online shopping mobil

Væksten for mobilshopping fortsætter

26 procent af alle danskere hiver deres mobiltelefon frem, når der skal handles online og 17 procent trykker Betal på mobilen minimum en gang om måneden. Det er en vækst på 30 procent sammenlignet med samme periode samme år.

Det viser nye tal fra en undersøgelse, som konsulentvirksomheden PwC står bag.

Se også: Sådan handler du sikkert på nettet

Handler online for at spare penge

Undersøgelsen viser også, at mange danskere handler online for at finde gode tilbud og spare penge. 42 procent svarer, at de handler på nettet med henblik på at få en given vare til en lavere pris, end hvis de gik ned i en rigtig butik. 26 procent forklarer, at de undersøger priser online, inden de foretager et køb.

At det også er mere belejligt, er også en fordel, svarer 29 procent.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

Online svindel vokser også

Den stigende vækst i online-handel har dog også sine skyggesider i form at online-svindel. I takt med at flere og flere handler på nettet, så har kriminelle stigende interesse i at rette deres opmærksomhed mod de digitale platforme.

Det er særligt ved de store tilbuds-højtider, der opleves stigende svindel, for eksempel Black Friday.

Se også: Sikker online shopping

 

Du bør derfor være opmærksom på følgende ting, når du handler online:

  • En webshop skal have det danske e-mærke, der garanterer, at webshoppen er reel nok. Du kan også tjekke anmeldelser af den pågældende webshop på for eksempel Trustpilot.
  • Webshoppen, du handler på, skal have en HTTPS-forbindelse. Den kan du se øverst til venstre i adressebjælken ved hjemmesidens adresse – i form af et grøn lås-logo. Kan du se det logo og at der står HTTPS, så er der krypteret forbindelse mellem bruger og sælger. Du kan også se logoet og HTTPS-forbindelsen i webbrowseren her telepristjek.dk og for den sags skyld også til vores søstersites mobil.nu, mobilkunden.dk, teleprisguide.dk og pricepusher.dk.
  • Handler du online, når du er koblet op til andre wifi-netværk end dine egne, så lad være med det. Offentlige Wi-Fi-netværk kan udnyttes af IT-kriminelle til at overvåge dine kreditkortoplysninger og shoppe videre for dine penge.
  • Du bør kun handle online med kreditkort og ikke debetkort. Med debetkort trækkes pengene med det samme, mens du har nogle flere timer, måske endda en hel dag, inden pengene trækkes på dit kreditkort. Ved at handle med et kreditkort har du altså lidt tid til at annullere køb ved svindel.
  • Endelig skal du være på vagt, hvis der kommer tilbud via for eksempel mails, der lyder for gode. Trykker du på et link i en sådan mail, så kan det bruges til at installere virus på din computer eller til at franarre dig betalingskortoplysninger.

Se også: Nyheder om webshopping