5 af de bedste mobiltelefoner med lav mobilstråling til børn – guide og priser 

Hvilken mobil skal børn have ? Vi har fundet fem virkelig gode telefoner til børn baseret på de vigtigste kriterier. Guide til mobiltelefoner til børn og unge.

5 af de bedste mobiltelefoner med lav mobilstråling til børn – guide og priser 

I min optik skal børn ikke have en mobil før de er fyldt 10 år. Men når de så får en mobil, så skal de også have en ordentlig en, som de rent faktisk kan bruge til noget – ikke en med dårlig skærm, dårligt kamera og sløj brugerflade. Samtidig skal mobilstrålingen være lav og prisen til at klare for alle. Guide til nogle af de bedste smartphones til børn.

Personligt har jeg den holdning til mobiltelefoner og børn, at man skal vente med at give børn en mobil, indtil den dag hvor det giver mening. Når de selv begynder at gå til og fra skole, til fritidsaktiviteter og så videre, så kan det give mening med en mobil. Men når de så får en mobil, så synes jeg samtidig, at de også skal have en ordentlig mobil, der fungerer og godt. Måske børns allerførste mobil ikke behøver være en super mobil med stor skærm, godt kamera og så videre, men når de bliver 11-12 år synes jeg ikke, der er nogen grund til at fraholde dem ordentlige mobiler. Vi skal selvfølgelig ikke op i iPhone-priser – der findes langt billigere telefoner, der er rigtig gode.

Herunder kan du se guide til 5 af de bedste mobiltelefoner til børn herunder og vi forklarer længere nede i artiklen, hvordan vi har udvalgt dem.

Se også: De bedste mobiltelefoner til børn

 

De bedste mobiltelefoner til børn

#1 Sony Xperia M5
Xperia M5 har 5 tommer skærm med fuld HD opløsning, en godt kamera på 21 megapixel, fornuftig batterikapcitet og god batterilevetid. Brugerfladen er fint bygget op og let at bruge og den har hurtig 4G. Sar-værdi på 0,19 W/kg, hvilket er meget lavt og rigtig godt.

Bedste pris:
Fra cirka 2.200 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Sony Xperia M5

 

#2 Nokia 7 Plus
Nokia 7 Plus har skærm på 6 tommer med fuld HD-opløsning, et fint dual kamera på 13+12 megapixel og rigtig høj batterikapacitet og lang batterilevetid og er hurtig på nettet. Brugerfladen er skåret ind til benet og meget let at gå til og telefonen egner sig fint til gaming – har også meget hurtig 4G. Sar-værdi på 0,22 W/kg, hvilket er i den meget lave ende.

Bedste pris:
Fra cirka 2.200 kroner. Tilbuddet er med abonnement i seks måneder.

Se aktuelle priser på Nokia 7 Plus

 

#3 LG G6
LG G6 har skærm på 5,7 tommer med 2K-opløsning. Har godt dual kamera på 13+13 megapixel og fornuftig batteri på 3.300 mAh. Brugerfladen er hurtig og enkelt bygget op, telefonen egner sig godt til mobilspil og den har meget hurtig 4G. Sar-værdi på 0,23, hvilket er meget lavt og rigtig godt.

Bedste pris:
Fra cirka 2.500 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på LG G6

 

#4 Samsung Galaxy A3

Galaxy A3 har skærm på 4,7 tommer med HD-opløsning. Den har et fint kamera på 13 megapixel og batterikapacitet på 2.350 mAh-  lidt lille kapacitet, men batteritiden er i orden til en dags brug. Sar-værdi på 0,24, hvilket er rigtig lavt og dermed rigtig godt.

Bedste pris:
Fra cirka 1.700 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A3

 

#5 Samsung Galaxy A5

Galaxy A5 har skærm på 5,2 tommer med fuld HD-opløsning. Den har et fint kamera på 16 megapixel og batterikapacitet på 3.000 mAh med udmærket batteritid. Den er okay til gaming og har hurtig 4G. Sar-værdi på 0,4, hvilket er fint.

Bedste pris:
Fra cirka 1.600 kroner. Tilbuddet er uden abonnement.

Se aktuelle priser på Samsung Galaxy A5

 

De bedste mobiltelefoner til børn – disse kriterier skal være opfyldt

En god mobil til børn skal have følgende kriterier opfyldt:

  • God skærm – video og gaming kræver god skærm
  • God batteritid – god batteritid så de ikke løber tør for strøm sidst på eftermiddagen, hvor børnene måske har behov for at ringe til mor og far
  • Brugervenlig brugerflade – let at bruge for nybegyndere. Selvom børn lærer hurtigt, så er det et plus med brugervenlig brugerflade
  • Hurtig 4G data – hurtig internet til streaming af video og musik
  • Lav sar -værdi – med lav sar-værdi er der minimal mobilstråling, hvilket er godt i forhold til det forsigtighedsprincip, som WHO har anbefalet omkring mobilstråling og børn
  • Pris – selvom vi går efter gode telefoner, skal prisen helst ikke være for høj, da børn og unge formentlig vil behandle deres mobiltelefon ret skødesløst.

Se også: Mobiltelefoners sar-værdi

 

De bedste mobiltelefoner til børn, november 2018

Guiden til nogle af de bedste mobiltelefoner til børn er fra november 2018. Priserne er fundet på pricepusher.dk. I guiden finder vi mobiltelefoner fra Samsung, Sony, LG og Nokia.

Den billigste mobiltelefon i guiden koster cirka 1.600 kroner, mens den dyreste står i cirka 2.500 kroner. Der er altså cirka 900 kroner i forskel på den dyreste og billigste telefon i guiden.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer til børn

Sagen fortsætter

Efterfølgende kom der mere nyt til historien. Steen Jørgensen fortsatte fortællingen. 21/11/2018 havde vi dette at sige med nyheden; De bedste Black Friday tilbud på mobilabonnementer og mobiltelefoner – Historien kan du læse her. Se de seneste nyheder om emnet her.