nokia 8 sirooco test anmeldelse 4

For og imod Nokia 8 Sirocco – test og bedømmelse

Nokia 8 Sirocco fik en del opmærksomhed, da den blev lanceret på MWC 2018 i Barcelona og det forstår man godt. Det er nemlig en Android-mobil med et lidt anderledes og stadig rigtig flot design. Test og bedømmelse af Nokia 8 Sirocco.

Nokia trådte for alvor ind på mobilscenen igen sidste år, selvom det var den nye genopfriskede Nokia 331o, der løb med det meste af opmærksomheden. Der kom dog også mange andre Nokia-telefoner sidste år, men de manglede lige det sidste for for alvor at finde fodfæste. Nu er tiden så inde til opdaterede versioner af sidste års modeller og i hvert fald Nokia 8 Sirocco edition kommer godt fra land. Herunder finder du test og bedømmelse af Nokia 8 Sirocco.

Se også: Priser på Nokia 8 Sirocco

 

Nokia 8 Sirocco – test og bedømmelse

Fordele ved Nokia 8 Sirocco

Nokia 8 Sirocco har først og fremmest et design, der er anderledes end de fleste andre telefoner, der kommer ud på markedet i dag – særligt når det gælder hign end telefoner. Format er nemlig anderledes med et mere kompakt design – det er en ret kort og bred mobil med skærm i 16:9 format og ikke det trendy 18:9 format. Skærmen fylder alligevel virkelig meget på fronten og går ud over begge sider og der er næsten ingen kant i top og bund.

Skærmen er af typen OLED og derfor er der også mulighed for always on-funktion, der kan vise ur, dato, nye beskeder og så videre, selvom den er i standby-tilstand.

Det er faktisk et ret cool design, den har. Bag på sidder fingeraftryksscanneren, der kan låse telefonen helt op – man behøver ikke swipe for at komme ind til startskærmen, når man låser op med fingeren. Der er også ansigtsgenkendelse – Googles standard til Android og den fungerer fint.

Brugerfladen er Android 8.0 Oreo og der er faktisk ikke pillet det mindste ved systemet ser det ud til – det er så ren Android, som noget kan være. Det lille kompakte format gør den virkelig let at bruge med én hånd – særligt med tanke på, at skærmen trods alt er 5,5 tommer.

Nokia 8 Sirocco har dual kamera på 12 megapixel på begge kameraer. Det ene har dog blænde F/1.75 og optisk billedstabilisering, mens det andet har blænde F/2.6. Der er 2 gange optisk zoom og HDR. Kameraet tager generelt rigtig fine billeder.

Batteriet er på 3.260 mAh, hvilket ikke er super prangende, men dog bedre end på for eksempel den seneste Samsung Galaxy S9, der har batteri på 3.000 mAh – sammenlignet med den har Nokia 8 Sirocco ikke noget at skamme sig over.

SAR-værdien er lav, o,32 w/kg og det giver en god antennekvalitet.

Se også: Priser på de bedste Nokia telefoner

 

Ulemper ved Nokia 8 Sirocco

Der er ikke plads til hukommelseskort i Nokia 8 Sirocco og der er heller ikke indgang til headset med jackstik. Som den rene Android-mobil, telefonen er, så er der heller ingen FM-radio.

Selvom telefonen har dual kamera, så er den bokeh-effekt, man man lave, ikke særlig tydelig. Jeg skal være den første til at indrømme, at de fleste telefoner med dual kamera har tendens til at have en lidt for aggressiv sløring af baggrunden (det er primært det, man bruger dual kamera til), men den er næsten for vag på Nokia 8 Sirocco og man skal være ret langt væk fra motivet for at kunne bruge Live-bokeh-funktionen.

Processoren er sidste års Snapdragon 835 og den er sådan set effektiv nok – jeg mærker dog, at telefonen hurtigt bliver lidt lun, når jeg spiller tunge spil.

Se også: De bedste Nokia mobiler til prisen

 

Nokia 8 Sirocco – bedste pris

Nokia 8 Sirocco sælges i dag kun via YouSee i Danmark og prisen for telefonen er 4.500 kroner, men med abonnement inkluderet i seks måneder skal man give fra omkring 6.100 kroner. Sammenlign priser på Nokia 8 Sirocco.

Se også: Den billigste Nokia mobil

 

Særlige fordele ved Nokia 8 Sirocco

+Brugervenlighed (10/10)
+Skærm (9/10)
+Datahastighed (9/10)
+ Samtalekvalitet (8/10)

Bedste pris – Cirka 6.100 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Nokia