4g samtaler volte telenor

Mobiltelefoner der kan bruges til VoLTE

VoLTE er en teknik, som flere og flere teleselskaber tilbyder, men det er langt fra alle telefoner, der understøtter VoLTE. Se, hvilke telefoner der kan bruges til VoLTE og bliv klogere på, hvad man kan bruge VoLTE til.

3 og Telenor har tilbudt VoLTE det sidste års tid og for nylig kom CBB Mobil også med på VoLTE-vognen. Telia og Yousee har endnu ikke meldt ud, hvornår de er klar til at tilbyde teknologien. Der er ikke kommet tal på, hvor mange danske mobilbrugere, der benytter sig af VoLTE, men der er ingen tvivl om, at det bliver en vigtig del for fremtidens mobiltelefoni.

Se også: Mobiltelefoner der kan bruges til wifi calling

Telefoner der understøtter VoLTE

Selvom der faktisk findes mange telefoner, der understøtter VoLTE, så er det lige nu kun et fåtal af dem, der understøttes til VoLTE af teleselskaberne.

Det drejer sig om iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus samt Samsung Galaxy S5, Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S7 og Galaxy S7 Edge.

Flere telefoner vil med tiden understøtte VoLTE og herunder kan du se en oversigt over et stort udvalg af telefoner, der understøtter VoLTE.

Se også: Sammenlign priser på telefoner

 

Telefoner der kan bruges til VoLTE

Apple: iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone SE, iPhone 5S, iPhone 5C, iPhone 6, iPhone 6 Plus
Sammenlign priser på iPhones

Samsung: Galaxy S7/S7 Edge, Galaxy A5 (2017 og 2016), Galaxy A3 (2017 og 2016), Galaxy S6/S6 Edge/S6 Edge+/S6 Edge Active, Galaxy Prime, Galaxy Note II, Galaxy Note 3, Galaxy Note 4, Galaxy Note 5, Galaxy Note Edge, Galaxy S4, Galaxy S4 Mini, Galaxy S5, Galaxy S5 Active, Galaxy S5 Mini.
Sammenlign priser på Samsung mobiler

Sony: Xperia XZ, Xperia X, Xperia XA, Xperia X Compact, Xperia Z5 Premium, Xperia Z5, Xperia Z5 Compact, Xperia Z3.
Sammenlign priser på Sony mobiler

Huawei: P10, P10 Plus, Mate 9, Mate 9 Pro, P9, Huawei P9 Plus, P9 Lite, Nexus 6P, Y530, Y6, Honor 8,Honor 7
Sammenlign priser på Huawei mobiler

OnePlus: OnePlus One, 2, 3 og X
Sammenlign priser på OnePlus mobiler

LG: G5, G4, G3
Sammenlign priser på LG mobiler

HTC: HTC 10, One A9, One M9, One M8
Sammenlign priser på HTC mobiler

Microsoft: Lumia 950, Lumia 640, Lumia 550
Sammenlign priser på Microsoft mobiler

Hvad kan VoLTE bruges til?

VoLTE står for Voice over LTE (tale over 4G). Den teknik åbner op for muligheden for at ringe op via 4G-netværket.

Fordelene ved at bruge 4G-netværket til at ringe op fra mobilen er flere. Man får mobilsamtaler med HD-lyd, der er mindre baggrundsstøj og opkald går langt hurtigere igennem end ved almindelige opkald.

VoLTE vil dog kunne bruges til andet end blot at få bedre lyd under mobilsamtaler, selvom det også er en stor fordel. VoLTE giver nemlig mulighed for at vi kan benytte os af Rich Communications Services, forkortet RCS.

For eksempel vil man kunne overføre billeder og videoer fra mobilens default telefon-app, man vil kunne overføre filer og også live oversættelse mellem to samtaler vil være muligt. At sende videoer og billeder, lave videoopkald af højere kvalitet og overføre filer er noget, man i forvejen kan med tjenester som Skype eller Faeebook-messenger, men ved at gøre det til en integreret del af mobilens telefon-app, vil det blive lettere at benytte sig af den slags funktioner.

Se også: Billige mobilabonnementer

 

Hvilke teleselskaber tilbyder VoLTE?

I dag er det kun teleselskabet 3, Telenor og så CBB (ejet af Telenor), der tilbyder VoLTE og for den sags skyld også wifi-calling. Det står endnu uklart, hvornår Yousee og Telia er klar med VoLTE, men de har tidligere meldt ud, at de arbejder på at lancere det for deres kunder.

Vi gætter på, at det kommer til at ske i 2017.

Se også: Nyheder om mobiltjenester og smartphones