mobil råd vinterferie skiferie

Rejsetips til vinterferien – disse ting skal du sikre dig med din mobil inden du rejser

Selvom det sneer lidt lige nu og medierne skriver om “russerkulde” (0 til 3 plusgrader er altså ikke russerkulde, selvom det blæser lidt!), så er der mange, der søger andre steder hen for at stå på ski.

Med “andre steder” mener jeg “andre lande” og når man rejser til andre lande, er der lige et par ting, man skal have styr på, inden man bruger løs af mobilen på vinterferien. Ellers risikerer man en mobilregning, der koster mere end selve skituren.

Rejsetips til mobilen på vinterferien

Herunder guider vi til en række ting med fokus på mobilen, så du kan bruge løs af mobilen til praktiske ting, der gør rejsen lettere, samt til hvad du bør gøre, så din mobilregning i løber helt af sporet.

Se også: Sammenlign pris på de bedste smartphones

Rejsetips: Roaming

1. Tjek roamingprisen i det land, du skal rejse til på din skiferie. Hvis du virkelig gerne vil bruge løs af din mobil i udlandet, så skynd dig at kontakte dit teleselskab for at høre, hvad de har af roaming-løsninger. Ofte kan man i det mindste med kort frist købe en tillægspakke med en vis mængde data og tale. Du kan se stor guide til mobilselskaber med roamingfri mobilabonnementer.

2. Kommer du afsted på vinterferie uden en tillægspakke til udlandet eller uden mobilabonnement med fri roaming, så skal du slå dataroaming fra, når du nærmer dig udlandet.

Se også: Gratis brug af mobilen i udlandet

Rejsetips: Download apps og kort inden du rejser

3. Inden du tager hjemmefra, kan du download gode apps som Citymapper, TripIt og 1Weather, som hjælper dig med at holde styr på, hvor du er, vejret og alle dine rejsedokumenter.

Du bør også downloade kort over det land, du skal rejse til, inden du krydser grænsen. Det kan du gøre både med Google Maps og Apple Maps og downloader du kortdata inden du tager på vinterferie, kan du navigere offline – og altså uden at bruge data.

Se også: De bedste roaming fri mobilabonnementer

 

Rejsetips: Pas på mobilen i kulden

4. Sørg for at din smartphone holdes varm, når du er på skitur. Batteriet bliver hurtigt drænet, hvis du lægger telefonen i yderlommen, hvor den udsættes for kulde.

Den skal holdes tæt til kroppen, men ikke for tæt, da der ellers er fare for kondens i telefonen. Ja, det er ikke let – det bedste er bare at lade telefonen ligge hjemme i varmen.

Se også: Mobiltelefoner med lang batteritid

Rejsetips: Rejseforsikring og mobilforsikring

5. Noget, der er praktisk at gøre, inden du rejser på skiferie er at indtaste telefonnummeret til din rejseforsikring. Det er rigtig træls at skulle til at finde nummeret på rejseforsikringen, hvis uheldet er ude – specielt hvis du ikke har roaming inkluderet i et mobilabonnement.

6. Sidste punkt er lidt et spørgsmå om temperament, det drejer sig nemlig om mobilforsikring. En mobilforsikring dækker skader som skærmbrud, væskeskader og tyveri og det både i og uden for Danmark. Priserne kan variere en del alt efter teleselskab, men ofte binder man sig kun for 1-2 måneder, så det kan være værd at bruge de for eksempel 89 kroner om måneden, som sådan en koster.

 

Sammenlign priser på mobiltelefoner