huawei p smart z specifikationer funktioner 5

For og imod Huawei P Smart Z – test og bedømmelse

Som en lille sommeroverraskelse kom Huawei med P Smart Z, en mobil med stor skærm, pop up selfie-kamera og kraftigt batteri til en skarp pris. Test og bedømmelse af Huawei P Smart Z.

Huawei spiller på flere heste på samme tid og det i samme prisklasse også. P Smart Z er nyeste variant fra P Smart-serien, der er en billig mobil med gode specifikationer – lige som selskabets lite-modeller. Dog er P Smart-serien faktisk ved at blive markant billigere end lite-telefonerne fra Huawei.

Herunder finder du test og bedømmelse af Huawei P Smart Z.

Se også: Priser på Huawei P Smart Z  

Huawei P Smart Z – test og bedømmelse

Fordele ved Huawei P Smart Z

Huawei P Smart har først og fremmest en stor skærm på 6,59 tommer og et pop up selfie kamera, der stikker ud samt et meget fornuftigt batteri på 4.000 mAh. Skærmen er med fuld HD-opløsning i 19,5:9 format og er uden notch. Det er dejligt, at der bare er fuld skærm over det hele.

Brugerfladen er Android 9.0 med EMUI 9 hen over. Der er fuld adgang til Android og Googles mange tjenester – så man behøver altså ikke frygte, at man får en mobil med begrænset funktionalitet på denne mobil (Huawei er stadig delvist ramt af amerikanske sanktioner, der gør, at de ikke bare kan handle løs med amerikanske virksomheder.

Der sidder en Kirin 710 processor og 4 GB RAM i mobilen. 4 GB RAM lyder ikke af meget i disse tider, hvor flere Android-mobiler har 8 GB RAM som minimum, men den har ingen problemer med at spil og mange apps på samme tid.

Kameraet på bagsiden er helt i orden for prisklassen med sit dual kamera-setup på 16 + 2 megapixel, men det er selfie-kameraet, der løber med opmærksomheden. Det er et pop up kamera og det virker faktisk fint – den kører ikke helt så hurtig ud som håbet, men det virker. Billedkvaliteten er i orden.

Batteriet er på 4.000 mAh og det giver til et par dages brug, trods den meget store skærm. Der er ikke en Super Charger med i boksen, men den lader pænt hurtigt op alligevel.

Af andre ting til positivlisten er plads til hukommelseskort op til 1 TB, FM-radio og indgang til 3,5 mm jackstik til headset. Endelig er det også fint, at der ikke er fingeraftryksscanner under skærmen – det har vi set på andre billige mobiltelefoner ikke virker særlig godt. Den sidder i stedet på bagsiden.

Se også: Priser på de bedste Huawei telefoner

 

 

Ulemper ved Huawei P Smart Z

P Smart Z er sådan set fiks nok bygget og skærmen fylder meget af fronten, men der er stadig tale om en stor mobil. Den er længere og tykkere end for eksempel iPhone XS Max, men dog lidt lettere med 197 gram.

Antennekvaliteten er ikke i top med sar-værdi på 0,84 W/kg. Det er lavere end for eksempel iPhone XS Max, men det er stadig i den høje ende. Det betyder samtidig forringet lydkvalitet til samtaler og at mobilen skal bruge mere krudt og altså også batteri på at holde forbindelsen til det mobile net.

Den er heller ikke vandtæt eller støvtæt.

Se også: De bedste Huawei mobiler til prisen

Huawei P Smart Z – bedste pris

Huawei P Smart Z har en vejledende pris på 1.999 kroner uden abonnement.

Se også: Den billigste Huawei mobil  

 

Særlige fordele ved Huawei P Smart Z
+Skærm (8/10)
+Batteri (9/10)
+ Gaming: (8/10)

Bedste pris – cirka 2.000 kroner (er klar til salg den 25. juli)

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei

Skriv et svar