Mobilkunderne gik amok juleaften – men ikke under maden

Der blev sendt rekord meget data gennem de mobile netværk juleaften - men under maden var der ro på.

Mobilkunderne gik amok juleaften – men ikke under maden

Specielt på data gik det vildt for sig juleaften på de danske netværk. For eksempel slog 3‘s kunder datarekord juleaften og brugte tilsammen 146 terabyte data. Det svarer til en stigning på 46 procent i forhold til sidste år. Især i timen efter midnat var der heftig aktivitet på de sociale medier.

Antallet af sendte sms’er i døgnet mellem den 24. og 25. december lå på 5 millioner. Antallet af samtaler lå dog kun på det halve sammenlignet med en almindelig dag i december.

Se også: Sammenlign priser på mobilabonnementer med data

 

Telia: Ro på under maden og gaveræset

Hos Telia røg der knap 140 terabyte data gennem netværket juleaften, men Telia kunne se, at der var ro på uden maden og mens der blev danset om juletræet og pakket gaver op.

Telias kunder sendte godt 4 millioner sms’er i løbet af juleaften, og tommelfingrene var flittigst omkring klokken 23:05, hvor der blev sendt 92 sms’er i sekundet.

Se også: Teleselskaber med det bedste ry

 

Telenors kunder sms’ede heftigt

Telenors kunder brugte 130 terabyte gennem netværket, mens der blev sendt hele 6,7 millioner sms’er. Telenor fortæller, at SMS-, MMS- og mobildataforbruget toppede på forskellige tidspunkter. Allermest tryk på SMS-trafikken var der fra klokken 10 til 11 om formiddagen (570.000 SMS’er på en time), mens det var mellem klokken 14 og 15, at forbruget af mobildata var på sit højeste (6,8 mio. MB på en time).

MMS-trafikken toppede i timen fra kl. 16 til 17, hvor der fløj over 23.000 billedbeskeder igennem Telenors netværk.