e-bogs reader pris test

Priser på e-bogslæsere – guide til fem gode

E-bogslæsere har behagelige e-ink-skærme og at læse på dem føles som at læse i en rigtig bog og der er flere fordele ved at læse e-bøger på en e-bogslæser frem for en tablet. Guide og priser til nogle af de bedste e-bogslæsere.

Der er flere gode fordele ved at have en e-bogslæser, hvis man er en læsehest. For det første kan man have flere tusind bøger gemt på blot én enhed, så man kan med andre ord have et helt bibliotek med sig rundt i jakkelommen. For det andet er e-bogslæsere med e-ink skærme virkelig behagelige at læse på i længere tid, helt lige som en rigtig bog. Den sort/hvide skærm er optimeret til læsning og giver en behagelig oplevelse.

Det er også muligt at ændre tekststørrelsen, hvis man har problemer med synet og sidder man i direkte sollys og læser, kan man gøre siderne sorte og teksten hvid for på den måde at værne om sine øjne og gøre læseoplevelsen bedre og mere behagelig.

Vi guider herunder til nogle af de bedste e-bogslæsere og deres priser.

Se også: Sammenlign priser på e-bogslæsere

 

Sammenlign priser på e-bogslæsere

#1 Amazon Kindle 3
Fordele: Vægt på 240 gram. Skærm på 6 tommer med 800 x 600 pixel, 16 level gråskala. 4 GB hukommelse og Wifi. Batteritid op til 3 uger.

Bedste pris:
Cirka 1.100 kroner.

Se aktuelle priser på Kindle 3

 

#2 PocketBook Aqua 2
Fordele: Vægt på 170 gram. Skærm på 6 tommer med 1024 x 758 pixel. 4 GB hukommelse og Wifi. Batteritid på op til 1 måned. Vandtæt

Bedste pris:
Cirka 1.050 kroner.

Se aktuelle priser på PocketBook Aqua 2

 

#3 PocketBook Touch Lux
Fordele: Vægt på 180 gram. Skærm på 6 tommer med 1024 x 758 pixel. 8 GB hukommelse + plads til hukommelseskort og har Wifi. Batteritid på op til 1 måned.

Bedste pris:
Cirka 850 kroner.

Se aktuelle priser på PocketBook Touch Lux

 

#4 Amazon Kindle Paperwhite
Fordele: Vægt på 217 gram. Skærm på 6 tommer med fuld HD opløsning. 4 GB hukommelse og Wifi og kommer også i 4G-version. Batteritid op til 4 uger.

Bedste pris:
Cirka 1.600 kroner.

Se aktuelle priser på Kindle Paperwhite

 

#5 Pocket Book Basic Lux
Fordele: Vægt på 155 gram. Skærm 6 tommer med 1024 x 758 pixel. 8 GB hukommelse og Wifi. Batteritid op til 3-4 uger.

Bedste pris:
Cirka 600 kroner.

Se aktuelle priser på Pocket Book Basic Lux

 

Hvorfor e-boglæser frem for tablet til at læse bøger på?

Læser du ofte digitale bøger, så bør du vælge at gøre det på en e-bogslæser frem for en tablet. For det første er en e-ink-skærm mere behagelig at læse på end en tablet-skærm og det er langt lettere at læse på dem i sollys. Generelt giver e-ink skærme stort set samme læseoplevelse som trykte bøger.

Batteritiden er meget længere på en e-bogslæser end på en tablet, så du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt du må stoppe med læsningen på grund af manglende batteri.

E-bogslæsere er også ofte mindre og vejer betydeligt mindre end tablets og de er derfor meget lette at tage med på farten. Endelig vil man heller ikke blive forstyrret af notifikationer, mails og lignende på en e-bogslæser – det er der stor risiko for at blive på en tablet.

Se også: Guide til mobilabonnementer med bøger

 

Priser på e-bogslæsere, november 2018

Guiden til e-bogslæsere er fra november 2018. Rangeringen er baseret på test af e-bogslæsere foretaget på mobil.nu og priserne er hentet på pricepusher.dk. På listen finder vi e-bogslæsere fra Amazon, Kobo og Pocketbook.

Den dyreste e-bogslæser i guiden har en pris på cirka 1.900 kroner, men den billigste har en pris på cirka 600 kroner. Man kan altså spare op mod 1.3oo kroner ved at vælge den billigste.

Se også: Guide til de ebogs læsere