Onetake Mobil #5 | Om Huawei & Priskrigen

OneTake Mobil #5 | Vinderen af vores præmie offentliggøres og en ny konkurrence lanceres. Undervejs præsenterer vi ugens App, spil og tilbehør. Ugens helt store fokus er Huawei telefoner og den rådende priskrig på telemarkedet – Vi viser en mobil, som er bedre og billigere end iPhone 6, og giver tips til et “bedre mobilabonnement”.

 

Huawei Ascend Mate 7 : Bedre & billigere end iPhone 6

I skrivende stund er der 167 forskellige mobiltelefoner på teleselskabernes salgshylder, men de fleste samler støv. 40 procent af danskerne går nemlig direkte hen til æBlehylden og plukker en iPhone når de køber ny mobil og dem som ikke kan lide æbler, de skynder sig hen til de populære delikatesser fra Samsung eller Sony. Undervejs har rigtig mange danskere overset, at der faktisk er mange lækre alternativer til en lille pris.

Et lækkert, godt og billigt alternativ til de mest populære smartphones er telefonerne fra mobilproducenten Huawei, som i dag kan bryste sig af, at stå bag en af markedets absolut bedste telefoner. Huawei Ascend Mate 7 udmærker sig især ved, at have glimrende; Batterilevetid, skærm og hastighed. Samlet set er Huawei Ascend Mate 7 faktisk bedre end den nye iPhone 6 og så koster Mate 7 kun det halve – Sammenlign Huawei Ascend Mate 7 med iPhone 6 64 GB

 

“Priskrigen” : Indhold vs Pris & Telmore vs Oister

Krigen om telekunderne står i dag mellem de traditionelle lavpris-selskaber og mobilselskaberne som satser på indhold og fordele. På den ene side af fronten trykkes prisen kraftigt ned, mens konkurrenterne på den anden side af frontlinjen fylder ekstra på med gratis indhold og fordele. Priskrigens hovedaktører er Telmore og Oister, og det er en spændende tid for forbrugerne med mange gode tilbud i alle retninger.

I programmet kigger vi nærmere på konkurrencesituationen og giver tips til hvordan du kan manøvrere, og spare gode penge på mobiltelefoni, roaming, streaming og meget mere.

Konkurrencesituationen i dag

 • Telenor & Telia lever i cølibat indtil de bliver gift i EU Kommissionen.
 • TDC mangler samhandling og omstillingsevne.
 • Oister fører priskrigen med deltagelse af Call me og Fullrate.
 • Telmore strømlines og går All In på indholdstjenester.
 • Mobilselskabet 3 satser på fleksibilitet og fordele.
 • Konkurrencen om danske familier og særlige kundesegmenter intensiveres.
 • Teleselskabernes rabatordninger på telefoner er udfordret.

 

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnement

 

Andre OneTake Mobil episoder:

Onetake Mobil#1 : Om iPhone, TDC & De billigste mobilselskaber.
Onetake Mobil#2 : Om Samsung, Telenor & Familietelefoni.
Onetake Mobil#3 : Om Sony mobiler & Mobilselskabet 3

Onetake Mobil#4 : Om HTC mobiler, teleselskabernes netværk & mobiltelefonernes antenner

 

25 svar til “Onetake Mobil #5 | Om Huawei & Priskrigen”

 1. Adam Christoffer Duus-Boolsen siger:

  Lol, overskriften er jo dækkende for næsten alle flagship telefoner og en hel del fra mellemklassen også… Når dét er sagt er der givetvis en naturlig og helt forståelig modvilje mod at støtte verdens største diktatur ved at købe decideret kinesisk. Vi kommer ikke uden om landet, desværre, men vi kan da i det mindste holde os fra 100% kinesiske produkter hvor muligt…

 2. Omar Kamounah siger:

  Omkring priskrig taleemnet, bliver der nævnt at kunder er bedre forbeholdt at beholde deres billige pakke løsninger og købe en smartphone kontant, da det ellers ikke vil svare sig.
  Som studerende med mange mobilkøb erfaring, må jeg rette lidt på jer og oplyse at det oftere kan svare sig at købe en smartphone på mobilaftale via en af de billigere selskaber og spare ydeligere på telefonen.

  Eksempel//

  1 stk iPhone 6 16 GB kontant/uden abb koster 5799,- hos Apple (jeg er klar over dollar værdien)
  Den kan også fåes til 5418,- via Alternate.dk (Pricerunner check)

  Det kan faktisk bedre betale sig at købe den samme iPhone 6 16GB på en rentefri mobilaftale over 6 måneder til en i alt pris på 4800,- igennem Oister når man samtidig vælger en af deres billige pakker. Hvis man ikke lyster at vente med at betale ud, kan man selvfølgelig bare betale telefonen ud med næste regning og kommer ud med en besparelse på 600-900,-

  Dette er trods alt et eksempel på en iPhone, og det gælder ikke for alle smartphones men dog stadig en smart løsning hvis man søger en billig iPhone løsning.

  • Nicolas Fredriksen siger:

   Det er netop dette jeg mener. Oister er et af de mange lavpris-selskaber, som i dag tilbyder mobiltelefoni til meget lav pris. De store selskaber, især TDC, Telia og Telenor vil få stadig sværere ved at Bundle telefoner til mobilpakker, som koster 299 om måneden når man få dækket sit forbrug til f.eks 79 kroner og købe telefonen kontant eller som du nævner på afbetaling hos Oister eller andet lavpris-selskab

 3. Merete Louise Østberg siger:

  I skriver at Huawei Ascend Mate 7 er bedre & billigere end iPhone 6, hvilket jo lyder rigtig godt. Men når nu man ikke er det store teknik geni, og ikke har lyst til at læse bruger vejledninger, hvordan finder man så ud af, om Huaweis mobil er lige så innovativ som en iPhone?

  • Nicolas Fredriksen siger:

   Huawei benytter Android og er meget intuitiv og let bruge. Faktisk er brugervenligheden noget som trækker op.

  • Kapper O siger:

   Innovativ og iphone er altså 2 ord som ikke burde stå i samme sætning.

 4. Topper Love siger:

  Kommer vi til og se Huawei Honor 6 Plus i Danmark? Og er der en mini udgave på vej af mate 7?

 5. Michael Englund Dragsted siger:

  Htc er stort set den eneste producent med stereo frontfacing speakers og har fået utrolig meget ros for deres innovation, men hvordan kan det være at de store producenter ikke har fulgt trop og gjort det til en stadart ting i deres produkter?

 6. jakob3k siger:

  Hvilke fordele og ulemper har de mest populære smartwatches på markedet ift. Apple Watch?

 7. Kan vi forvente at se nogle “Samsung Galaxy Note”-lignende produkter fra Huawei? Det vil sige mobiltelefoner og tablets, der i høj grad kan betjenes med en stylus?

 8. Kim Bauer Knudsen siger:

  Er der noget der retfærdiggør den store prisforskel mellem f.eks. Huaweis topmodel og Samsung eller Apple (Udover den “religionskrig” der er mellem Samsung og Apples tilhængere)?

 9. Rasmus Nielsen siger:

  Nu er jeg ejer af en Sony Xperia Z1, og den såkaldte beskyttelses film, der ligger henover hele mobilens skærm, giver en grim slidt udseende plet med tiden, hvor man bruger fingrene mest.. Gør det sig også gældende på Huawei Ascend Mate 7?

 10. Michael Kristensen siger:

  Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor de bliver ved at sende mobiler med 4 gb plads på markedet, har i en god forklaring på den galskab :-)

 11. Karsten Nielsen siger:

  Jeg synes, det kan være svært at se skærmene på smartphones i stærkt sollys. Kunne I ikke lave en kort gennemgang heraf?

 12. Allan Rasmussen siger:

  Som jeg har forstået det, så har Huawei droppet “Huawei” navnet i forbindelse med deres nyeste Honor model (i hvert fald i DK). Hvad er grunden til det, og vil det ske for andre Huawei modeller i fremtiden?

 13. Carsten Mulvad siger:

  Men en ting er huawei der med en skarp prissætning på der mobiler kontra specs. Hvis de konservative indkøbere i Danmark sørgede for at asus zenfone 2 og mm kom i sortiment ville presset på de etablerede mærker blive meget større.
  Men kig på sortimentet hos eks telenor så har de 2 htc 3 samsung 3 sony 2 doro 2 Nokia og lumigon resten er iPhone i sortiment.
  Ikke lige noget der ligger pres på de gamle mærker
  kunne være sjovt at høre en indkøbere forklaring på den strengente indkøbs politik

 14. Mads O Olesen siger:

  Jeg har lige set en rigtigt udmærket telefon som Moto G (2. gen) i Aldi til 1200 kr uden abonnement. Jeg købte selv første generation i 4G udgaven fra England på nettet, fordi value/money ikke rigitgt kunne slås. Har discountbutikkerne en mærkbar markedsandel med de her billige telefoner, der efterhånden dækker 90% af brugernes behov?

  Hvor mange har brug for en high-end telefon i dag?

  • Nicolas Fredriksen siger:

   Du har helt ret, men mobiler er for mange i dag åbenbart blevet et religiøst statement eller accessorie. Mange af dagens 4Ger har så hurtige specifikationer, at de end ikke bliver udfordret ved optimal 4G. At 40 procent af danskerne holder en iPhone i hånden er på mange måder komplet uforståeligt. De er ekstremt dyre og er slet ikke de bedste telefoner på markedet. Valget af telefon er i højeste grad emotionelt motiveret.

  • Nicolas Fredriksen siger:

   Enkelte High-end telefoner udmærker sig dog ved at have gode kameraer, skærm og hurtig brugerflade…

   • Mads O Olesen siger:

    Det er vi slet ikke uenige om. Jeg mangler RAM i den Moto G 4G, fordi jeg multitasker en del – fx skal jeg force close alle programmer inden jeg foretager interviews med den, ellers synkroniserer den ikke video og lyd.

    Men det er ikke noget de fleste vil lægge mærke til – og i øvrigt noget, jeg håber bliver bedre med android 5

 15. pbeyer83 siger:

  I nævner selv Lumia 930 som et godt alternativ, hvis man leder efter ydelse og plads til en god pris. Men hvordan ser I fremtiden for Windows Phone?
  Tror I Windows 10 Mobile kommer til at betyde en fremgang for Microsofts markedsandele indenfor mobiler og tablets?

 16. Rasmus Rønholt Carlø siger:

  Tidligere er der blevet talt om manglende sikkerhed på de kinesiske mobiltelefoner, gælder dette også for Huawei Ascend Mate 7?

 17. Tarek Meiz siger:

  Jeg synes selv Telmore Play har den bedste pakke, da man får et stort sortiment af indhold med, til en god pris. Dette er noget jeg synes flere selskaber mangler. Især musikdelen. Nu har Telia, Telenor, Bibob, TDC, Telmore alle sammen musiktjenester, men synes at 3 mangler en god tjeneste. Synes i det kan betale sig for 3 at have en musiktjeneste, eller er deres nuværende indhold godt nok?

 18. Merethe Vrå Andersen siger:

  Kan kamera og lyd (mikrofon) i Huawei smartphones virkelig hamle op med de gængse smartphones fra fx Iphone/Samsung/Sony nu når de ligger i den billige ende?
  Jeg har en Nexus 5, og den skuffer i fælt ved optagelse af videoer – specielt mht lyden (det lyder som om jeg optager i en tønde), så jeg overvejer at gå tilbage til fx Samsung – medmindre Huawei er godt med mht kamera og lyd.

  Ekstraspørgsmål:
  Er Huawei hurtigere til at få nye Android opdateringer ud end konkurrenter?
  Er Huawei fyldt med apps, som man ikke skal bruge (fx Samsung lægger jo en masse af sine egne apps ind, og de kan ikke afinstalleres)

 19. Heine Gudmand Jensen siger:

  Hvordan vil I vurdere huawei’s betydning i fremtiden på verdensmarkedet ?

Skriv et svar