Pris på fri data-mobilabonnement falder til 99 kroner

Prisen på mobilabonnementer med fri data er langsomt krøbet nedad, men tager nu et stort dyk til kun 99 kroner. Vi sammenligner Alkas pris med konkurrenterne.

Pris på fri data-mobilabonnement falder til 99 kroner

De velkendte lavprisselskaber har længe ligget og kæmpet om at have den billigste pris og de bedste tilbud på mobilabonnementer med fri data. Ind fra højre kommer nu Alka Mobil, som presser prisen på fri tale og fri data længere ned til kun 99 kroner per måned. Vi sammenligner Alka Mobils mobilabonnement og pris med konkurrenternes.

Godt nok bruger gennemsnitsdanskeren ifølge Energistyrelsen kun 14,4 GB mobildata om måneden, men på trods af dette er der stadig stor interesse for mobilabonnementer med fri data. OiSTER, CBB, duka, Call me og eesy har i længere presset hinanden på priser og indhold i deres mobilabonnementer, hvor der ofte har været fokus på dem med fri tale og fri data. Prisen på mobilabonnementer med fri data er derfor langsomt krøbet nedad, krydret med tilbud fra teleskaberne med halv pris-tilbud. Nu er Alka Forsikring med deres teleselskab Alka Mobil klar til at udfordre markedet med et stort prisfald på fri data.

Se også: Find et mobilabonnement, der matcher dit behov

Fri data til under hundrede kroner

Alka Mobil lancerer nu et mobilabonnement med fri data og fri tale til kun 99 kroner. Sammenligner vi med konkurrenternes priser, er dette det klart billigste tilbud lige nu:

#1 Alka Mobil
Abonnement: Fri data og fri tale (ingen roaming)
Netværk: Telia
Pris: 99 kroner per måned
Se flere abonnementer fra Alka Mobil

#2 OiSTER
Abonnement: Fri data, fri tale og 12 GB EU-roaming
Netværk: 3
Pris: 159 kroner per måned (79 kroner de første tre måneder)
Se aktuelle tilbud på Oister

#3 dukaTALE
Abonnement: Fri data, fri tale og 13 GB EU-roaming
Netværk: Telenor
Pris: 179 kroner per måned
Se aktuelle tilbud på duka

#4 eesy
Abonnement: Fri data, fri tale og 20 GB EU-roaming
Netværk: TDC
Pris: 179 kroner per måned
Se aktuelle tilbud på eesy

#5 CBB
Abonnement: Fri data, fri tale og 15 GB EU-roaming
Netværk: Telenor
Pris: 179 kroner per måned (89 kroner de første tre måneder)
Se aktuelle tilbud på CBB

OiSTER er billigst efter Alka Mobil med 159 kroner for deres mobilabonnement med fri data. Herefter kommer duka, eesy og CBB med samme pris på 179 kroner per måned. Også eesy kørte i en periode fri data til 159 kroner, men har nu sat prisen op igen. Der er altså minimum 60 kroner om måneden at spare ved Alka Mobils abonnement med fri data, eller 720 kroner om året.

Ulemper ved Alka Mobils abonnement?

Med en så billig pris kan man selvfølgelig ikke undgå at tænke: “hvor er ulempen?”. Og dem er der et par stykker af.

Først og fremmest kommer Alka Mobils abonnement ikke med EU-roaming inkluderet. Skal du have EU-roaming med, skal du have Alkas mobilabonnement med samme indhold til 129 kroner, som inkluderer 13 GB dataroaming. Derudover er der ikke 5G at finde i Alka Mobils mobilabonnement. Netop 5G er noget der tilbydes i alle andre fri data-abonnementer. Alka Mobil benytter Telias netværk, hvor 5G-dækningen stadig er begrænset, men dog hele tiden forbedres. Alka Mobil fortæller, at 5G vil tilføjes deres abonnementer, når dækningen er tilfredsstillende.

Alka Mobil tilbyder heller ikke et datadelingskort, hvilket for nogle kan være en stor ulempe. Datadeling dækker over det at få et ekstra SIM-kort knyttet til et mobilabonnement. Det er en kopi af det normale SIM-kort, som kun virker med mobildata. Det kan for eksempel benyttes som billigt mobilt internet til en bærbar computer, tablet eller router til mobilt bredbånd.

Alle og enhver kan ikke tegne et mobilabonnement hos Alka Mobil. Skal man have et mobilabonnement hos Alka Mobil, kræves der, at man er enten kunde hos Alka Forsikring eller en af disse fagforbund:

 • 3F
 • Blik- og rørarbejderforbundet
 • CAU
 • Centralforeningen for stampersonel
 • Dansk artist forbund
 • Dansk el-forbund
 • Dansk Jernbaneforbund
 • Dansk Metal
 • Dansk Socialrådgiverforening
 • FOA
 • Førevareforbundet NNF
 • HK
 • Hærens Konstabel- og Korporalforening
 • Håndbold Spiller Foreningen
 • Malerforbundet i Danmark
 • Pluskort
 • Politiforbundet
 • Serviceforbundet
 • Socialpædagogernes Landsforbund
 • Spillerforeningen
 • Teknisk Landsforbund

Det er nok blot at bo i husstand med en, der er kunde hos Alka Forsikring eller medlem af en af disse foreninger.

Se også: Top 20 bedste mobilabonnementer

Skal du springe på Alkas fri data-abonnement?

Der er ingen tvivl om, at prisen på Alka Mobils mobilabonnement med fri tale og data er billig. Man skal være opmærksom på manglen af datadelingskort, EU-roaming og 5G – samt kravene for overhovedet at kunne tegne et abonnement.

Til sidst, men ikke mindst, skal man som mobilkunde huske at undersøge ens gennemsnitlige forbrug, inden man kaster sig over et mobilabonnement som dette. Bruger du ikke mere data end den gennemsnitlige dansker, findes der masser af billigere abonnementer. Derudover vægter vi altid mobildækning højere end pris. Er der dårligt signal, er der ikke meget smart over en smartphone. Husk derfor at tjekke mobildækningen, inden du tegner abonnement hos nyt teleselskab. Du kan tjekke mobilkundernes oplevelser med dækningen på Telia og Telenor i dit postnummer her:

Se også: Tips og guides til mobilabonnmenter