frit valg af tv udbydere i danmark

Politisk vedtaget: Alle skal have mulighed for at vælge den tv-udbyder man ønsker

Cirka 650.000 husstande er i dag bundet til den tv-udbyder, som den boligforening  man hører til, har besluttet sig for.

Men det skal nu være slut, er det blevet bestemt fra politisk hold og fra 1. juli skal man selv helt kunne bestemme, hvilken tv-udbyder man vil benytte sig af.

Boligforeninger eller boliger med sløjfeanlæg har dog frem til 1. januar 2018 til at opdatere antenneanlægget, så alle kan få frit valg. Sløjfeanlæg betyder, at der er trukket ét tv-kabel igennem alle boligerne, så man ikke kan koble de enkelte boliger fra.

Se også: Frit kanalvalg hos Boxer

TV-udbydere i Danmark

Af andre forbehold i aftalen kan nævnes, at hvis en boligforening har allerede har en aftale med en tv-distributør, så træder den nye lov først i værk, når denne aftale udløber, samt at der stadig kan være krav om betaling til for det anlæg, der bruges til tv-distribution, hvis det ikke er betalt ud endnu.

Det betyder, at man fremover kan vælge tv-kanaler hos forskellige tv-udbydere som Boxer TV, Canal Digital, ViaSat, Waoo, YouSee, Stofa og Fullrate uanset hvor og hvordan man bor.