mobilabonnement med fri data

Mobilpakker med fri data – udvalget er småt, men prisforskellene enorme

En mobilpakke med fri data kan være rigtig smart, da du ikke skal tænke over dit dataforbrug. Udvalget af mobilpakker med fri data er ikke stort, men prisforskellene er til gengæld store. Guide til mobilpakker med fri data.

Personligt har jeg et mobilabonnement med fri data og til det har jeg knyttet et ekstra data-simkort som sidder i en wifi router og så har jeg mit internetbehov dækket med den løsning og jeg har ingen ekstra udgifter til bredbåndsopkobling. Samtidig har jeg ingen problemer med at komme på nettet med mine andre enheder, når jeg er på farten eller i sommerhus – jeg bruger bare mobilen som hotspot.

Desværre er udvalget ikke stort, når vi støvsuger markedet for mobilpakker med fri data. Kun tre teleselskaber tilbyder det i dag. Fri data betyder i øvrigt heller ikke fuldstændig frit forbrug, der er en fair use grænse på 1.000 GB. Jeg er endnu aldrig kommet i nærheden af at nå det loft, så i praksis er det fri data.

Se også: Mobilpakker med meget data

 

Mobilpakker med fri data

#1 Oister
Indeholder fri data (dog max 1.000 GB /md) inkl. 5 GB data i EU, fri tale og sms/mms.
Netværk: Teleselskabet 3
Pris: 149 kroner om måneden. Se tilbud

#2 Telia
Indeholder fri data inkl. 20 GB data i EU, fri tale og sms/mms.
Netværk: Eget netværk
Pris: 249 kroner om måneden. Se tilbud

#3 Telenor
Indeholder fri data inkl. 20 GB data i 46 lande, fri tale og sms/mms.
Netværk: Eget netværk
Pris: 300 kroner om måneden. Se tilbud

#4 YouSee
Indeholder fri data inkl. 15 GB data i EU + 1 GB data i 8 lande uden for EU, fri tale og sms/mms.
Netværk: TDC
Pris: 399 kroner om måneden. Se tilbud

 

Hvilket abonnement med fri data er bedst?

Du skal naturligvis have forbindelse til nettet uden problemer med din mobil. Her kan Oister måske drille lidt i yderkantsområder, da de bruger 3′s net – i større og mindre byer burde dækningen dog være helt i orden. Er du ude efter en mobilpakke med fri data, så bør du tjekke Oister ud og ikke mindst undersøge dækningen, der hvor du bor og bruger mobilen mest. Test fra både national og international kant viser, at 3′s netværk er blevet forbedret de seneste år med bedre og mere finmasket dækning, men det vil være en god idé at tjekke dækningskort for at se, hvordan 3 dækker i dit området – eller bedre endnu så kan du spørge dine naboer, om de bruger 3 og om de er tilfredse med dækningen.

Oisters tilbud er nemlig meget billigere end både Telia, Telenors og YouSees og du kan spare op mod 3.000 kroner om året på at vælge Oisters tilbud.

Se også: Find mobilpakke med fri data

 

Mobilpakker med fri data, oktober 2018

Guiden med prissammenligninger på mobilpakker med fri data er fra oktober 2018. Priserne og indholdet i abonnementerne er fundet på teleprisguide.dk. I guiden finder vi mobilpakker fra Oister, Telia og YouSee.

Den dyreste pakke i guiden koster 399 kroner om måneden, mens den billigste koster 129 kroner om måneden – man kan altså opnå en besparelse på 270 kroner om måneden eller 3.000 kroner om året. Du skal dog samtidig huske på, at selvom det er dejligt at spare 3.000 kroner om året på ens mobilabonnement, så er det alligevel bedst, hvis man har et godt netværk, der hvor man bruger sin mobil mest.

Se også: Prissammenligninger på mobilpakker med fri data