For og imod Nokia 5.1 (2018) – test og bedømmelse

Nokia 5.1 kombinerer udmærkede specifikationer med en lav pris og kommer med Android One, der sikrer hyppige opdateringer og forbedret sikkerhed. Test og bedømmelse af Nokia 5.1.

For og imod Nokia 5.1 (2018) – test og bedømmelse

Test og bedømmelse af Nokia 5.1: Nokia er kommet med et kuld nye mobiltelefoner, der er beskedne opdateringer til sidste års telefoner og en af dem er Nokia 5.1 med Android One. Test og bedømmelse af Nokia 5.1 med for og imod køb af telefonen.

Nokia kom godt i gang sidste år med en serie af billige Android-telefoner, der samtidig var gode. De to bedste modeller var Nokia 7 Plus og Nokia 8, men der kom også en række andre telefoner som Nokia 2, 3 og 5. De har alle fået en opdatering og Nokia 5.1 er netop landet i de danske butikker.

Herunder finder du test og bedømmelse af Nokia 5.1.

Se også: Priser på Nokia 5.1

 

Nokia 5.1 – test og bedømmelse

Fordele ved Nokia 5.1

Nokia 5.1 har først og fremmest sin styrke ved at være en Android One-mobil. Med Android One får man en mobil med en ren Android-brugerflade stort set helt afrenset for bloatware, tunge wallpapers og andet, der kan drille de billige telefoner, der ikke har den kraftigste processor eller mange GB RAM. Samtidig er man også sikret jævnlige opdateringer i tre år af systemet. Ulempen ved billige Android-telefoner tidligere var, at de ofte blev sjoflet, når det gjaldt systemopdateringer, så det er dejligt, at de er sikret i tre år på Nokia 5.1

Styresystemet er ellers Android 8 og der er i det hele taget tale om en brugervenlig mobil.

Nokia 5.1 er ellers okay bygget med glas på fronten og aluminium for resten. Skærmen er af typen LCD og med 18:9 format, så man får et tidssvarende design. Opløsningen er fuld HD+ med 2.160 x 1080 pixel, hvilket giver en fin skarp skærm – størrelsen på skærmen er 5,5 tommer.

Brugerfladen er ikke styret af den mest kraftige processor, men kombineret med Android One og 3 GB RAM, så opleves den faktisk hurtig- også selvom jeg har 10-12 apps i gang på samme tid. Versionen med 2 GB kan nok drille på den front.

Derudover er det dejligt med plads til hukommelseskort og 3,5 mm jackstik til headset. FM-radio er også en skøn lille ting at have med. Batteriet er på 2.970 mAh, hvilket må siges at være rigtig fint for en mobil som denne.

Prisen fra cirka 1.600 kroner er klart godkendt og en af fordelene ved telefonen.

Se også: Priser på de bedste Nokia telefoner

 

Ulemper ved Nokia 5.1

Nokia 5.1 har ikke det bedste kamera og det har generelt været et problem på de billige Nokia-mobiler. En godt kamera må man betale mere for. Når det er sagt, så er det heller ikke så skidt, at det ikke kan bruge. Kameraet er på 16 megapixel og har fasedetektionsautofokus og HDR og til video kan den optage i fuld HD.

Hastigheden i brugerfladen har vi været omkring og vurderet den som god i 3 GB RAM versionen, men du skal passe på med 2 GB RAM versionen – mit bud er, at telefonen med 2 GB RAM bliver langsom efter relativt kort tids brug.

Batteriet understøtter ikke lynopladning, men det mest irriterende ved telefonen er faktisk, at den ikke benytter USB-C oplader, men micro USB. Nokia 5.1 understøtter wifi calling og VoLTE, men da ingen danske teleselskaber har telefonen i sortiment lige nu, kan det ikke bruges – det kræver nemlig ikke kun, at telefonen understøtter disse teknikker, men også at teleselskaber understøtter dem på de enkelte telefonmodeller. Wifi calling og VoLTE giver ellers bedre og klare lyd og kan sikre mobildækning, hvor mobilnettet ikke rækker.

Se også: De bedste Nokia mobiler til prisen

 

Nokia 5.1 – bedste pris

Nokia 5.1 har en bedste pris lige nu fra godt 1.600 kroner.  Lige nu kan den kun købes i webshops, da ingen af de danske teleselskaber har telefonen i sortiment.

Se også: Den billigste Nokia mobil

 

Særlige fordele ved Nokia 5.1

+ Brugervenlighed (8/10)
+ Hastighed i brugerflade (9/10)
+ Skærm (7/10)
+ Batteritid (8/10)
+ Antennekvalitet (8/10)

Bedste pris – Cirka 1.600 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Nokia