nokia 5.1 plus test pris

For og imod Nokia 5.1+  – test og bedømmelse

Test og bedømmelse af Nokia 5.1: Nokia 5.1+ er egentlig en lidt mærkelig mobil set i forhold til 5.1, der kom på markedet tidligere i 2018 og den skuffer på et par væsentlige punkter. Test og bedømmelse af Nokia 5.1+.

Nokia famler stadig lidt med at finde fodfæste med den helt rigtige mobil, der blæserne anmelderne og køberne bagover. De har efterhånden mange fornuftige mobiltelefoner til prisen på markedet, men de mangler at præsentere et rigtig flagskib, der måske endda også kombineres med en skarp pris. Nokia 5.1+ er ikke den mobil, der faktisk skuffer lidt på vigtige punkter.

Herunder finder du test og bedømmelse af Nokia 5.1+.

Se også: Priser på Nokia 5.1+

 

Nokia 5.1+ – test og bedømmelse

Fordele ved Nokia 5.1+

Nokia 5.1+ er en Android One-mobil og det er måske den mest attraktive ting ved telefonen. Det betyder, at man får en billig mobil, der er sikret to store Android-opdateringer og er sikret sikkerhedsopdateringer de næste tre år. Brugerfladen vil også være hurtig nok, selvom processoren er forholdsvis svag – med 3 eller 4 GB RAM får processoren god hjælp til at sikre en hurtig brugerflade.

Fra start er styresystemet Android 8.1 og alt i alt er telefonen ganske brugervenlig.

Nokia 5.1+ er fint bygget med glas på front og bagside og plastikramme rundt om. Skærmen er af typen LCD og med 19:9 format, så man får et tidssvarende, omend lidt aflangt design.

Nokia 5.1+ skal have plus for plads til hukommelseskort op til 400 GB og 3,5 mm jackstik til headset. FM-radio er også en god ting. Batteriet er på 3.060 mAh – på papiret ikke imponerende, men i en mobil som denne skal batteritiden nok række til i hvert fald en dags brug.

Se også: Priser på de bedste Nokia telefoner

 

Ulemper ved Nokia 5.1+

Nokia 5.1+ har godt nok dual kamera på 13+5 megapixel, men der er ikke tale om et godt kamera. Billeder ved højlys dag er okay, men det dynamiske omfang skuffer og i mørke får man ikke særlig skarpe billeder. Videokameraet kan optage i fuld HD, hvilket er i orden, men kvaliteten er heller ikke prangende.

Skærmen på 5,86 tommer er sådan set i orden, men opløsningen er for dårlig med 1.520 x 720 pixel – det svarer reelt til HD-opløsning og det er for lidt til en skærm på 5,86 tommer.

Batteriet understøtter ikke lynopladning – lynopladning er efterhånden blevet en vigtig ting, når vi taler batteri. Sar-værdien på Nokia 5.1+ er markant højere end på Nokia 5.1 og det betyder dårligere antennekvalitet. Samtidig kommer ingen af de danske teleselskaber til at understøtter wifi opkald på telefonen, så taler du meget i mobil, skal du gøre det steder med god dækning.

Prisen fra cirka 1.500 kroner virker attraktiv nok på papiret, men i praksis får man bedre kvalitet på andre mobiler – for eksempel nogle af Nokias egne.

Se også: De bedste Nokia mobiler til prisen

 

Nokia 5.1+ – bedste pris

Nokia 5.1+ har en vejledende pris på 1.499 kroner. Lige nu kan den kun købes i webshops, da ingen af de danske teleselskaber har telefonen i sortiment.

Se også: Den billigste Nokia mobil

 

Særlige fordele ved Nokia 5.1+

+ Brugervenlighed (6/10)
+ Design (6/10)

Bedste pris – Cirka 1.500 kroner

Se også: Sammenlign aktuelle priser på telefoner fra Nokia

 

Skriv et svar