Mobilt bredbånd til sommerferien – i Danmark og Europa

Skal du have adgang til Wi-Fi på sommerferien, er mobilt bredbånd en oplagt løsning. Se abonnementer og hvordan du kan bruge mobilt bredbånd på ferien i Danmark og Europa.

Mobilt bredbånd til sommerferien – i Danmark og Europa

Selvom sommerferien går til udlandet eller bliver nydt i Danmark, kan det være lækkert med adgang til Wi-Fi for hele familien. Med mobilt bredbånd kan man let tage hele familiens internetopkobling med på ferien. Læs med, når vi kigger på mobilt bredbånd til ferie i Danmark og Europa.

Skal sommerferien afholdes i Danmark i sommerhus, campingvogn eller noget andet, er det både let og billigt at tage mobilt bredbånd med. Det kan også bruges, hvis man tager til Europa, så længe man har et abonnement med roaming. Nedenfor tager vi et nærmere kig på begge scenarier og kommer med forslag til abonnementer på mobilt bredbånd til formålene uden binding.

Se også: Sammenlign indhold og pris på mobilabonnementer

Mobilt bredbånd til brug i Danmark

Med Wi-Fi og internetopkobling med på ferie går man let adgang til at streame video, musik og andet, samt være online med mobiltelefoner og andre enheder. Selvom man er på ferie, kan man godt have brug for at slappe af foran skærmen. Til formålet er mobilt bredbånd et oplagt løsning, da man let kan tage det med og have Wi-Fi som derhjemme – og det kan købes uden binding.

Det eneste det kræver er, et abonnement på mobilt bredbånd og en 4G (eller 5G) router. Måske har du en router liggende ubrugt. Hvis ikke kan den købes billigt brugt eller købes hos teleselskabet for et mindre beløb. Herefter skal man blot isætte simkortet, forbinde routeren til et strøm og der er Wi-Fi i løbet af kort tid.

Man kan få abonnementer, hvor der udelukkende er inkluderet data til brug i Danmark uden binding. Alt efter hvor mange i er, hvor meget der skal streames, kan man vælge abonnement efter det. Nedenfor er nogle bud. Alle teleselskaber har forskellige abonnemeneter med forskellige mængde data – nedenstående er blot et uddrag.

CBB

Abonnement: 75 GB data
Pris per måned: 129 kroner

Se aktuelle abonnement hos CBB

Oister

Abonnement: 150 GB data
Pris per måned: 149 kroner

Se aktuelle abonnement hos Oister

Call Me

Abonnement: fri data
Pris per måned: 229 kroner

Se aktuelle abonnement hos Call Me

Mobilt bredbånd, der kan bruges i Europa

Man kan også tage mobilt bredbånd med til udlandet, man skal dog være forberedt på det. Det er ikke hvilket som helst abonnement til mobilt bredbånd, der vil kunne bruges i udlandet. Man skal nemlig sikre sig, at der er inkluderet roaming. Derudover skal man sørge for, at routeren er indstillet til at kunne roame. Herunder giver vi nogle eksempler på mobilt bredbånd, hvis der er inkluderet roaming i Europa. Alle teleselskaber har forskellige abonnemeneter med forskellige mængde data – nedenstående er blot et uddrag.

Telia

Abonnement: 20 data, 10 GB i EU
Pris per måned: 100 kroner

Se aktuelle abonnement hos Telia

Telenor

Abonnement: 50 data, 20 GB i EU
Pris per måned: 149 kroner

Se aktuelle abonnement hos Telenor

3

Abonnement: 200 data, 25 GB i EU
Pris per måned: 200 kroner

Se aktuelle abonnement hos 3

Se også: Tips til mobilt bredbånd