For og imod OnePlus 6 – test og bedømmelse

OnePlus 6 er en glimrende mobil - prisen taget i betragtning er den fremragende. Men der er også kompromisser. Test og bedømmelse af OnePlus 6.

For og imod OnePlus 6 – test og bedømmelse

OnePlus 6 er en mobil, der sætter fuld fokus på de funktioner, som de fleste ønsker skal være i orden: Hurtig og simpel brugerflade, godt kamera, fint design – og det til en skarp pris. Test og bedømmelse af OnePlus 6.

OnePlus har altid haft ry for at lave rigtig gode telefoner til lave priser – det betyder telefoner, der ikke har så meget lirumlarum over sig med skøre funktioner, som de færreste måske gider bruge, i stedet er fokus på de mere lavpraktiske ting, der giver værdi i hverdagen.

Det samme er tilfældet med den nye OnePlus 6. Herunder finder du test og bedømmelse af OnePlus 6.

Se også: Priser på OnePlus 6

 

OnePlus 6 – test og bedømmelse

Fordele ved OnePlus 6

OnePlus 6 har en skærm på 6,28 tommer af typen AMOLED og med Gorilla Glass 5 fra Corning. Det er den mest hårdføre skærmtype, der findes pt. Opløsningen på skærmen er på 2.280 x 1080 pixel, hvilket giver en fin skarphed. Farver og trykfølsomhed på skærmen er i top. Den reagerer hurtigt, når jeg trykker på skærmen. Skærmen er med formatet 19:9.

Telefonen føles i øvrigt velbygget og er lavet i glas på front og bagside og har en aluminiumsramme rundt om skærmen. Telefonen har ingen IP-klassificering, men OnePlus oplyser, at den kan klare regn.

Brugerfladen er Android 8.1 med Oxygen OS trukket henover. Oxygen OS er Oneplus’ eget UI og der er tale om ret ren Android-oplevelse med nogle egne tilføjelser.

Batteriet er på 3.300 mAh, hvilket er lige i underkanten for en mobil som denne med så stor skærm, men der er rigtig hurtig lynopladning. Den kan lade op fra 0-90 procent på 1 time, hvilket er virkelig hurtigt. Batteriet rækker til en hel dags brug, men bruger du den rigtig meget skal du regne med at skulle lade op inden sengetid.

OnePlus 6 har dual kamera på 16 og 20 megapixel. Der er både optisk og elektronisk billedsatbilisering og kameraet taget generelt rigtig gode billeder. Bokeh-effekten på billeder, hvor man bruger de to kameraer på samme tid, er ikke så aggressiv, som man kunne forvente. Det er ofte i orden, men nogen gange savner jeg mere sløring af baggrunden.

Billeder i mørke er rigtig gode, men ikke på niveau med den kvalitet, som Samsung Galaxy S9 eller Sony Xperia XZ2 leverer.

Se også: Priser på de bedste OnePlus telefoner

 

Ulemper ved OnePlus 6

OnePlus 6 er ikke IP-klassificeret, så sker der vandskade på telefonen efter et regnskyl, kan man altså ikke beklage sig over det. Der er ikke plads til hukommelseskort og FM-radio – de fleste har dog nok rigeligt i 64 GB eller 128 GB hukommelse og dem, der køber OnePlus-telefoner går nok ikke så meget op i FM-radio.

Som sagt kan bokeh-effekten på billeder ikke blive helt så kraftig som på andre telefoner og det savner jeg ind i mellem som sagt også.

Trådløs opladning er stadig ikke at finde på en telefon fra OnePlus. Når man først har prøvet trådløs opladning med den rette trådløse oplader, så er det faktisk en teknik, der er svær at undvære igen, så det savner jeg i OnePlus 6.

Se også: De bedste OnePlus mobiler til prisen

 

OnePlus 6 – bedste pris

OnePlus 6 har en vejledende pris fra 3.899 kroner uden abonnement. Med abonnement kan du pt. få den til 4.174 kroner med abonnement i én måned, mens den har en bedste pris på 4.350,5 kroner med abonnement i seks måneder.  Sammenlign priser på OnePlus 6.

Se også: Den billigste OnePlus mobil

 

Særlige fordele ved OnePlus 6

+Brugervenlighed (9/10)
+Hastighed i brugerflade (10/10)
+ Kamera (8/10)
+Batteri (8/10)
+Internethastighed (10/10)

Bedste pris – Cirka 3.899 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra OnePlus