motorola one android one

For og imod Motorola One – test og bedømmelse

Motoroloa One er en ny billig mobil under Android One-projektet, der garanterer opdateringer i tre år. Til prisen giver den generelt rigtig meget værdi for pengene. Test og bedømmelse af Motorola One.

Motorola One er først og fremmest interessant, fordi den er en Android One-mobil, der giver garanti på at modtage alle de opdateringer, der kommer fra Google til Android de næste tre år. Både de store versionsopdateringer og de mindre system- og sikkerhedsopdateringer.

Der er dog også andre ting at komme efter i telefonen, der til prisen ligner et meget godt køb. Herunder finder du test og bedømmelse af Motorola One.

Se også: Priser på Motorola One

 

Motorola One – test og bedømmelse

Fordele ved Motorola One

Motorola One har en skærm på 5,9 tommer med 1.520 x 720 pixel opløsning – det svarer til HD. Formatet er 19:9 og der er et lille notch øverst på skærmen. Den er bygget i 2.5D Gorilla Glass på begge sider, men selve versionen af Gorilla glasset er ikke oplyst. Formentlig er der tale om den ældre version 3. Telefonen er stænkafvisende. Der følger et siliconecover med i æsken til telefonen.

Der er udmærkede farver på skærmen og den reagerer hurtig på tryk og når jeg scroller rundt i menuerne. Den føles generelt godt bygget og i hånden er det svært at mærke, at den kun koster 2.000 kroner – den giver samme feel som for eksempel iPhone Xs til næsten 9.000 kroner.

 

God brugerflade

Fra start har den Android 8, men kan opgraderes til nye versioner i tre år, da den er en del af Googles Android One projekt. Det mest interessante er, at man er garanteret opdateringer i disse tre år, også alle sikkerhedsopdateringer, der hurtigt bliver skubbet ud til telefonen. Typisk bliver billige telefoner ladt i stikken, når det gælder opdateringer, hvilket kan være et sikkerhedsmæssigt problem, så det er skønt med denne garanti.

Brugerfladen er meget ren med enkelte egne tilføjelser fra Motorolas side, men det er heldigvis tilføjelser, der er gemt godt væk fra startskærmene som default, men som faktisk kan være nyttige alt efter ens behov. Brugerfladen er hurtig og virker stabil.

Se også: De bedste Motorola mobiler til prisen

 

Batteri og kamera

Batteriet på 3.000 mAh virker lige i underkanten for en mobil med skærm på næsten 6 tommer, men da skærmen kun er med HD-opløsning og brugerfladen ikke som udgangspunkt skal trækkes med store og tunge egne tilføjeser, så får jeg batteriet til at række til mindst en dag. Der er også lynopladning og lynoplader med i boksen.

På bagsiden sidder et godt dual kamera på 13 + 5 megapixel. Der er portrætindstilling til sløring af baggrunden, mens objektet forrest i billedet er skarpt. Kameraet tager for det meste gode billeder og brugerfladen er simpel.

På lydsiden kan nævnes, at der er 3,5 mm jackstik, Dolby sound og aktiv støjreducering. Der er i øvrigt også FM-radio i telefonen.

Motorola Moto G6 Plus har sar-værdi på 0,46 W/kg, hvilket er fint. Det betyder en solid og pålidelig antenne og dermed også god opkobling til nettet.

Se også: Priser på de bedste Motorola telefoner

 

Ulemper ved Motorola One

Motorola Moto G6 Plus har som nævnt dual kamera og Portrætfunktion med bokeh-effekt. Den håndterer dog ikke bokeh-effekter så godt, hvis lyset omkring en er halv dårligt.

Telefonen er ikke decideret vandtæt, kun stænktæt. Trådløs opladning finder man ikke på mobilen – det er ellers prakisk med den rette oplader.

Skærmens HD-opløsning er lige i underkanten, fuld HD havde gjort underværker.

Er du typen, der bruger mobilen til de fleste af de ting, den kan bruges til, så er Snapdragon 630 processoren ikke helt stærk nok, men til almindelig brugere vil telefonen opleves som hurtig.

Se også: De bedste Motorola mobiler til prisen

 

Motorola One – bedste pris

Motorola One har en vejledende pris fra 2.000 kroner uden abonnement.

Se også: Den billigste Motorola mobil

 

Særlige fordele ved Motorola Moto One

+Brugervenlighed (7/10)
+Batteri (6/10)
+Antennekvalitet (7/10)

Bedste pris – Cirka 2.000 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Motorola