Apple sammen om Matter

Matter er en ny standard til alle typer af Internet of Things-produkter, der skal forsøge livet lettere for os alle sammen. Bag Matter står der store og velkendte teknologivirksomheder, som for eksempel Apple, Google, Amazon, Ikea, Samsung og Signify (bedre kendt som Philips).

Smart home er i dag ikke helt så smart som man kunne forvente, og derfor har færre end forventet kastet sig over produkterne. Og derfor skal der nye boller på suppen. Ideen med Matter er at gøre det smarte hjem mere simpelt og brugervenligt, og dermed gøre det mere sandsynligt, at forbrugerne vil tage det til sig.

Matter skal give forbrugerne mere pålidelige IoT-produkter og samtidig sikre, at de er kompatible med alle slags smarte hjem, med digitale assistenter og platforme som Alexa, HomeKit, Google Assistant og Samsung SmartThings. Matter har til formål at gøre smart home-produkter simple, pålidelige, kompatible med hinanden, sikre og fleksible.

Hvordan gør Matter smart home bedre?

Det er ikke alt vi ved om Matter endnu, men producenter har givet eksempler på dets kunne. Matter vil først og fremmest gøre opsætningen af smart home-produkter lettere og mere simpel. Idéen er, at forbrugeren blot skal sætte det nye smart home-produkt i stikkontakten, scanne en QR-kode og derefter være klar til brug.

Med den nye IoT-standard vil man kunne tilføje nye produkter til smarthjemmet på én platform (fx Google Home), hvorefter den automatisk vil blive sat op på andre platforme, som man bruger i hjemmet (fx Apple HomeKit).

Læs også: Billigste sim-kort til alarm, GPS-tracker, varmepumpe og IoT

Hvornår kommer Matter?

Der er allerede nu begyndt at komme Matter-kompatible produkter på markedet, men der går endnu nogen tid, inden man kan bygge et smart home baseret på Matter-platformen. Udmeldingen fra flere producenter af smart home-produkter er, at deres produkter via en softwareopdatering kan understøtte Matter – dette gælder fx Philips Hue.

Se også: Mere om smart home

Tests af elbiler, billige mobilabonnementer og mere

I denne omgang af Fokus har vi flere spændende nyheder. Vi dykker ned i vores testmetode til elbiler, som bliver noget helt nyt på mobilsiden.dk. Vi kigger også på nye billige mobilabonnementer, selvkørende landbrugsmaskiner og sparker også gang i en ny konkurrence, hvor man kan vinde OnePlus Buds Z2.