Mobiltelefoner med lav sar-værdi – top 10 guide

Mange populære telefoner har høje sar-værdier og udsender meget mobilstråling - guide til ti telefoner med meget lave sar-værdier.

Mobiltelefoner med lav sar-værdi – top 10 guide

Mobiltelefoners sar-værdier indikerer, hvordan antennekvaliteten og så viser den også, hvor meget mobilstråling, mobilen udsender, når den bliver presset på områder med dårlig mobildækning – guide til ti telefoner med lave sar-værdier.

Er der grund til at bekymre sig om mobilstråling? Ikke helt så meget som tidligere, hvor der var frygt for, at mobilstråling kunne betyde ekstra høj risiko for for eksempel hjernekræft. Kræftens Bekæmpelse har for eksempel oplyst, at der ikke er videnskabelig evidens for, at det skulle være tilfældet. Dog opfordrer WHO til, at børn og gravide ikke holder mobilen til hovedet eller kroppen, da deres hjerneskal og hjerne ikke er fuldt udvokset endnu og derfor kan der være en risiko. Det er altså et forsigtighedsprincip, der bliver opmuntret til at følge.

Sar-værdien indikerer dog også, hvordan antennekvaliteten er på mobilen. Jo højere sar-værdi desto dårligere antennekvalitet – og omvendt selvfølgelig. Antennekvaliteten er ikke uvæsentlig. Dårlig antennekvalitet betyder forringet kvalitet til samtaler og opkobling til nettet og det presser også mobilen til at yde mere og dermed bruge mere batteri.

Herunder kan du se guide til 10 mobiltelefoner, der er blandt dem med de absolut laveste sar-værdier på det danske marked.

Se også: Mobiltelefoners sar-værdi

 

Mobiltelefoner med lave sar-vædier

#1 Samsung Galaxy Note 10 Plus
Sar-værdi: 0,187 W/kg
Total score: 96/100

Find aktuelle priser på Samsung Galaxy Note 10 Plus

 

#2 Nokia 7 Plus
Sar-værdi: 0,22 W/kg
Total score 72/100

Find aktuelle priser på Nokia 7 Plus

 

#3 Samsung Galaxy A80
Sar-værdi: 0,22 W/kg
Total score 82/100

Find aktuelle priser på Samsung Galaxy A80

 

#4 Samsung Galaxy A5
Sar-værdi:0,23 W/kg
Total score 68/100

Find aktuelle priser på Samsung Galaxy A5

 

#5 Samsung Galaxy A8 (2018) – (Dual SIM)
Sar-værdi: 0,24 W/kg
Total score 77/100

Find aktuelle priser på Samsung Galaxy A8

 

#6 Nokia 7.1
Sar-værdi: 0,26 W/kg
Total score 72/100

Find aktuelle priser på Nokia 7.1

 

#7 Samsung Galaxy S9 Plus
Sar-værdi: 0,27 W/kg
Total score 85/100

Find aktuelle priser på Samsung Galaxy S9 Plus

 

#8 Samsung Galaxy A50
Sar-værdi: 0,27 W/kg
Total score 77/100

Find aktuelle priser på Samsung Galaxy A50

 

#9 Huawei P30
Sar-værdi: 0,33 W/kg
Total score 88/100

Find aktuelle priser på Huawei P30

 

#10 Motorola One Vision
Sar-værdi: 0,33 W/kg
Total score 79/100

Find aktuelle priser på Motorola One Vision

 

Populære telefoner har ofte høje sar-værdier

Det er ofte tilfældet, at de mest populære telefoner har de højeste sar-værdier. Det skyldes, at der satses på design fremfor antennekvalitet. Apple har været notorisk kendte for telefoner med høje tal på 1 eller mere, men også mobilproducenter som Huawei, OnePlus, Sony, Xiaomi og Oppo producerer ofte telefoner, der ligger i de høje skylag. Ind i mellem kommer Huawei dog med en mobil med lave sar-værdier.

Samsung er den mobilproducent, der mest konsekvent fremstiller telefoner med lave sar-værdier, hvilket også fremgår tydeligt i guiden herover. Den bedste telefon med lav sar-værdi er Samsung Galaxy Note 10+.

Se også: Find mobilabonnement med meget data

 

Mobiltelefoner med lave sar værdier, oktober 2019

Guiden til mobiltelefoner med lave sar-værdier er fra oktober 2019. I guiden finder vi telefoner fra Samsung, Nokia, Huawei og Motorola.

Se også: Sammenlign priser på mobiltelefoner

 

Opfølgning på historien

Tematikken slutter ikke her. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 8/10/2019 pustede redaktionen nyt liv til historien med fortællingen om Mobiltelefoner med højeste batterilevetid  – top 10 guide – Forstættelsen i sagen kan læses her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .