huawei nova 5t

For og imod Huawei Nova 5T – test og bedømmelse

Huawei Nova 5T er en mobil, der skal holde kog i Huaweis gryder i Danmark, mens vi venter på at Mate 30-serien kommer – det gør den okay, men uden helt at overbevise om, at den er et super godt køb. Test og bedømmelse af Huawei Nova 5T.

Huawei har været presset af sanktionerne fra amerikansk side, der har bevirket, at de ikke må benytte Googles tjenester og Android i telefoner, der kommer på markedet efter den 19. maj – det går blandt andet udover Mate 30 Pro, der blev lanceret for nogle uger siden, men som kun er på det kinesiske marked lige nu. Det har presset Huawei til at tænke lidt ud af boksen og det gør de ved at relancere Honor 20 Pro som Huawei Nova 5T – Honor 20 Pro er ikke på den danske marked, men kom inden sanktionerne trådte i kraft – derfor kan de sende den på markedet.

Herunder finder du test og bedømmelse af Huawei Nova 5T.

Se også: Priser på Huawei Nova 5T

 

Huawei Nova 5T – test og bedømmelse

 

Fordele ved Huawei Nova 5T

Huawei Nova 5T har en frisk blå farve på bagsiden, hvor den ikke får for lidt på liretheden – det kan man synes om, hvad man vil. Det appellerer nok først og fremmest til de yngre segmenter. Den er ellers velbygget nok og ligger godt i hånden -et cover kan dog være nødvendigt for bedre greb om telefonen, at det er en lidt glat telefon.

Det er Android 9.1 og EMUI 9.1, der ligger i telefonen fra start – her havde det været et plus, hvis Android 10 har klar med start, men det kommer nok senere. Det er den meget kraftige Kirin 980 processor og 6 GB RAM, der sidder i telefonen og det gør,at brugerfladen er meget hurtig og man kan have gang i mange ting på samme tid uden den brokker sig.

Kirin 980 svarer til Snapdragon 855 og det er skønt med så kraftig en processor i en forholdsvis billig telefon. Det betyder nemlig også, at den stadig vil være hurtig om 2-3 år.

Skærmen er 6,26 tommer – meget gennemsnitligt efterhånden – og det med fuld HD-opløsning.Ikke den højeste opløsning, men skærmen er skarp nok og farverne fine. Trykresponsen på skærmen er også i orden.

Batteriet er på 3.750 mAh, hvilket er fint nok uden at være prangende. Opladeren i æsken er på 22,5W og den er rimelig kvik til at lade op – fra 0-53 procent på 30 minutter.

Se også: Priser på de bedste Huawei telefoner

Ulemper ved Nova 5T

Huawei har selv fremhævet kameraet på telefonen, men det lever ikke helt op til forventningerne. Der sidder fire på bagsiden med AI-teknik, men der mangler det sidste, inden vi er overbevist om dens kamerakvaliteter – portrætbilleder mangler bedre sløring, der er ikke optisk zoom og billeder i mørke uden brug af fotolys imponerer ikke.

Nova 5T er som sagt en lidt glat mobil og et cover er nødvendigt for et sikkert greb. Der er ikke plads til hukommelseskort og jackstik-indgang er der heller ikke. Telefonen er ikke vandtæt.

Se også: De bedste Huawei mobiler til prisen

 

Huawei Nova 5T – bedste pris

Huawei Nova 5T har en vejledende pris på 3.699 kroner uden abonnement, men kan købes for cirka 3.000 med mobilabonnement.

Se også: Den billigste Huawei mobil

 

Særlige fordele ved Huawei Nova 5T

+ Hastighed i brugerflade: (9/10)
+Datahastighed: (9/10)
+ Brugervenlig: (8/10)

Bedste pris – cirka 3.000 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Huawei

 

Skriv et svar